Go Short: Hoofd Programma

Go Short in Nijmegen zoekt een Hoofd Programma voor 0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 29-05-2022Go Short is hét platform voor korte film en talent in Nederland. De organisatie is jaarrond actief op het gebied van ontwikkeling, presentatie, distributie en promotie van korte film en talentvolle makers. Het jaarlijkse internationale filmfestival in april is het hoogtepunt. Het omvat, naast een competitie die kwalificeert voor de Oscars, BAFTA en European Film Awards, een uitgebreide randprogrammering voor zowel publiek als internationale filmprofessionals én een scholierenprogramma. Sinds 2019 vindt Go Short ook in Arnhem plaats en wordt de Gelderland Film Pitch georganiseerd. Go Short heeft een unieke positie binnen het Nederlandse filmlandschap en is onderdeel van een stevig internationaal netwerk.

Go Short zoekt een

Hoofd Programma

0,8 – 1 fte

Als Hoofd Programma heb je een veelzijdige, dynamische en centrale rol in de organisatie. Je bent verantwoordelijk voor de afdeling programma die zorgdraagt voor de totstandkoming van het festivalprogramma en alle jaarrond projecten. Je cureert, produceert en bewaakt de planning en de begroting. Je onderhoudt samenwerkingsverbanden met verschillende partners en zet actief nieuwe samenwerkingen op binnen onze doelstellingen op het gebied van talentontwikkeling, innovatie, impact, inclusie en bereik. Verder lever je een actieve bijdrage aan de fondsenwerving en borg je de verantwoording van het programma voor de diverse stakeholders. Je bent medeverantwoordelijk voor beleidsontwikkeling t.b.v. de directie en voor de implementatie van het meerjarenbeleid. Go Short werkt in een internationaal en nationaal kader, maar zet zich ook actief in voor makers in de regio Oost-Nederland.

Samen met de directeur-bestuurder, aan wie je direct verantwoording aflegt, en met de artistiek coördinator programma vorm je als Hoofd Programma het artistieke kernteam. De afdeling programma bestaat verder uit verschillende programmamedewerkers en stagiaires aan wie je leiding geeft en wordt periodiek aangevuld met externe programmeurs en programmacommissies.

Go Short bestaat uit een bevlogen kernteam van circa 12 collega’s dat in aanloop naar het festival ieder jaar uitgebreid wordt. Go Short zet zich jaarrond in voor promotie, distributie en ontwikkeling van de korte film en nieuw talent en focust zich al jaren in toenemende mate, naast fysieke programma’s en events op digitale platformen en immersive en innovatieve content.

Wat ga je doen?

 • Het geven van leiding aan de afdeling, aansturen en coachen van medewerkers en stagiaires.
 • Je adviseert de directeur, maakt rapportages, voert budgetbeheer, -administratie en -verantwoording. Hieronder valt ook het schrijven, evalueren en beheren van subsidie- en fondsaanvragen.
 • Actieve bijdrage en deelname aan staf-, redactie -en festival overleggen.
 • Beheer, behoud en uitbreiding van het internationale netwerk van Go Short.
 • Opzetten en onderhouden van financiële en inhoudelijke partnerships.
 • Initiëren, optimaliseren en implementeren programmastructuren, vormen en processen, maar ook van de applicaties die daarvoor nodig zijn zoals online platforms en tools.
 • Een primaire en actieve rol in de interne communicatie ten behoeve van een duurzame kennisoverdracht en uitwisseling, denk aan sterke afstemming rondom marketing en communicatie, hospitality en productie.
 • Je draagt zorg voor door duurzaamheid en continuïteit van de organisatie. Zowel in- als extern.
 • Je draagt actief bij aan de ontwikkeling en samenstelling van het publieks- en professionalsprogramma.
 • Je bezoekt en neemt deel aan nationale en internationale festivals en events.

Jouw profiel

 • Je bent een ervaren enthousiaste professional met veel affiniteit voor korte film, festivals, talentontwikkeling, makers en innovatieve (publieks)content.
 • Je bent creatief, ondernemend en kan uitermate goed overweg met taken en verantwoordelijkheden enerzijds op het niveau van beleid en strategie en anderzijds op uitvoering en detail.
 • Je houdt doelen en deadlines altijd in het vizier, maar hebt ook een scherp oog voor kansen onderweg.
 • Je hebt een uitstekend gevoel voor relatiemanagement en weet de belangen van de organisatie voorop te stellen.
 • Je hebt leidinggevende ervaring, bent een echte teamspeler en je bent organisatorisch sensitief en verantwoordelijk.
 • Je pioniert graag en ziet het als uitdaging als dingen anders lopen.
 • Je bent digitaal handig, je ziet online kansen en bent niet bang daarin de kartrekker te zijn.
 • Je bent uitstekend in staat om het programma van A tot Z te managen.
 • Je hebt zin om een bijdrage te leveren aan een dynamische organisatie in een cultureel domein dat enorm in transitie is.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met soortgelijke programma’s of events, maar we staan ook open voor een ervaren, enthousiaste en creatieve manager met een andere achtergrond die zich wil verdiepen in Go Short en haar werkveld.

Go Short streeft naar diversiteit in team, activiteiten, partners en publieksbereik. Het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. Iedereen die denkt hier een bijdrage aan te kunnen leveren nodigen we nadrukkelijk uit om te reageren. Mensen die veel behoefte hebben aan een vaste structuur en een strikt omlijnd takenpakket passen minder goed bij Go Short.

Wij bieden
Een uitdagende, veelzijdige functie bij een toffe, no-nonsense organisatie die werkt vanuit Het Festivalhuis in Nijmegen. Festivals worden gemaakt door teams die intens samenwerken, maar in overleg kan er deels op afstand/vanuit huis gewerkt worden. In de periode rond de festivalpiek werk je bij voorkeur fulltime. Salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring. In overleg kan de functie (tijdelijk) op zzp basis ingevuld worden. Ook staan we in deze fase open voor iemand die als interim aan de slag wil en eventueel een actieve bijdrage wil leveren aan de ontwikkeling van de functie voor de toekomst.

Meer informatie en reacties?
Reageer via Sollicitatieformulier (google.com) en stuur je CV en motivatie (max 1 A4) via onderstaande solliciteer-button naar vacatures@goshort.nl o.v.v. ‘Hoofd Programma’.

Neem voor meer informatie contact op met Kirsten Ruber (Directeur) via kirsten@goshort.nl of bekijk www.goshort.nl en onze socials.

Sluitingsdatum is 29 mei 2022, maar wacht niet te lang met reageren!

Solliciteer!

Go Short is een kleine en persoonlijke organisatie die graag direct contact heeft met geïnteresseerden. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt dan ook niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.