GeoFort: Manager Museumonderwijs & Activiteiten

GeoFort in Herwijnen zoekt een Manager Museumonderwijs & Activiteiten voor 16-24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenHet GeoFort in Herwijnen is een van de mooiste forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. In ons interactieve science centre kunnen bezoekers op boeiende wijze veel beleven rondom de thema’s aarde, klimaat en duurzaamheid. Onze missie is om een breed publiek te laten ervaren hoe interessant en relevant deze onderwerpen zijn.

Heb jij een passie voor de onderwerpen energietransitie, klimaatverandering, watermanagement, voedsel-innovatie en smart cities én heb jij leiderschapskwaliteiten? Dan zoeken we jou!

Manager Museumonderwijs & Activiteiten

16-24 uur per week

Aansturen onderwijsteam
De manager onderwijs ontwikkelt nieuwe lesprogramma’s en zorgt voor het werven, opleiden en begeleiden van de GeoFort-docenten. Het is een bijzondere baan, omdat zowel je creativiteit als je leiderschapskwaliteiten worden aangesproken.

Meewerkend voorman/-vrouw
Als hoofd van de onderwijsafdeling geef je zelf 1 dag per week les aan leerlingen. Op deze manier ben je volledig betrokken bij de inhoud van de lesmodules en bij je team. De overige uren besteed je aan managementtaken:

 • werven en begeleiden van docenten
 • het maken van roosters
 • het vernieuwen van lesprogramma’s
 • organiseren van zakelijke geo-activiteiten
 • organiseren van activiteitenprogramma museum

Het vernieuwen van programma’s en het organiseren van nieuwe activiteiten vindt vooral plaats wanneer we geen scholen ontvangen, dus in de schoolvakanties en voor een deel in de winterperiode. De manager onderwijs stuurt een team van circa 4 vaste onderwijzers, 10 freelance docenten en 10 vrijwilligers aan. Financieel is de manager onderwijs verantwoordelijk voor het goed laten draaien van deze afdeling. Dat is niet heel spannend, aangezien de scholen in de rij staan om tegen betaling een educatieve dag GeoFort in te plannen.

Opstellen visie
De manager is verantwoordelijk voor het opstellen van de onderwijsvisie van GeoFort samen met het onderwijsteam en zorgt ervoor dat dit vertaald wordt naar een jaarlijks actieplan. In de huidige visie van GeoFort moeten alle onderwijsmodules voldoen aan drie eisen: Sense of Fun, Sense of Experience en Sense of Urgency.

Projectleiding nieuwe lesprogramma’s
GeoFort wil innovatief blijven en zorgt voor regelmatige vernieuwing van de lesmodules. De manager onderwijs zorgt voor evaluaties samen met scholen van bestaande modules en stelt een ontwikkelingsplan op voor de creatie van nieuwe modules. Er kunnen vakdocenten worden ingeschakeld om de modules te maken, maar de projectleiding ligt bij de manager onderwijs.

Jouw profiel
Als manager museum onderwijs & activiteiten heb je passie voor educatie en heb je gevoel voor het aansturen van mensen. Jij kent GeoFort en haar mogelijkheden van binnen en van buiten. Je bent inhoudelijk betrokken en hebt een visie op de toekomstig gewenste ontwikkelingen. Je bent niet bang voor de dynamiek van een snel groeiend bedrijf en bent in staat op zelfstandige wijze te helpen de organisatie verder te professionaliseren. Je bent een echte groepswerker en kan zowel op managementniveau als op de werkvloer goed schakelen.

Functie-eisen manager onderwijs & activiteiten:

 • hbo-werk- en -denkniveau
 • ervaring in het onderwijs
 • affiniteit met onderwerpen zoals: energietransitie, klimaatverandering, watermanagement, grondstoffen, bio-diversiteit, mobiliteit, voedsel-innovatie, smart cities
 • ervaring met Minecraft en met Geografische Informatie Systemen is een pre
 • kennis van Microsoft Office software (Word, Excel, Outlook, Powerpoint)

Persoonlijke kenmerken:

 • leiderschapstalent
 • natuurlijke groepswerker
 • efficiënte en ordelijke manier van werken en ver vooruit kunnen denken
 • passie voor het onderwijs
 • bij voorkeur woonachtig binnen een straal van 35 km van GeoFort

GeoFort biedt:
GeoFort biedt een uitdagende functie in een dynamisch bedrijf. Het forteiland is een prachtige omgeving met enthousiaste collega’s. Je krijgt een grote mate van zelfstandigheid. Er is een grote mate van flexibiliteit om de werktijden zelf in te delen en ook om thuis te werken.

Uren zijn afhankelijk van de hoeveelheid uren dat je in de uitvoering wilt staan. 8 uur per week zijn bestemd voor managementtaken; extra uren kunnen gemaakt worden in de uitvoering. In de periode dat we geen of weinig scholen ontvangen is er dus meer tijd voor ontwikkeling van de visie en nieuwe activiteiten. GeoFort biedt je mogelijkheden aan om jezelf door te ontwikkelen via trainingen of workshops.

De onderwijsformule van GeoFort is succesvol, omdat de lesmodules urgente onderwerpen centraal zetten die vakoverstijgend zijn, zoals energie, water en klimaat. Bovendien zijn de lessen erg praktisch en wordt er zoveel mogelijk buiten gewerkt. De jongeren gaan in groepjes van 16 tot 20 leerlingen met een vakdocent van GeoFort aan de slag met opdrachten over de toekomst van de planeet aarde. Elke 45 minuten start een nieuwe lesmodule. De leerlingen gaan naar de volgende workshop. Zo’n 14.000 leerlingen komen jaarlijks naar GeoFort voor een educatieve dag.

Herken je jezelf in het profiel en wil je reageren? Stuur dan een e-mail onder vermelding van “manager onderwijs” naar vacature@geofort.nl of bel/app naar 06-254 433 41.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.