Cultuur Innovatiefonds Provincie Utrecht (CIPU): Chef de Bureau

Cultuur Innovatiefonds Provincie Utrecht (CIPU) in Utrecht zoekt een Chef de Bureau voor 28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 20-05-2022Roerige tijden vragen om een andere manier van denken en doen. CIPU is in mei 2020 opgericht, niet om noodsteun te verlenen, maar om te investeren in datgene waar de sector wendbaar en weerbaarder van wordt: investeren in innovatie.

Ons fonds is er voor culturele en creatieve organisaties met lef. Organisaties die over muren heen kijken, durven te falen en hun geleerde lessen willen delen. Die de sector verder willen brengen. Het fonds helpt niet alleen met geld, maar ook met kennis en vaardigheden. Zo maken we samen de culturele sector in de provincie Utrecht toekomstbestendiger.

CIPU is een nieuwe fase ingegaan: van enkel uitkerings- en begeleidingsfonds naar permanente aanjager en facilitator van innovatie, transformatie en disruptie in de Utrechtse cultuursector. Naast het huidige toekenningsprogramma zijn we een ontwikkelprogramma gestart met als doel om bij culturele organisaties kennis, vaardigheden en ervaring op gebied van innovatie te ontwikkelen. Dit doen we in nauwe samenwerking met Art-up.

Komende tijd ligt de focus op het realiseren van de ontwerpende onderzoeksfunctie, waar kennisdeling en het ontwikkelen van het ambacht van innoveren centraal staat. Maar ook op CIPU als kennishub, de centrale plek voor het denken over innovatie in de cultuursector.

CIPU is een samenwerkingsverband van Provincie Utrecht, Gemeente Amersfoort, Gemeente Utrecht, Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht, Stichting Elise Mathilde Fonds, K.F. Hein Fonds en Fonds 21.

Om ons team te versterken zijn wij per 1 juli op zoek naar een

Chef de Bureau

28 uur per week

Wij zoeken:
Een Chef de bureau met visie en managementkwaliteiten, die als spin in het web toeziet op de uitvoering van de activiteiten en de ambities van CIPU. Iemand die overzicht heeft, alle processen overziet en zowel de planning als de financiën strak weet te bewaken. Die meedenkt over de lange lijnen en strategische voorstellen doet aan de stuurgroep, die bestaat uit vertegenwoordigers van de aangesloten partners.

De Chef de bureau is het boegbeeld van de organisatie en het aanspreekpunt voor aanvragers, voor onze partners en ook voor de stuurgroep en de innovatiecommissie. Binnen deze functie weet de chef de bureau goed de operationele activiteiten te combineren met de transformatie van CIPU naar een centrale plek waar experiment, ontwerpend onderzoek en kennisdeling samenkomen in innovatie voor de Utrechtse cultuursector.

Jouw rol

  • Je bent contactpersoon voor aanvragers, collega’s en samenwerkende partners;
  • Je coördineert en voert de aanvraag- en toekenningsprocessen uit;
  • Je bent aanspreekpunt voor de innovatiecommissie, coördineert het beoordelingsproces en ziet erop toe dat zij hun advieswerk goed kunnen doen;
  • Je bewaakt de planning en de financiële kaders;
  • Je speelt een centrale rol voor de stuurgroep, je coördineert overleggen, bereidt de agenda voor en zorgt voor het vastleggen van de gemaakte afspraken;
  • Je signaleert en agendeert ontwikkelingen binnen en buiten CIPU en doet strategische voorstellen t.a.v. de (landelijke) positionering van CIPU aan de stuurgroep;
  • Je onderhoudt contact met de partijen die deelnemen aan de CIPU trajecten en monitort hun ontwikkeling, samen met de innovatiemakelaar;
  • Je organiseert/faciliteert bijeenkomsten voor de bestaande begeleidingsprogramma’s;
  • Je ziet toe op de opzet en uitvoering van het marketing & communicatiebeleid (samen met Buro Dertig);
  • Je blijft samen met ons voortdurend op zoek naar verdere ontwikkeling en positionering van CIPU.

Als Chef de bureau heb je de verantwoordelijkheid over een klein maar zelfsturend team. Je overlegt en werkt nauw samen met de Innovatiemakelaar, waarbij ieder een duidelijke eigen taak en verantwoordelijkheid heeft.

Over jou
Je bent proactief en resultaatgericht, zorgt voor structuur en je kunt goed plannen. Je komt te werken in een organisatie die zichzelf als aanjager en verkenner wil blijven manifesteren en die pioniersrol past ook bij je: je kunt veel ballen in de lucht houden terwijl er veel in beweging is. Je weet binnen alle ontwikkelingen gemakkelijk je eigen weg te vinden, bent ondernemend en schakelt eenvoudig tussen denken en doen.

Je bent representatief en communiceert helder, in beleidsplannen en verslaglegging maar ook in contact met bijvoorbeeld aanvragers. Je beschikt over ruime organisatorische vaardigheden en bent bekend met het opstellen van begrotingen. Ervaring met marketing en communicatie is een pré.

Je vindt het prettig om zelfstandig te werken, maar je bent ook een goede sparringpartner voor de Innovatiemakelaar. Samen zijn jullie een tandem waarbij jij zorgt voor de regie en het overzicht.

Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring in de culturele sector en/of met innovatie buiten de culturele sector. Bij voorkeur heb je al een netwerk in de culturele sector in de provincie Utrecht.

Aanbod
Het betreft een functie voor 28 uur per week met marktconforme arbeidsvoorwaarden, afhankelijk van kennis en ervaring. De uren zijn, in afstemming met de Innovatiemakelaar van CIPU, flexibel in te vullen.

Interesse?
Stuur je CV en toelichting uiterlijk op 20 mei 2022 naar: vacature@cultuurinnovatiefonds.nl. De gesprekken voor de eerste ronde vinden plaats op 1 juni, voor de tweede ronde op 7 juni.

Ook kun je voor vragen contact opnemen met stuurgroeplid Albertien van der Hoeven, bereikbaar op 06-15036939.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.