Cultuureducatiegroep: Adviseur Natuur- en Duurzaamheidseducatie

Cultuureducatiegroep in Leiden zoekt een Adviseur Natuur- en Duurzaamheidseducatie voor 8 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 30-06-2022Cultuureducatiegroep is hét expertisecentrum op het gebied van cultuureducatie in de regio Holland Rijnland en Midden-Holland. Wij helpen scholen met het verbeteren van cultuureducatie op school. Dit doen wij o.a. door leerkrachten te ondersteunen bij het ontwikkelen van hun competenties op het gebied van cultuureducatie en door het aanbod van culturele instellingen beter te laten aansluiten bij de wensen van deze scholen. Wij streven naar een onderwijs waarbij cultuureducatie een integraal onderdeel is van het curriculum op school. Waarbij kunstvakken worden verbonden aan andere vakken. Waar leerkrachten in staat zijn om vanuit een cultuureducatieve visie zelf handen en voeten te kunnen geven aan de uitvoering van het cultuuronderwijs. Wij ondersteunen scholen dan ook intensief en op maat bij de invulling van hun cultuurbeleid.

Ben jij een specialist op het gebied van natuur- en duurzaamheidseducatie? Ben jij op zoek naar een interessante en uitdagende functie waarbij verbinden centraal staat? Heb jij ervaring in het inspireren van een schoolteam en krijg jij alle neuzen dezelfde kant op?

Herken jij jezelf in de woorden, ‘proactief’, ‘deskundig’, ‘planmatig’ en ‘daadkrachtig’? Dan willen wij jou graag toevoegen aan ons team!

Verwonder om de hoek (samenwerkingsverband bestaande uit Naturalis, BplusC en Cultuureducatiegroep) zoekt een

Adviseur Natuur- en Duurzaamheidseducatie (NDE)

8 uur per week (mogelijke uitbreiding in uren in de toekomst)

Wat ga je doen?
Als adviseur natuur- en duurzaamheidseducatie geef je de scholen voor basis- en speciaal onderwijs in de regio Holland Rijnland advies over hun natuur- en duurzaamheidseducatie. Dit kan hun eigen onderwijs zijn, maar ook dat van externe aanbieders. Een greep uit je taken:

 • Je gaat met scholen (de directie / NDE coördinator) in gesprek over hun visie op educatie op het gebied van natuur, wetenschap, technologie en duurzaamheid (NWTD) hun ambitie en hun curriculum.
 • Vervolgens adviseer je hen over passende activiteiten die aansluiten bij hun vraag op het gebied van NWTD.
 • Om scholen goed te kunnen adviseren bouw je een goede relatie op met alle NWTD-aanbieders in de regio Holland Rijnland. Je zorgt dat je op de hoogte bent van het actuele aanbod.
 • Je begeleidt aanbieders van educatieve activiteiten op het gebied van NWTD educatie in het verbeteren van de kwaliteit van hun aanbod. Dit doe je met behulp van de Rubric voor inhoud en kwaliteit van Verwonder om de hoek.
 • Je werkt nauw samen met de adviseurs cultuureducatie binnen Verwonder om de Hoek. Een goede samenwerking is zeer belangrijk voor de beste service naar de scholen. Hierdoor is er een natuurlijke onderlinge uitwisseling en kunnen de adviseurs elkaar versterken en van elkaar leren.
 • Je werkt ook nauw samen met Omgevingsdienst West-Holland, een partner van Verwonder om de hoek, die contacten heeft met betrokken gemeenten om NWTD educatie te promoten bij het onderwijs en neemt deel aan de NDE werkgroep die de Omgevingsdienst enkele malen per jaar organiseert.

Wie zoeken wij?
www.verwonderomdehoek.nl

 • Je beschikt over aantoonbare affiniteit met natuur / wetenschap / technologie / duurzaamheid.
 • Je bent communicatief sterk, creatief en gedreven om scholen en cultuuraanbieders te laten samenwerken.
 • Je bent open, enthousiast en weet van aanpakken.
 • Je kan goed kan schakelen, bent proactief en weet het overzicht goed te bewaren.
 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt een relevante ervaring met (natuur/wetenschap/technologie/ duurzaamheids)educatie. Een netwerk binnen scholen en/of aanbieders in de regio Holland Rijnland is een pre.
 • Kennis van natuur / wetenschap / technologie / duurzaamheid in samenhang met andere vakken is een pre.
 • Je kunt uitstekend plannen en organiseren.
 • Je beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden (zowel schriftelijk als mondeling).
 • Je weet goed je weg te vinden in het werken met contentmanagementsystemen.
 • Ervaring in optimalisatie van contentmanagementsystemen / websites is een pre.

Wat bieden wij?
We bieden jou een zelfstandige functie voor 8 uur in de week in een klein en gezellig team. In deze functie krijg je de ruimte voor eigen initiatief en inbreng. Je werkt wisselend op kantoor en vanuit huis en bezoekt (wanneer mogelijk) scholen en NDE aanbieders op locatie. Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring (schaal 10 CAO Musea). De aanstelling geldt voor een jaar (start zo spoedig mogelijk) met mogelijkheid tot verlenging gedurende het programma voor Cultuureducatie met Kwaliteit tot en met januari 2025. Mogelijke uitbreiding in uren in de toekomst. Werkdagen zijn in overleg.

Geïnteresseerd?
Laat ons dan zo snel mogelijk weten waarom jij als NDE adviseur aan de slag wilt en waarom je denkt dat je geschikt bent voor deze functie. Stuur je cv met motivatiebrief vóór vrijdag 1 juli 2022 naar educatie@cultuureducatiegroep.nl ter attentie van Michelle den Drijver, coördinator bedrijfsvoering onder vermelding van ‘vacature NDE adviseur’.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.