Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: Projectleider

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum zoekt een Projectleider voor 32 tot 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: geenDe recente fusie tussen Beeld en Geluid en Muziekweb maakt dat twee muziekcollecties samenkomen en daarmee de grootste muziekcollectie van Europa ontstaat. Om een beeld te krijgen van de omvang van de Muziekweb-collectie: meer dan 650.000 cd’s, dvd’s en lp’s moeten worden vergeleken, ontdubbeld en verhuisd. 840.000 gedigitaliseerde tracks en daarnaast een fors aantal bijzondere collecties: zo’n 400.000 fysieke dragers (o.a. 563 wasrollen, 78-toerenplaten, 60.000 cd’s, 101.300 lp’s).

Voor dit grootse project zoeken wij voor onze afdeling Vereeuwigen een:

Projectleider

32 tot 40 uur per week

Ben jij de collega die wij zoeken?
Komende twee jaar staat in het teken van het inventariseren van collecties, ontdubbelen van collecties, metadata registreren, digitaliseren en beschikbaar stellen. Jij maakt de projectplanning, de begroting en bewaakt het project. Je zorgt voor overzicht, realistische doelstellingen, uitvoering en bewaakt de voortgang.

Vanzelfsprekend gaat de dienstverlening van Muziekweb ongestoord door en worden de collecties verhuisd! Als projectleider zie je dit als uitdagende omstandigheden en ga jij dit project in goede banen leiden. Jij bent het aanspreekpunt voor collega’s van verschillende teams. Je escaleert issues wanneer dat nodig is. Je stemt af met verschillende afdelingen (onder andere Team Muziekweb, Facilitair, ICT) en stuurt collega’s aan om de gewenste resultaten te bereiken.

Je rapporteert aan de Manager Vereeuwigen en hebt een informele lijn met de transitiemanager Muziekweb.

Kennis en ervaring

  • HBO werk- en denkniveau.
  • Ruime ervaring in projectleiding.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden.
  • Goede analytische vaardigheden.
  • Ervaring met verandermanagement is een pre.
  • Kennis van metadata, rechten- en filemanagement, mappingen is een pre.

Diversiteit en inclusie
Beeld en Geluid streeft er naar een diverse en inclusieve organisatie te zijn. Belangstellenden die hieraan een bijdrage kunnen leveren en een divers relatienetwerk met zich meebrengen, nodigen wij van harte uit te reageren.

Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een aanstelling voor één jaar, met daarna de mogelijkheid om te verlengen. Het bruto maandsalaris (op fulltime basis) is minimaal € 2.934,15 en maximaal € 4.191,58 (schaal 9 CAO Beeld en Geluid). Per jaar heb je 200 vakantie-uren en 192 atv-uren (op fulltime basis).

Interesse?
Wil jij deze klus klaren? Solliciteer dan via onderstaande sollicitatiebutton en voeg je cv en korte motivatie (in pdf).

Wil je meer weten over deze vacature, dan kun je bellen met Rob de Ridder (0616418336 / rdridder@beeldengeluid.nl of Karin van Arkel (kvarkel@beeldengeluid.nl).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.