Frans Hals Museum: Senior Educator Volwassenen

Het Frans Hals Museum in Haarlem zoekt een Senior Educator Volwassenen voor 28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 31-05-2022Het Frans Hals Museum is het kunstmuseum van de stad Haarlem. Op twee schitterende historische locaties in het centrum van Haarlem toont dit museum de grootste collectie werken van Frans Hals, oude, moderne én hedendaagse kunst in een spannende mix. Onze tentoonstellingen, programma’s en activiteiten zijn erop gericht om bestaand en nieuw publiek anders te laten kijken en meer te laten zien. Het Frans Hals Museum is dan ook een museum met een internationale reputatie, een lokale verankering en een landelijke uitstraling.

Het Frans Hals Museum is bezig met de overgang naar publieksgerichter werken, waarbij we niet alleen voor, maar in co-creatie met doelgroepen het museum relevanter willen maken voor meer mensen. We stimuleren daarbij diverse en nieuwe perspectieven op het museum, onze collectie en onze maatschappelijke rol.

Wij zoeken per 1 september een

Senior Educator Volwassenen

28 uur per week

Als Senior Educator volwassenen maak je deel uit van het team Educatie & Participatie. Het team is verantwoordelijk voor de doelgroepgerichte interpretatie van collecties, onderzoek en tentoonstellingen in de musea, online en door lokale outreach. Samen met het team Marketing & Communicatie vormt het de afdeling Publiekszaken.

Wat ga je doen?

 • Je ontwikkelt educatief aanbod en publieksbegeleiding voor volwassenen, van (beleids)plannen en conceptontwikkeling tot en met productie en implementatie.
 • Je vertegenwoordigt de afdeling Publiekszaken in (tentoonstellings)projecten, en het museum in samenwerkingsverbanden.
 • Je ontwikkelt (concepten voor) tentoonstellingen in multidisciplinaire projectgroepen.
 • Je draagt bij aan de ontwikkeling van het educatie- en publieksbeleid, met als doel een grotere impact op en bereik van een diverser publiek.
 • Je bent (deel) verantwoordelijk voor de planning, begroting en uitvoering van projecten, producten en programma’s, inclusief resultaatgerichte rapportages, haalbaarheids-/ publieksonderzoek en optimalisatie van producten en processen.
 • Je selecteert leveranciers, freelance/junior medewerkers en stuurt hen aan. Je bent projectleider/werkgroep voorzitter.
 • Je draagt actief bij aan het participatieproject Gezichten van Noord-Holland, en aan borging van de leercurve.

Wie ben jij?

 • Een ‘tolk-vertaler’ die de passie en ervaring heeft om kunst op inspirerende wijze toegankelijk te maken voor een breed scala aan doelgroepen. Je hebt ruim vijf jaar ervaring met doelgroepgerichte interpretatie van kunst, educatie- en participatiemethodieken en middelen, en projectmatig werken. Je volgt de ontwikkelingen in je vakgebied op de voet en kan deze kennis actief inzetten in de praktijk.
 • Je bent communicatief sterk (mondeling en schriftelijk, Nederlands en Engelstalig), een netwerker en teamspeler.
 • Met je kennis van kunst en maatschappelijke ontwikkelingen signaleer je waar we betekenis kunnen bieden aan een divers publiek, en hoe we met hen samen bereik en impact kunnen vergroten.
 • Je bent een proactieve aanpakker die met ons verder wil bouwen aan een nog publieksgerichter Frans Hals Museum en die oog heeft voor nieuwe perspectieven. Je neemt initiatief voor out of the box benaderingen om in de hele klantreis de drempel te verlagen.
 • Dit doe je met veel energie, klantvriendelijkheid en de nodige portie humor.
 • Je organisatorisch talent helpt je overzicht te behouden en te bewaken dat doelen in kwaliteit, geld en tijd behaald worden. Je weet hoe leveranciers en (freelance) medewerkers aan te sturen.

Wij bieden

 • Je werkt in een klein en bevlogen team, met veel mogelijkheden om actief bij te dragen aan het succes van het museum.
 • De kans om met collega’s van het Frans Hals Museum, Amsterdam Museum en partners te werken aan het vernieuwende project Gezichten van Noord-Holland, waarin we samen leren hoe we musea inclusiever kunnen maken.
 • Salaris tussen € 2.940,00 en € 3.849,00 bruto bij een fulltime dienstverband (salarispeil 1-7-2022 museum cao)
 • Een jaarcontract met bij goed functioneren uitzicht op een vast dienstverband.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd? Dan kun je reageren door onderstaande vragen in maximaal 250 woorden per vraag te beantwoorden en onder vermelding van 22-005 Senior Educator Volwassenen te mailen naar vacatures@franshalsmuseum.nl. Het is niet nodig om een motivatiebrief en cv mee te sturen. Zodoende beoordelen wij alle sollicitanten op dezelfde manier en zo objectief mogelijk. Graag ontvangen we naast de antwoorden je naam, telefoonnummer en e-mailadres.

 1. Waarom solliciteer je voor deze functie? En waarom het Frans Hals Museum?
 2. Omschrijf kort hoe je de ontwikkeling van een educatieplan aanpakt, bij voorkeur met een paar voorbeelden waarbij je dit hebt toegepast.
 3. Geef een voorbeeld van een situatie waarbij je prioriteiten moest stellen omdat de werkdruk te hoog was. Hoe deed je dat?
 4. Geef een voorbeeld van hoe je inclusie hebt bevorderd? Licht daarbij toe wat je ervan geleerd hebt.
 5. Welke rol in het team past jou het best? Geef een voorbeeld van een situatie waarin je die rol vervulde. Wat was het resultaat van jouw inspanningen?
 6. Beschrijf een project waar je trots op bent. Wat was jouw rol en hoe heb je dat toegepast?

Nadere informatie over de functie kun je inwinnen bij Marthe de Vet via M.deVet@franshalsmuseum.nl.

De eerste gesprekken vinden in de vorm van een speeddate van 30 minuten digitaal plaats in de periode tussen 7 tot en met 13 juni 2022. De 2e gesprekken vinden op locatie plaats op 5, 6 of 7 juli aanstaande.

Het Frans Hals Museum wil mensen anders laten kijken en daardoor meer laten zien. Wij geloven dat een veelheid aan perspectieven bijdraagt aan maatschappelijk bewustzijn, creativiteit en originaliteit. Daarom zoeken we ook actief naar een diversiteit aan perspectieven en achtergronden in onze medewerkers. We streven ernaar dat ons personeelsbestand een afspiegeling vormt van de inwoners van Haarlem.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.