Kunstlinie: Social Media & Content Manager

Kunstlinie in Almere zoekt een Social Media & Content Manager voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 26-05-2022Kunstlinie is een uniek cultureel kwartier in het centrum van Almere: een ontmoetingsplaats waar mensen samen kunnen genieten van theater, beeldende kunst, architectuur, workshops, eten en drinken. Het iconische gebouw van ruim één hectare is ontworpen door het Japanse architectenbureau Sanaa en staat pal aan het Weerwater.

Onze organisatie bouwt mee aan een creatieve samenleving in Almere door de inwoners op gastvrije, prikkelende en verbindende wijze het brede spectrum van kunst en cultuur te laten beleven. Binnen Kunstlinie verbinden we de diverse onderdelen met elkaar en zoeken voortdurend naar de onderlinge synergie. Hierdoor zijn we in staat nieuwe producten en diensten te ontwikkelen.

Kunstlinie moedigt kinderen, jongeren én volwassen aan hun drijfveren te ontdekken en op eigen veerkracht te durven vertrouwen. Onze missie is inclusief: we gunnen ieder mens, jong of oud, de ervaring dat je ertoe doet en dat je gezien en gehoord wordt zoals je bent. Daarnaast doet ons inspirerende gebouw dienst als unieke evenementenlocatie voor zowel culturele als commerciële partijen die bij ons voorstellingen, presentaties, bijeenkomsten en zelfs festivals organiseren.

Kunstlinie biedt een divers cultureel aanbod:

 • Op het Podium met toneel, cabaret, muziek, dans voorstellingen en co creatie-projecten; middels workshops, masterclasses en discussie panels op het gebied van theater, muziek, dans en toneel.
 • Binnen de Kunsthal middels tentoonstellingen, inspirerende presentaties en co creatie projecten; met gevarieerde publiek programmering op het gebied van beeldende kunst, sociaal-maatschappelijke issues, architectuur, stedenbouw en landschap.
 • Met een Stadsforum dat een interactief programma brengt, gericht op ontmoeting, verbinding en discours en ruime aandacht voor niet-gecanoniseerde kunst; met culturele evenementen, festivals, horecafaciliteiten en excursies over onder meer beeldende kunst, architectuur, stedenbouw en landschap.

Bij Kunstlinie zijn op zoek naar een

Social Media & Content Manager

32 tot 36 uur per week

Als Social Media Manager beheer en optimaliseer je de Social Media kanalen van Kunstlinie. Je bent verantwoordelijk voor de jaarkalender en het creëren van passende content in samenwerking met de marketing collega’s en in lijn met de marketingdoelstellingen.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de opzet, het beheer en de optimalisatie van Social Mediacampagnes. Alles voor groei, bereik en engagement van onze fanbase! Ook organiseer je samen met marketing-collega’s verschillende (video)content creaties, al dan niet met een extern bureau.

Je snapt de wereld van influencer marketing en ambassadeurschap. Je legt vanuit de Kunstlinie kanalen netwerken met diverse passende social media accounts, maar weet ook social en online campagnebureaus aan te sturen en te briefen.

Je optimaliseert de Social Media kanalen continue en deelt learnings met andere afdelingen en collega’s. Je geeft advies aan de andere afdelingen, je stelt rapportages op en verbetert deze. Je vindt het leuk om te verbeteren en te optimaliseren door te leren van de voorgaande campagnes.

De Social Media & Content Manager is ondersteunend aan marketing campagnes, corporate branding en de diverse projecten bij Kunstlinie. Je hebt kennis van, en begeleid, social advertising campagnes en stuurt daarvoor een extern bureau aan.

Je wordt uiteraard gevoed door marketing-collega’s die alles weten van de prioriteiten van programma’s en projecten. Maar andersom geldt het natuurlijk ook: Jij voedt jouw collega’s met advies vanuit je eigen ervaring, kennis en kunde. Je bent dus een spin in het web en gedijt goed tussen verschillende afdelingen, domeinen en onderwerpen.

Op termijn ben je als Social Media & Content Manager ook verantwoordelijk voor het aansturen van een stagiaire.

Jouw profiel

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding, bijvoorbeeld in de richting Communicatie, Marketing en/of Media.
 • Minimaal twee jaar werkervaring binnen een vergelijkbare functie, inclusief aantoonbare ervaring met content creatie voor diverse Social Mediakanalen.
 • Je bent creatief van geest en een zelfstarter.
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend en je bent een gedreven copywriter die de tone of voice van onze organisatie snel oppakt.
 • Je hebt affiniteit met Social Media en bent altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
 • Jij weet als geen ander wie jouw fans en doelgroepen op de social kanalen zijn en wat ze willen zien.
 • Je bent een teamplayer en gewend je werk af te stemmen.
 • Je bent flexibel en kunt je moeiteloos aanpassen aan de dynamische en diverse wereld (social én cultuur) waarin we ons bevinden.
 • Je hebt een hands-on mentaliteit en kunt onder druk presteren.
 • Je hebt ervaring met eenvoudige design programma’s ter creatie van content.
 • Je hebt ervaring met Social Media planningssystemen, content kalenders en bent een ster in contentstructuren opzetten en beheren.
 • Jij hebt affiniteit met datgeen dat Kunstlinie brengt en wordt blij van een culturele organisatie op landelijk, lokaal en regionaal level.

Wat bieden wij?

 • Een dienstverband op basis van 32 tot 36 uur.
 • Een inspirerende en dynamische werkomgeving vol nieuwe kansen en mogelijkheden.
 • Een bruisende werkplek midden in de stad met leuke collega’s.
 • Een passend salaris conform de cao Nederlandse Podia, schaal 6.
 • Een aanstelling voor in eerste instantie een jaar, met intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd.
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen.
 • Reiskosten- en thuiswerkregeling.

Blij na het lezen van deze vacature en herken jij jouw ambities en kennis hierin?
Stuur dan direct je sollicitatie (inclusief motivatie en CV), uiterlijk 26 mei 2022, naar
solliciteren@kunstlinie.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.