De Schoolschrijver: Hoofd Productontwikkeling en Innovatie

De Schoolschrijver in Amsterdam zoekt een Hoofd Productontwikkeling en Innovatie voor 0,8-1 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 01-06-2022De Schoolschrijver is een ambitieuze scale-up organisatie in Amsterdam, die in korte tijd uitgroeide tot expert in de lettereneducatie voor het basisonderwijs en volop media-aandacht weet te genereren. De Schoolschrijver vervult een voortrekkersrol in de innovatie van lees- en schrijfonderwijs.

Onze missie: een taalsterke toekomst voor ieder kind. Om deze missie te verwezenlijken, ontwikkelt De Schoolschrijver een effectief (digitaal) programma-aanbod rondom lezen en schrijven, gericht op kinderen in het basisonderwijs, en met inzet van de beste kinderboekenauteurs. Langetermijn-doel: ieder kind op de basisschool op laten groeien met De Schoolschrijver.

Om het productaanbod verder uit te bouwen, te innoveren en te borgen in het basisonderwijs zijn we op zoek naar een:

Hoofd Productontwikkeling en Innovatie

0,8-1 fte

Als manager van het team productontwikkeling en innovatie ben je verantwoordelijk voor de productportfolio en de content-ontwikkeling. Je stelt jaarlijks een uitgeefplan op, inclusief winstdoelstellingen. Je rapporteert aan de directeur en maakt deel uit van het managementteam.

Je bent strategisch sterk en hebt een heldere visie op innovatief en effectief onderwijsaanbod op het gebied van lezen en schrijven. Je zet met jouw team didactisch en conceptueel de lijnen uit voor de inhoud en stuurt de (concept)ontwikkelaars en coördinatoren aan. Je werkt nauw samen met het team Marketing, Communicatie en Sales, zodat dit team goed geïnformeerd de schooldirecties, besturen en leerkrachten kan overtuigen van de enorme waarde die De Schoolschrijver heeft. Ook draag je met jouw team zorg voor een efficiënt en bij de scholenmarkt aansluitend online leerplatform.

Verantwoordelijkheden

 • productontwikkeling van idee tot marktintroductie;
 • op basis van (markt)onderzoek en kennis van het veld opstellen en bewaken van jaarplannen en bijbehorende budgetten;
 • het realiseren van de vastgestelde financiële doelstellingen;
 • proactief aansturen, coachen en inspireren van het team productontwikkeling en innovatie;
 • (markt)onderzoek (laten) doen naar strategische en technologische ontwikkelingen op het gebied van leerconcepten en toepassingen in het basisonderwijs;
 • (laten) opzetten van effectenonderzoek en monitor-instrumentarium en uitkomsten doorvertalen naar productaanpassingen.

Profiel
Je hebt/bent:

 • een visie op het basisonderwijs en de lettereneducatie en kent de recente ontwikkelingen;
 • een commerciële drive;
 • gewend agile, creatief en oplossingsgericht te werken;
  overzicht en biedt structuur aan het team;
 • minimaal een hbo-werk- en denkniveau en zeven jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • affiniteit met letteren en cultuur.

Wij bieden
Een veelzijdige en verantwoordelijke functie. Werken bij De Schoolschrijver betekent werken binnen een innovatieve scale-up organisatie, in een kleinschalig team met een duidelijke missie: een taalsterke toekomst voor ieder kind. We bieden jou de ruimte om ons productaanbod verder te versterken en uit te breiden, en winstgevend te maken, zodat we met ons unieke, creatieve aanbod een stevige plek verwerven binnen het basisonderwijs. De Schoolschrijver is gevestigd aan het WG-Plein in Amsterdam en is goed bereikbaar met fiets, OV en auto.

Stuur je mail/brief met CV vóór 1 juni 2022 naar sollicitatie@deschoolschrijver.nl. Wil je meer informatie, dan kun je contact opnemen met Anne Bos, interim manager productontwikkeling en innovatie, via anne.bos@deschoolschrijver.nl of 06-53531197. De gesprekken staan gepland op 7 en 9 juni. Meer informatie over onze organisatie vind je op deschoolschrijver.nl.

De Schoolschrijver streeft in haar team een brede diversiteit na en nodigt daarom graag kandidaten met diverse achtergronden uit om te solliciteren. Bij gelijke geschiktheid gaat onze voorkeur dit keer uit naar een man.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.