Gemeente Amstelveen: Stagiair(e) Kunst en Cultuur

Gemeente Amstelveen in Amstelveen zoekt een Stagiair(e) Kunst en Cultuur voor 32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats, Werkervaringsplaats | Sluitingsdatum: 25-05-2022De ambtelijke organisatie AA werkt voor de gemeentebesturen van Aalsmeer en Amstelveen. Twee gemeentebesturen, bediend door één ambtelijke organisatie.

Als stagiair ben je onderdeel van team samenleving, dat deel uitmaakt van de afdeling Jeugd & Samenleving. Dit team mede uitvoering aan politieke programma’s door middel van een integrale benadering en een sterke regierol. Het team beheert (subsidie)opdrachten en ontwikkelt vraaggericht werkwijzen op de terreinen cultuur, welzijn, onderwijs, jeugd, sport, ondersteuning en zorg, allemaal belangrijke voorzieningen van/voor onze inwoners.

Ben jij die stagiaire die ons helpt het culturele aanbod in Amstelveen naar een hoger plan te tillen?

Stagiair(e) Kunst & Cultuur

32 uur per week, start juni

Jouw stageplaats!
Eind 2019 is de Cultuuragenda 2020-2024: De Stad als Podium vastgesteld. Het beleid is op basis van co-creatie bijeenkomsten met het culturele veld tot stand gekomen. In de Cultuuragenda staan thema’s als Kunst & Cultuur dichtbij, Zichtbaar voor iedereen, Samen(werking) Kunst & Cultuur en Impuls voor vernieuwing centraal. Er is een ambitieus cultuurbeleid dat veel actiepunten bevat om het culturele aanbod in Amstelveen naar een hoger plan te tillen. Daarnaast wordt momenteel gewerkt aan een langetermijnvisie voor de culturele infrastructuur. Het team van Kunst en Cultuur (ongeveer 6 medewerkers) zoekt daarom extra hulp.

Er is voornamelijk ondersteuning nodig bij:

 • beeldende kunst (onder andere kunst in de openbare ruimte),
 • de communicatie met het culturele veld (zoals het schrijven van nieuwsbrieven in het Nederlands),
 • de organisatie van co-creatie bijeenkomsten met het culturele veld,
 • administratieve werkzaamheden, zoals het inplannen en verslagleggen van bijeenkomsten.

De exacte invulling van het takenpakket wordt vormgegeven in samenspraak met de stagiair. Het stimuleren van diversiteit is belangrijk voor de gemeente Amstelveen. Het team van Kunst en Cultuur streeft naar een evenwichtig samengesteld team.

Wat vragen we van jou?

 • Je zit in het derde of vierde jaar van een wo-studie op het gebied van kunst, cultuur of politiek of een aanverwante studie of bent pas afgestudeerd.
 • Je hebt affiniteit met kunst en cultuur evenals politiek.
 • Je werkt nauwkeurig.
 • Je gaat zelfstandig te werk.
 • Je bent assertief.
 • Je bent voor een periode van circa zes maanden beschikbaar.
 • Je bent organisatorisch sterk en kan goed overzicht houden.

De kernwaarden van de organisatie zijn klantgericht, resultaatgericht en betrouwbaar. Deze passen bij de manier waarop jij je werkzaamheden uitvoert.

Wat bieden we jou?

 • Een werkervaringsstage of werkervaringsplaats in een interessante omgeving.
 • De mogelijkheid en ruimte om jezelf verder te ontwikkelen.
 • Goede begeleiding.
 • Enthousiaste en verwelkomende collega’s.
 • Een stagevergoeding van € 350,- bruto per maand op basis van 36 uur.

Enthousiast geraakt?
Stuur dan uiterlijk 25 mei 2022 een mail met cv, motivatie (in het Nederlands) en een voorbeeld van een onderzoek of schrijfopdracht naar kunstencultuur@amstelveen.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 22.
Met vragen over de inhoud van de stage kun je terecht bij Eveline Oostendorp via kunstencultuur@amstelveen.nl of telefonisch 020 540 4799 (di/do/vrij).

Wat verder goed is om te weten
Iedereen die bij de gemeente Amstelveen of Aalsmeer komt werken moet vóór aanvang van zijn werkzaamheden een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen.

Vanwege de huidige omstandigheden omtrent het coronavirus is de norm: werk thuis als het kan en op kantoor als het nodig is. De stagiair(e) krijgt toegang tot de thuiswerkomgeving van de gemeente Amstelveen en krijgt daarbij voldoende (digitale) begeleiding.

Talent staat bij ons voorop, ongeacht wie je bent en waar je vandaan komt. Wij weten dat hoe je achternaam gespeld is, hoe oud je bent, van wie je houdt, wat je gelooft en of je een beperking hebt, niks zegt over jouw geschiktheid voor deze vacature. Talent als basis, diversiteit als kracht. Voel je welkom om te solliciteren!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.