de Bibliotheek Gelderland Zuid: Projectmedewerker Educatie

De Bibliotheek Gelderland Zuid in Nijmegen zoekt een Projectmedewerker Educatie voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 25-05-2022Vergroot je wereld met de bibliotheek!
Wist jij dat de Bibliotheek Gelderland Zuid veel méér doet dan alleen boeken uitlenen? We zetten ons in voor een samenleving waarin iedereen meedoet en de kans krijgt om te leren, anderen te ontmoeten, geïnspireerd te raken en te groeien. We doen dit door mensen te verrijken met verhalen en kennis, maar ook door het vergroten van hun taal- en digitale vaardigheden. We organiseren uiteenlopende programma’s en projecten voor jong en oud vanuit onze 27 bibliotheken. Dit doen we niet alleen, maar samen met culturele partners, welzijnsinstellingen en scholen.

Iedereen is welkom bij Bibliotheek Gelderland Zuid: jong en oud, laag- en hoogopgeleid, mensen van verschillende afkomst en met verschillende achtergronden en interesses. Om een diversiteit aan mensen te bedienen en bereiken vanuit onze organisatie, streven we ook in ons personeelsbestand naar diversiteit. Zodat we van elkaar kunnen leren en werkelijk van toegevoegde waarde kunnen zijn voor de inwoners van ons werkgebied. Denk je een bijdrage te kunnen leveren aan het meer divers maken van ons personeelsbestand dan komen we graag met je in contact.

De Bibliotheek Gelderland Zuid zoekt een

Projectmedewerker Educatie

24 uur per week

Sta jij voor kansengelijkheid en ligt je hart bij het vergroten van taal- en leesvaardigheid bij kinderen? Wij zijn op zoek naar een projectmedewerker educatie met specifieke aandacht voor het jonge kind en ervaring met projecten in het sociale domein.

Wat ga je doen
Als projectmedewerker educatie 0-12 jaar zet je je in voor meer taalvaardigheid, leesplezier en digitale geletterdheid bij kinderen. Als lid van het subteam Voorschools richt je je met name ook tot het jonge kind (0-4 jaar). Je voert projecten uit op kinderdagverblijven, scholen en in onze bibliotheekvestigingen. Je bent de spin in het web op verschillende Bibliotheken op school (dBos) en je coördineert projecten als de VoorleesExpress in een aantal van onze regio’s. Je vindt het leuk om voor een groep te staan en beschikt over goede didactische vaardigheden. Je kent de kracht van een goed verhaal, je ademt leesplezier en weet die liefde over te brengen op kinderen.

Wat vragen we van jou?

 • MBO+/HBO werk en denkniveau, een achtergrond in b.v. Pedagogisch werk, Welzijn, Onderwijs, Social Work.
 • Didactische kwaliteiten en ervaring in het werken met groepen baby’s, peuters en basisscholieren.
 • Professionele kennis op het gebied van 0-12 jaar en met name van het jonge kind
 • Ervaring en affiniteit met projecten rondom kansengelijkheid
 • Liefde voor kinderboeken
 • Uitstekende communicatieve en organisatorische vaardigheden
 • Hoge mate van zelfstandigheid en flexibiliteit
 • In het bezit van rijbewijs B

Wat hebben we jou te bieden?

 • Een zelfstandige en veelzijdige baan
 • Arbeidsvoorwaarden en pensioenregeling conform de cao Openbare Bibliotheken, salaris schaal 7
 • Werktijden in overleg, flexibiliteit gewenst en geboden
 • Een organisatie in ontwikkeling, met aandacht voor de ontwikkeling van medewerkers
 • Jaarcontract met de intentie dat om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd.

Heb je belangstelling voor de functie?
Mail dan je motivatie en CV vóór 25 mei naar sollicitaties@obgz.nl onder vermelding van “projectmedewerker educatie”, ter attentie van Christine Fleischhacker, teammanager educatie. Voor meer informatie kun je bellen of mailen met Gabrielle Bunnik, HR specialist 024-3274935 / gbunnik@obgz.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.