Eurosonic Noorderslag: Financieel Medewerker / Controller

Eurosonic Noorderslag in Groningen / Amsterdam zoekt een Financieel Medewerker / Controller voor 0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 29-05-2022Al meer dan 35 jaar staat Groningen in januari een paar dagen op zijn kop door ESNS, het Europese muziekplatform voor meer dan 4.000 muziekprofessionals, jaarlijks ruim 350 Europese acts en duizenden muziekliefhebbers. ESNS heeft als missie meer aandacht te genereren voor Europese popmuziek en Europese artiesten een effectieve springplank te bieden naar internationaal succes. De belangrijkste activiteiten zijn de conferentie, de festivals Eurosonic en Noorderslag en de twee Europese projecten: de Music Moves Europe Awards en het ESNS Exchange programma.

De speerpunten van het beleid zijn de komende jaren: wereldwijd Nederlandse en Europese artiesten centraal zetten, duurzaamheid, inclusiviteit en verjonging. ESNS werkt volgens de volgende codes: Code Diversiteit & Inclusie, Fair Practice Code en Governance Code Cultuur, en is aangesloten bij de Green Deal en Key Change. We nodigen iedereen, van alle culturele / sociale achtergronden, uit om te solliciteren.

ESNS is georganiseerd in de afdelingen Bedrijfsvoering, Programma, Productie, Business & Development en Marketing.

Eurosonic Noorderslag (ESNS) is op zoek naar een

Financieel Medewerker / Controller

0,8 fte: 4 dagen per week (hiervan één thuiswerk dag)

Voor de komende jaren is ESNS op zoek naar financieel medewerker en controller. Ben jij accuraat, positief, analytisch en pro-actief? Een teamspeler die de verbinding legt tussen de financiën van ESNS en de verschillende processen en afdelingen van ons festival met gevoel voor cijfers en mensen? Dan is ESNS op zoek naar jou!

Functie
ESNS zoekt een ervaren financieel medewerker / controller (medior / senior), die verantwoordelijk is voor de financiële huishouding van ESNS.

ESNS is een evenement dat uit vele sub-evenementen bestaat die tegelijk en na elkaar in januari plaatsvinden. Er wordt relatief veel geld in korte tijd door veel mensen uitgegeven. Stevige grip op de financiën is onontbeerlijk voor de continuïteit van de organisatie. ESNS wordt deels gefinancierd uit nationale, provinciale en gemeentelijke subsidies. Daarnaast vragen we aan bij private fondsen en hebben we twee grote Europese projectsubsidies. Gevolg hiervan is dat er maandelijks een begroting voor een aanvraag of een afrekening voor een verantwoording moet worden opgesteld. We zoeken iemand die samen met het hoofd bedrijfsvoering het financieel beheer en bewustzijn verder doorontwikkelt.

Wat ga je doen?

 • Je bewaakt en controleert in de voorbereiding en uitvoering van het financieel beleid en ondersteunt het Hoofd Bedrijfsvoering hierin.
 • Je ondersteunt budgethouders in het opstellen van de benodigde heldere deelbegrotingen voor projecten en zorgt voor afwikkeling ervan. Je zorgt dat de financiële administratie en de administratieve procedures voldoen aan de eisen van onze verschillende subsidieverstrekkers.
 • Je bent verantwoordelijk voor de controlling van financiële rapportages en verantwoordingen zoals overzichten van begroting, realisatie en de jaarrekening.
 • Onze boekhouding is uitbesteed aan OZCAR, maar er moet nauwe afstemming plaatsvinden tussen jou en de externe boekhouder. Jij levert analyses, uitsplitsingen en details aan en bent goed op de hoogte van de specifieke context van ESNS voor de juiste vertalingen.
 • Je bewaakt en signaleert de kosten en liquiditeitsontwikkeling. Je bewaakt de financiële positie en resultaten van het bedrijf.
 • Je begeleidt externe accountants en fiscale controle en onderhoudt zelfstandig de externe contacten op terrein van financiën.
 • Je zorgt voor de voorbereiding en uitvoering van specifieke controles van projecten.
 • Je zorgt voor het realiseren en actueel houden van uitrusting en inrichting van de financiële administratie. Je beheert financieel administratieve systemen, werkwijzen en procedures.
 • Je levert de externe administrateur voor personeels- en salarisadministratie de benodigde gegevens.
 • Je bewaakt de fiscale aangiften samen met de externe boekhouder.
 • Je ziet toe op juiste en tijdige verwerking en betaling van alle inkoopfacturen en andere kosten.
 • Je zorgt voor bijtijds en juist innen van alle inkomsten en de verwerking hiervan: recettes, subsidies, sponsoring en sales, doorberekende kosten, etc.
 • Je wijst facturen aan de juiste verantwoordelijken toe (’taggen’) binnen factureringssysteem Basecone.
 • Je geeft financiële informatie en adviezen aan het Hoofd Bedrijfsvoering (en andere MT-leden) en bereidt gezamenlijk het financiële beleid voor.
 • De complexiteit van het evenement en de sub-evenementen brengt met zich mee dat je het jaar rond scherp bent en planningen en deadlines bewaakt. Maar we verwachten ook flexibiliteit in inzet. ESNS heeft een piekbelasting in de maanden december-februari.

Wie zoeken we?
We zoeken een financieel denker met scherp oog voor details, die ook zeker een doener is.

 • Je hebt ruime en aantoonbare ervaring (minimaal vijf jaar) als verantwoordelijke voor de financiële administratie, het opstellen van (project-)begrotingen en eindverantwoordingen.
 • Je zorgt voor een scherpe bewaking van de financiën met oog voor detail en de mensen in de organisatie.
 • Je bent gewend om te werken met targets en deadlines. Je bent stressbestendig en hebt een proactieve houding.
 • Je denkt graag mee over de optimalisatie van financiële processen en inkomstenstromen.
 • Je bent sociaal vaardig en kan goed met veel verschillende typen mensen communiceren.
 • Je hebt HBO of academisch werk- en denkniveau; een relevante opleiding is een voorwaarde.
 • Je hebt uitstekende taalvaardigheden in woord en geschrift, zowel Nederlands als Engels.
 • Je beschikt over actuele vakkennis en hebt ervaren met boekhoudprogramma’s. Wij werken met Twinfield, Basecone, NMBRS en WeFact. Ervaring met deze of vergelijkbare programma’s is een must.
 • Werkervaring in de muziek- cq. evenementensector of voor een gesubsidieerde instelling is een pre.

Wat krijg je van ons?
Je komt te werken in een horizontaal ingericht professioneel team Bedrijfsvoering, in een collegiale, no-nonsense, plezierige en resultaatgerichte sfeer.

Wij bieden een jaarcontract of jaaropdracht in de context van ons internationaal gerenommeerde evenement, met zicht op en wens tot een langere verbintenis. Werk in een ambitieuze organisatie met medewerkers door heel Nederland en partners in binnen- en buitenland. We houden ons hoofdkantoor in Groningen en hebben een klein kantoor in Amsterdam-Noord. Je werkt vier dagen per week voor ESNS, je kan hiervan één dag per week thuiswerken indien gewenst en wordt verwacht afwisselend op onze kantoren in Amsterdam of in Groningen te werken. Wij bieden een parttime overeenkomst of overeenkomst van opdracht aan, gebaseerd op schaal 7 conform CAO Nederlandse Poppodia en -Festivals 2021. Daarnaast zijn er secundaire voorwaarden zoals reiskostenvergoeding, coachingsuren, thuiswerkplek faciliteiten, reisbudget festivals en voor medewerkers in loondienst: laptopvergoeding, vakantiegeld, pensioen. Aanvang van de functie is per 1 juli 2022, of zo snel als mogelijk.

Heb je interesse?
Heb je naar aanleiding van deze vacature vragen of behoefte meer informatie dan kan je terecht bij Daniële Streep (Hoofd Bedrijfsvoering); daniele.streep@esns.nl of 050 744 03 35. Als je geïnteresseerd bent in deze functie stuur dan uiterlijk 29 mei 2022 je motivatie en cv naar office@esns.nl. Gesprekken vinden plaats op 9 en 10 juni 2022.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.