Eurosonic Noorderslag: Coördinator Nederlandse subsidies en fondsen

Eurosonic Noorderslag in Groningen / Amsterdam zoekt een Coördinator Nederlandse subsidies en fondsen voor 0,6 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 29-05-2022Al meer dan 35 jaar staat Groningen in januari een paar dagen op zijn kop door ESNS, het Europese muziekplatform voor meer dan 4.000 muziekprofessionals, jaarlijks ruim 350 Europese acts en duizenden muziekliefhebbers. ESNS heeft als missie meer aandacht te genereren voor Europese popmuziek en Europese artiesten een effectieve springplank te bieden naar internationaal succes. De belangrijkste activiteiten zijn de conferentie, de festivals Eurosonic en Noorderslag en de twee Europese projecten: de Music Moves Europe Awards en het ESNS Exchange programma.

De speerpunten van het beleid zijn de komende jaren: wereldwijd Nederlandse en Europese artiesten centraal zetten, duurzaamheid, inclusiviteit en verjonging. ESNS werkt volgens de volgende codes: Code Diversiteit & Inclusie, Fair Practice Code en Governance Code Cultuur, en is aangesloten bij de Green Deal en Key Change. We nodigen iedereen, van alle culturele / sociale achtergronden, uit om te solliciteren.

ESNS is georganiseerd in de afdelingen Bedrijfsvoering, Programma, Productie, Business & Development en Marketing.

Eurosonic Noorderslag (ESNS) is op zoek naar een

Coördinator Nederlandse subsidies en fondsen

0,6 fte: 3 dagen per werk (hiervan één thuiswerkdag)

Voor de komende jaren is ESNS op zoek naar een Medewerker Nederlandse subsidies en fondsen. Ben jij accuraat, positief, communicatief en pro-actief? Een teamspeler die de verbinding legt tussen de projecten en activiteiten van ESNS, de doelstellingen en de bijbehorende subsidies en fondsen? Dan is ESNS op zoek naar jou!

Functie
ESNS zoekt een ervaren coördinator Nederlandse subsidies en fondsen voor het aanvragen en coördineren hiervan.

ESNS is een evenement dat uit vele sub-evenementen bestaat die tegelijk en na elkaar in januari plaatsvinden. ESNS wordt deels gefinancierd uit nationale, provinciale en gemeentelijke subsidies. Daarnaast vragen we aan bij private fondsen en hebben we twee grote Europese projectsubsidies. Gevolg hiervan is dat er maandelijks een aanvraag of verantwoording moet worden opgesteld. We zoeken iemand die hier met veel ervaring stevige grip op heeft.

Wat ga je doen?

 • Op basis van de ambitie van het MT en in nauwe afstemming met het Hoofd Bedrijfsvoering werk je diverse beleidsplannen (meerjarenplannen, losse projectplannen, vierjarenplannen) en subsidieaanvragen uit. Dit betreft aanvragen/plannen voor gemeente, provincie, rijk en
  subsidies en daarnaast van diverse fondsen. Achteraf stel je in afstemming met het Hoofd Bedrijfsvoering de inhoudelijke verantwoordingen op.
 • Je houdt nieuwe subsidieregelingen in de gaten en onderzoekt de mogelijkheden voor ESNS, met name op gebied van de speerpunten van het ESNS beleid.
 • Bewaken algemene planning van aanvragen en verantwoordingen. De complexiteit van het evenement en de sub-evenementen brengt met zich mee dat je het jaar rond scherp planningen en deadlines bewaakt. Elke maand is er wel een deadline voor een beleidsstuk.
 • Je coördineert de uitvoering van Nederlandse projecten en verzorgt de vergaderplanning. Indien gewenst verzorg je de notulen en samenvattingen van projectvergaderingen.
 • Je bent ook cijfermatig onderlegd, vanwege het opzetten van begrotingen en afrekeningen voor plannen en verantwoordingen. Je stelt samen met de financieel medewerker / controller de Nederlandse financiële verantwoordingen op. Je bewaakt de projectbudgetten in samenwerking met de projectteams.
 • Je ondersteunt het Hoofd Bedrijfsvoering bij de uitvoering van de bestuurs- en beheerstaken. Dit omvat onder andere het uitwerken van diverse interne werkwijzen / draaiboeken zoals budgetbeheer, reiskostenbeleid, et cetera.
 • Je vertegenwoordigt ESNS in verschillende afspraken en wordt gevraagd om twee à drie conferenties / festivals door het jaar heen te bezoeken om inspiratie op te doen.
 • Je onderhoudt het contact en netwerk met fondsen en breidt dit waar mogelijk uit om nieuwe kansen te benutten.

Wie zoeken we?

 • Je hebt ruime en aantoonbare werkervaring (minimaal drie jaar) met het aanvragen en verantwoorden van subsidies en het opstellen van beleidsstukken.
 • Je zorgt voor een scherpe bewaking van het overzicht en planning van Nederlandse subsidise en fondsaanvragen.
 • Je bent gewend om te werken met targets en deadlines. Je bent stressbestendig en hebt een proactieve houding.
 • Je hebt oog voor detail en de mensen in de organisatie.
 • Je bent sociaal vaardig en kan goed met veel verschillende typen mensen communiceren.
 • Je hebt HBO of academisch werk- en denkniveau; een relevante opleiding is een pre.
 • Je hebt uitstekende taalvaardigheden in woord en geschrift, zowel Nederlands als Engels.
 • Je hebt affiniteit met cijfers en het opstellen van projectbegrotingen.
 • Werkervaring in de muziek- c.q. evenementensector is een pre.

Wat krijg je van ons?
Je komt te werken in een horizontaal ingericht professioneel team Bedrijfsvoering, in een collegiale, no-nonsense, plezierige en resultaatgerichte sfeer.

Wij bieden een jaarcontract of jaaropdracht in de context van ons internationaal gerenommeerde evenement, met zicht op en wenst tot een langere verbintenis. Werk in een ambitieuze organisatie met medewerkers door heel Nederland en partners in binnen- en buitenland. We houden ons
hoofdkantoor in Groningen en hebben een klein kantoor in Amsterdam-Noord. Je werkt drie dagen per week voor ESNS en wordt verwacht afwisselend op onze kantoren in Amsterdam of in Groningen te werken. Je kan hiervan één dag per week thuiswerken indien gewenst. Wij bieden een parttime overeenkomst of overeenkomst van opdracht aan, gebaseerd op schaal 6 conform CAO Nederlandse Poppodia en -Festivals 2021. Daarnaast zijn er secundaire voorwaarden zoals reiskostenvergoeding, coachingsuren, thuiswerkplek faciliteiten, reisbudget festivals en voor medewerkers in loondienst: laptopvergoeding, vakantiegeld, pensioen. Aanvang van de functie is per 15 juni 2022, of zo snel als mogelijk.

Heb je interesse?
Heb je naar aanleiding van deze vacature vragen of behoefte meer informatie dan kan je terecht bij Daniële Streep (Hoofd Bedrijfsvoering); daniele.streep@esns.nl of 050 744 03 35. Als je geïnteresseerd bent in deze functie stuur dan uiterlijk 29 mei 2022 je motivatie en cv naar office@esns.nl. Gesprekken vinden plaats op 9 en 10 juni 2022.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.