Gemeente Den Haag: Projectsecretaris Kunstenplan

Gemeente Den Haag in Den Haag zoekt een Projectsecretaris Kunstenplan voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 22-05-2022Werken bij de beleidsafdeling Stad en Bestuur van de dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn (OCW) betekent werken aan actuele en complexe opgaven rond de thema’s onderwijs, jeugd, sport, cultuur, welzijn en zorg. Onze ambitie is steeds dezelfde: om het leven van mensen in Den Haag beter te maken. In de vorm van bijvoorbeeld goede zorg, gelijke kansen voor iedereen, voorkomen en bestrijden van huiselijk geweld, welbevinden, gezond leven en plezierig wonen, werken en recreëren.

Projectsecretaris Kunstenplan

32 tot 36 uur per week

Projectsecretaris Kunstenplan
Wil jij een bijdrage leveren aan de Haagse culturele sector met oog voor het heden maar met de blik op de toekomst door te werken aan het Kunstenplan?

Door verschuiving van werkzaamheden ontstaat binnen het Team Cultuur ruimte voor een enthousiaste collega die vanaf per direct tot einde 2024 als projectsecretaris werkzaam is op het project Meerjarenbeleidsplan Kunst en Cultuur 2025-2028, ook wel Kunstenplan genoemd.

Het Kunstenplan
Iedere vier jaar wordt het subsidiebudget voor de Haagse culturele sector onder de subsidieaanvragers verdeeld. De gemeente stelt daarbij de kaders, zoals het beschikbare budget en de speerpunten van het cultuurbeleid. Dit wordt beschreven in het Beleidskader Kunst en Cultuur. De cultuursector dient vervolgens de subsidieaanvragen in waarin staat beschreven hoe zij mede invulling geven aan het rijke en diverse culturele aanbod van Den Haag. Voor de huidige Kunstenplanperiode zijn 103 aanvragen ingediend en is er een jaarlijks budget van € 56 miljoen beschikbaar. Een onafhankelijke adviescommissie toetst deze subsidieaanvragen aan de uitgangspunten van de gemeente en adviseert het college over de verdeling van het subsidiebudget onder de aanvragers. Vervolgens wordt het advies verwerkt in het Kunstenplan dat door de gemeenteraad wordt vastgesteld.

Het Kunstenplan is een gezamenlijke opgave waaraan alle beleidsmedewerkers van team Cultuur meewerken. Hierin werkt het team Cultuur samen op de aandachtsgebieden als de versterking van het makersklimaat en cultuurparticipatie, het toewerken naar een diverse en inclusieve cultuursector met een gezonde bedrijfsvoering, de doorontwikkeling van cultuureducatie en het inspelen op mogelijke wijzigingen in de verschillende regelingen binnen het subsidiestelsel.

Wat ga je doen?
In de specifieke functie als projectsecretaris werk je onder leiding van de projectleider Kunstenplan en overzie je alles wat er speelt rondom het Kunstenplanproces. Je coördineert, organiseert, adviseert en ondersteunt het project. Je hebt een beleidsadviserende rol en bent medeverantwoordelijk voor het schrijven van verslagen, beleid- en bestuurlijke stukken. Daarnaast plan en coördineer je vergaderingen en bereid je deze inhoudelijk voor. Om doelen te bereiken stem je regelmatig af met je collega’s Cultuur en met collega’s op andere beleidsterreinen, zoek je juridische vraagstukken uit, signaleer je kansen en risico’s en zet hier acties op uit.

Het Kunstenplanproces kent een aantal verschillende fasen:

 • Tot half 2023 ben je inhoudelijk betrokken bij de totstandkoming van de Cultuurvisie Den Haag 2022-2032 en schrijf je mee aan het Beleidskader Kunst en Cultuur 2025-2028 dat in juli 2023 door de gemeenteraad wordt vastgesteld. Daarnaast stel je in samenwerking met het team Cultuur de Adviescommissie Kunst en Cultuur 2025-2028 samen.
 • Vanaf 2023 tot en met half 2024 ben je als secretaris onderdeel van de Adviescommissie 2025-2028 en daarmee aanspreekpunt voor de voorzitter en de commissieleden. Je plant en registreert de bezoeken van de commissieleden aan de culturele sector. Je bent samen met de andere secretariaatsleden bij alle adviesvergaderingen aanwezig en draagt er zorg voor dat het uiteindelijke advies zuiver is opgesteld en in lijn is met het vastgestelde beleid.
 • Nadat medio 2024 het Advies van de Adviescommissie is gepresenteerd, bereid je samen met het team Cultuur, directie en de wethouder het definitieve Kunstenplan 2025-2028 voor.

Wat vragen wij?
Je hebt affiniteit met kunst en cultuur en bent bekend met de maatschappelijke, culturele en politieke ontwikkelingen die zich binnen de culturele sector van Den Haag en landelijk afspelen. Je bent flexibel, pragmatisch, kunt snel schakelen en je bent bestuurlijk sensitief. Je hebt gevoel voor politieke verhoudingen en kunt werken in het spanningsveld van tegengestelde belangen. Je hebt aantoonbare ervaring met het schrijven van (beleids)nota’s, rapportages en adviezen. Je beschikt over adviesvaardigheden en je kunt je mondeling en schriftelijk uitstekend uitdrukken.

Verder beschik je over:

 • minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • drie tot vijf jaar aantoonbare werkervaring binnen een soortgelijke functie;
 • werkervaring in een bestuurlijke omgeving is een pre.

Competenties
Plannen en organiseren, proactief handelen, inlevingsvermogen, nauwkeurigheid en stressbestendigheid.

Wat bieden wij?
Een unieke en uitdagende functie. Een rol waarbij je een essentiële bijdrage kunt leveren aan de Haagse culturele sector met oog voor het heden maar met de blik op de toekomst. Afhankelijk van je achtergrond en (werk)ervaring bieden wij je:

 • salaris van minimaal € 3.701,- bruto per maand en maximaal € 5.372,- (schaal 11) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek;
 • een projectovereenkomst (voor de duur van ongeveer 24 maanden), met eventueel een proeftijd;
 • minimaal een 32-urige werkweek en maximaal een 36-urige werkweek, met ruimte om compensatieverlof op te bouwen;
 • een organisatie met boeiende en uitdagende opgaven waar je veel impact kunt maken.

Daarnaast hebben we voor jou een uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket, zoals:

 • diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • opname in het ABP-pensioenfonds;
 • een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering;
 • een individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop je salaris, dat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, salaris of lidmaatschap van de sportschool in het Stadhuis.

Meer weten
Voor meer informatie over de inhoud van de functie of over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Marleen Leroy, Projectleider Kunstenplan op telefoonnummer 06-50056708, of Wim Poort, domeinmanager Stad en Bestuur op telefoonnummer 06-52549001.

Extra informatie

 • Wacht niet met solliciteren tot de sluitingsdatum. Gedurende de publicatie plannen wij al gesprekken in.
 • Het opvragen van referenties kan een onderdeel zijn van de procedure.
 • Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt deel uit van de procedure.
 • Wij nemen alleen sollicitaties in behandeling die binnen komen via het platform: https//:www.werkenvoordenhaag.nl.
 • Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je hier.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.