Jeugdtheater Hofplein: Medewerker Marketing & Publiciteit

Jeugdtheater Hofplein in Rotterdam zoekt een Medewerker Marketing & Publiciteit voor 32 uur per week (0,88 fte) | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 26-05-2022Jeugdtheater Hofplein verrijkt de wereld via de kracht van verbeelding en verwondering, door theater te maken met kinderen en jongeren in een professionele omgeving. De kinderen en jongeren zijn daarbij volwaardige artistieke partners in elk creatief proces.

Naast het aanbieden van theaterlessen en het maken van voorstellingen met deelnemers in de vrije tijd, is Jeugdtheater Hofplein ook actief binnenschools, zowel in het primair en voortgezet onderwijs als binnen het mbo.

De afdeling Marketing & development zoekt per direct een:

Medewerker Marketing & Publiciteit

32 uur per week (0,88 fte)

Hofplein zoekt een ondernemend en organisatorisch sterk marketing talent dat graag met kinderen, jongeren en in het theater werkt. Iemand die bekend is met deze doelgroepen en het hoe en wat in de theaterwereld, óf die nieuwsgierig is naar deze wereld en zin heeft erin te duiken. Wil jij jouw talent en kennis inzetten om Hofplein te laten groeien en onze missie in de praktijk te brengen? Dan zoeken we jou als medewerker marketing en publiciteit.

In deze functie is een hands on mentaliteit essentieel. Je bent mede verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van marketing- en publiciteitsplannen, productontwikkeling en positionering binnen de vooraf vastgestelde beleidskaders. Zowel gericht op de zichtbaarheid van, en beeldvorming over Hofplein, als op werving van deelnemers voor onze theatertrajecten en bezoekers van de voorstellingen. De afdeling bestaat uit drie collega’s (waarvan jij er één bent) en waarmee je nauw samenwerkt, plus één of twee stagiaires. Verder wordt nauw samengewerkt met diverse andere afdelingen binnen Hofplein.

Belangrijkste taken

 • Binnen de vooraf vastgestelde beleidskaders en in overleg met het afdelingshoofd opstellen van marketingplannen waarna deze zelfstandig uitgevoerd worden met als doel een groeiend aantal deelnemers en bezoekers.
 • Productontwikkeling en positionering; vertaling voorstellingsconcepten en lesprogramma’s naar marketingmiddelen, met als doel de verschillende doelgroepsegmenten gericht aan te spreken.
 • Binnen de vooraf vastgestelde beleidskaders en in overleg met het afdelingshoofd opstellen van het publiciteitsplan, afgestemd op de marketingplannen, waarna dit zelfstandig uitgevoerd wordt met als doel een zo groot mogelijke bekendheid van Jeugdtheater Hofplein en haar activiteiten bij de verschillende stakeholders.

Jouw profiel
Je vindt het een uitdaging om continu te optimaliseren en te verbeteren. Je bent een teamplayer en hebt de ambitie om elke dag een beetje beter te worden. Je bent creatief, neemt graag het initiatief en hebt een gezonde dosis humor. Daarnaast werk je zelfstandig, je wilt kwaliteit leveren en je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.

 • Je bezit uitstekende communicatieve vaardigheden en bent accuraat.
 • Je bent in staat om zelfstandig en in teamverband goed te functioneren.
 • Bent goed op de hoogte van ontwikkelingen in de wereld van marketing en publiciteit.
 • Bent creatief en vindingrijk.
 • Hebt affiniteit met en kennis van jeugd, jongeren en onderwijskundige onderwerpen.
 • Bent thuis in Rotterdam.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Aantoonbaar minimaal twee jaar relevante marketingervaring gericht op kinderen, jongeren en families.

Wij bieden
Een afwisselende baan bij een dynamisch, creatief bedrijf met gedreven collega’s. Salarisindicatie: € 2.284 bruto (schaal 7 op basis van de cao Kunsteducatie) per maand bij een fulltime aanstelling (36 uur per week). De inschaling is afhankelijk van (soort)gelijke werkervaring.

Geïnteresseerd?
Stuur je sollicitatiebrief met uitgebreid cv en referenties vóór 26 mei 2022 naar communicatie@jeugdtheaterhofplein.nl ter attentie van Audrey Janssen.

Jeugdtheater Hofplein streeft ernaar een diverse en inclusieve organisatie te zijn, oftewel een afspiegeling van de Rotterdamse samenleving van nu. Daarom hopen wij op reacties vanuit verschillende achtergronden en leeftijdscategorieën, en roepen wij kandidaten die zich hierin herkennen en ons kunnen versterken vooral op om te reageren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.