Het Houten Huis: Senior Verkoop en Marketing

Het Houten Huis in Groningen zoekt een Senior Verkoop en Marketing voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 30-05-2022Het Houten Huis is het beeldend muziektheatergezelschap van het noorden. Vanuit Groningen maken we voorstellingen, voor jong en ouder publiek, die door het hele land én tot ver over de grens te zien zijn.

Ons huis staat symbool voor het leven, waar soms ook iets piept en kraakt of een onverwachte gast langskomt.
We onderscheiden ons door vrijwel tekstloos theater, waarin we via beeld en muziek op een lichte manier ongemakkelijke onderwerpen aan de orde stellen. Met oog voor detail, een expressieve speelstijl en poëtische vormgeving, maken we telkens een ‘levend prentenboek’ met veel ruimte voor eigen interpretatie. Op het toneel staan helden uit het dagelijks bestaan, worstelend met hun angsten en verlangens. Met humor en poëzie tonen we de imperfectie van het leven.

De afgelopen jaren hebben we een groot vast publiek opgebouwd. We ontvingen lovende recensies en diverse prijzen. We bereiken een gemêleerd publiek van alle leeftijden en achtergronden. We koesteren de diversiteit aan toeschouwers: we willen zoveel mogelijk mensen bereiken.

Ook streven we naar een divers samengesteld team en we vragen daarom iedere geïnteresseerde, ongeacht leeftijd, gender, beperking, geloof of afkomst te solliciteren. Talent is hetgeen dat telt.

We zoeken een ervaren en enthousiaste verkoper en marketeer.

Senior Verkoop & Marketing

32 uur per week

Verkoop en marketing
Je vormt een belangrijke schakel tussen het artistieke proces en de buitenwereld. Het ontwikkelen en uitvoeren van het verkoop- en marketingbeleid van Het Houten Huis wordt jouw verantwoordelijkheid.

Je verkoopt onze grote voorstellingen aan theaters en festivals in heel Nederland en in beperkte mate in het buitenland. Voor de theaterverkoop in Nederland werk je samen met een impresariaat: STIP Theater Producties.

Onze kleinere voorstellingen verkoop je, samen met twee collega’s, aan het onderwijs in de drie Noordelijke provincies. Je werft nieuwe en onderhoudt de bestaande relaties in de podiumkunstsector in Nederland en in het buitenland.
Via een goed marketingplan zorg je dat onze voorstellingen aan een zo breed en divers mogelijk publiek worden verkocht. Om dat te bereiken, werk je nauw samen met twee (marketing)medewerkers.

Functie-eisen

  • Je hebt kennis en ervaring in de podiumkunstsector en je hebt een relevant netwerk.
  • Het is je kracht om verbinding te maken tussen de artistieke inhoud en alle verschillende afnemers.
  • Je schrijft een haalbaar verkoop- en marketingplan per periode van de Culturele basisinfrastructuur (4 jaar), voert het uit en stuurt aan.
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, mondeling en schriftelijk, in het Nederlands en Engels.
  • Je hebt een zelfstandige, daadkrachtige proactieve houding.
  • Je bent digitaal vaardig en je kunt nauwkeurig plannen.

Goed om te weten

  • Het Houten Huis is een BIS theatergezelschap met een groot landelijk netwerk.
  • Onze werkplek bevindt zich op een centrale locatie in Groningen.
  • We opereren in een team van ongeveer 10 vaste medewerkers en programmeren gemiddeld vijf voorstellingen per jaar.

Honorering en arbeidsvoorwaarden 
Honorering: volgens cao Toneel en Dans. Wij bieden eerst een jaarcontract, bij gebleken geschiktheid is er de mogelijkheid tot verlenging en uiteindelijk een vast contract. Eventueel kun je voorlopig ook als zzp’er bij ons aan de slag.

Zoeken we jou?
Stuur dan vóór 30 mei 2022 je motivatie en cv naar info@hethoutenhuis.org.
Voor meer informatie over Het Houten Huis zie onze website www.hethoutenhuis.org. Vragen over de functie kun je stellen via marieke@hethoutenhuis.org (na 18 mei bereikbaar). We kijken uit naar je komst!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.