Jeugdtheater Hofplein: Docent Film

Jeugdtheater Hofplein in Rotterdam zoekt een Docent Film voor 10-15 lesuren per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 25-05-2022Jeugdtheater Hofplein verrijkt de wereld via de kracht van verbeelding en verwondering, door theater en andere vormen van kunst te maken met en door kinderen en jongeren in een professionele omgeving. Jeugdtheater Hofplein koestert de droom dat wie binnenkomt, op een andere manier ons Huis weer verlaat. Voller. Sterker. Groter. Meer verzekerd van gelijke kansen en met een open en kritische blik de grote wijde wereld in.

Hofplein wil zo veel mogelijk kinderen en jongeren met theater in aanraking laten komen. De kinderen en jongeren zijn bij Jeugdtheater Hofplein onze artistieke partners in elk creatief proces. Of het nu om een eindpresentatie op school gaat, een voorstelling in een wijkgebouw of de kerstproductie in de grote zaal van ons theater. Ons motto is: verbeeld, verrijk, verwonder. En dat doen we met theater in vele verschijningsvormen. Jeugdtheater Hofplein begeeft zich zowel in de vrije tijd, als binnenschools in het po en vo.

Voor de Theaterhavo/vwo is Jeugdtheater Hofplein per komend schooljaar 2022-2023 (per eind augustus 2022) op zoek naar een:

Docent Film

10 tot 15 lesuren van 45 minuten les per week, plus bijbehorende taakuren
werkdagen in overleg

De Theaterhavo/vwo is een school met een uitgesproken ‘kunstprofiel’. Er worden theatervakken, vormgeving en film aangeboden en intensief onderwezen. Op de Theaterhavo/vwo draait het om ondernemendheid en creativiteit. In de lessen zijn wij bezig met het ontwikkelen van creatieve vaardigheden op het gebied van film. Diverse technieken worden onderzocht. Naast de aandacht voor film zoeken wij ook de samenwerking op met de theater- en beeldende kunstafdeling. Samenwerken, eigen verhalen verbeelden en ontdekkingen doen, met verrassende eindresultaten. Onderzoeken, maken, proberen en leren staan centraal.

Functie-eisen:
We zoeken een enthousiaste, flexibele en energieke kunstdocent met een lesbevoegdheid. Je beschikt over uitstekende didactische vaardigheden en je hebt aantoonbare ervaring op havo-/vwo-niveau. Naast het lesgeven horen ook taken zoals deelnemen aan vergaderingen, audities afnemen, open lessen verzorgen, open dagen en voorstellingbezoeken begeleiden bij de aanstelling. Je herkent jezelf in de visie van Jeugdtheater Hofplein en van de school en je beschikt over de capaciteiten om mee te denken over de leerlijnen voor de onder- en bovenbouw van de school.

Wat vragen wij specifiek van jou?

 • Eerstegraads bevoegdheid;
 • Basiskennis van Adobe Première Pro, Adobe After Effects en Adobe Photoshop;
 • Goede kennis van montagetechnieken en bijhorende software;
 • Kennis van camera, licht en geluid;
 • Basiskennis filmproductie, ervaring op de set is een pre;
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • Probleemoplossend vermogen;
 • Enthousiast, accuraat, flexibel en stressbestendig;
 • Goede kennis van en ervaring met Office programma’s als Word, Excel en Outlook;
 • Woonachtig te Rotterdam of in de directe omgeving.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een afwisselende baan bij een dynamisch bedrijf en een dynamische school, een klein team met gedreven collega’s en zeer gemotiveerde leerlingen.
 • Arbeidsvoorwaarden zijn conform het arbeidsvoorwaardenbeleid van Jeugdtheater Hofplein. De inschaling is afhankelijk van (soort)gelijke werkervaring. Salarisindicatie: vanaf € 2.592 bruto (schaal 8, cao KE) per maand bij een fulltime aanstelling van 36 uur per week.

Geïnteresseerd?
Stuur vóór 25 mei 2022 een sollicitatiebrief voorzien van een cv naar: Jaco van der Moolen, projectleider kunstvakken van de Theaterhavo/vwo, via het mailadres J.vanderMoolen@jeugdtheaterhofplein.nl.

Jeugdtheater Hofplein streeft ernaar een diverse en inclusieve organisatie te zijn, oftewel een afspiegeling van de Rotterdamse samenleving van nu. Daarom hopen wij op reacties vanuit verschillende achtergronden en leeftijdscategorieën, en roepen wij kandidaten die zich hierin herkennen en ons kunnen versterken vooral op om te reageren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.