EMOVES, Stichting Urban Eindhoven: Creative Producer / Artistiek Leider

EMOVES, Stichting Urban Eindhoven in Eindhoven zoekt een Creative Producer / Artistiek Leider voor 24 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 10-06-2022EMOVES is een urban culture platform, gevestigd in gebouw Area 51 op Strijp-S in Eindhoven. EMOVES faciliteert en ontwikkelt een veelheid aan urban activiteiten voor en met vele doelgroepen, in alle mogelijke urban culture uitingen. EMOVES heeft zich de afgelopen jaren snel ontwikkeld en haar ambitie wordt ondersteund door Cultuur Eindhoven, provincie Noord-Brabant en het ministerie van OCW.

Om de platformfunctie en haar visie daarop nu en in de toekomst duurzaam neer te zetten zoeken we een

Creative Producer / Artistiek Leider

24 tot 32 uur per week

 • Hij/Zij/X geeft met een creatieve urban geest, alles wat zich afspeelt, gezocht en gewenst wordt in het Urban Culture veld een plek. Hij nodigt uit en is innovatief. De Urban principes zoals ontwikkelen, presenteren en presteren en werken op basis van DIY, peer to peer learning, liggen vast in het dna van EMOVES.
 • De Creative producer / Artistiek leider faciliteert, inspireert en luistert naar het voortdurend bewegende veld van de Urban Culture en zorgt dat EMOVES daarin zijn natuurlijke plek blijft invullen.
 • De Creative producer / Artistiek leider maakt EMOVES tot een gerespecteerd Urban platform dat Urban kunstenaars uit alle windstreken mogelijkheden biedt én inspireert om te excelleren.

EMOVES werkt vanuit de visie dat dat creative ‘upward mobility’ de beste manier is om Urban Culture op een duurzame manier maatschappelijk te verankeren. De Creative producer / Artistiek leider bewaakt en ontwikkelt met het veld de artistieke visie en de programmalijnen.

De activiteiten van de organisatie zijn verdeeld over drie inhoudelijke pijlers die worden ondersteund door een klein team en geleid door een zakelijk directeur die zorgt voor de zakelijke en organisatorische continuïteit.

De Creative producer / Artistiek leider is de verbinder van en tussen de drie inhoudelijke pijlers. Hij/Zij/X is verantwoordelijk dat alle EMOVES-activiteiten samenkomen en elkaar versterken. Hij geeft hiermee stevige boost aan EMOVES als hét (presentatie) urban platform met jaarlijks actuele evenementen, waarin alles samenkomt en zorgt dat de UC SKILLS, UC MASTERS en UC EVENTS programma’s goed op elkaar aangesloten zijn en blijven.

 • Het UC SKILLS programma biedt EMOVES de mogelijkheid om op verschillende niveaus kennis te maken of je verder te bekwamen in onder andere Urban Dance, Art, Spoken Word & Music. Deze programma’s worden aangeboden in Eindhoven en de provincie. Deelnemers kunnen (jonge) beginners zijn, of gevorderde amateurs. Het aanbod is deels in de wijken en deels in en vanuit onze studio’s in Area 51.
 • Het UC MASTERS is het toptalenten programma van EMOVES. Hierin ondersteunen we twaalf talentvolle Urban kunstenaars in hun ondernemer- en kunstenaarschap in een twee jaar durend programma.
 • Daarnaast faciliteert en helpt EMOVES evenementen te ontwikkelen die Urban kunstenaars uit het hele land de mogelijkheid geven zich te presenteren aan een zo groot mogelijk publiek. Dit UC EVENTS programma kent jaarlijks terugkerende, belangwekkende evenementen, maar spant zich ook in om nieuwe en onbekende evenementen op te zoeken en te ondersteunen.

EMOVES werkt nauw samen met diverse Brabantse professionele partners uit het culturele en sociale veld, en specifiek met Area 51 als thuisbasis van EMOVES en dé urban hotspot van Eindhoven en omgeving.

Ervaring

 • (Meerjarige) ervaring in het leiding geven aan een urban based organisatie.
 • Op de hoogte van actuele Urban Culture ontwikkelingen, zowel nationaal als internationaal.
 • Gewend om te werken in een urban omgeving en dat kunnen uitdragen.
 • Aantoonbare affiniteit met educatie en talentontwikkeling is een pre.
 • Aantoonbare affiniteit met event organisatie is een pre.
 • Gewend om te werken binnen financiële kaders en formele verantwoording richting subsidiënten.

Competenties

 • Faciliterend leiderschap.
 • Verbinder én inspirator.
 • Vermogen om korte en lange termijnplanning met elkaar te verbinden.
 • In staat om heldere inhoudelijke keuzes te maken.
 • In staat om inhoudelijke keuzes transparant en met overtuiging te kunnen vormgeven en te communiceren met het veld en alle stakeholders.

Aanbod

 • Een overeenkomst gebaseerd op ongeveer drie tot vier dagen per week.
 • Een marktconforme Fair Practice vergoeding op basis van een loondienstverband of een freelance uurtarief.
 • Flexibele werktijden met vaste overlegmomenten.
 • Een inspirerende werkplek op Strijp S.

Reageren kan tot en met 10 juni 2022 via mail naar Nicole Custers (nicole@emoves.nl).

Inhoudelijke vragen? Neem contact op met Peter Jansen via peter@emoves.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.