Cool kunst en cultuur: Coördinator Cool voor School & Programmeur Jeugdtheater

Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard zoekt een Coördinator Cool voor School & Programmeur Jeugdtheater voor 30-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 27-05-2022Over Cool
Cool kunst en cultuur is hét podium van Dijk en Waard. Een team enthousiaste professionals werkt dagelijks aan de realisatie van honderden theatervoorstellingen, inspirerende lessen en cursussen, concerten, films, festivals en (zakelijke) events. In de 13 jaar van haar bestaan heeft Cool zich ontwikkeld tot een culturele hotspot met een nog altijd groeiend aantal bezoekers.

Wij geloven dat kunst en cultuur een onmisbare rol vervult in de persoonlijke ontwikkeling van jong en oud(er). Vanuit deze overtuiging willen we cultuurparticipatie voor iedereen mogelijk maken en onze kennis en expertise delen. Hierdoor dragen wij bij aan een inspirerende, innovatieve en verbonden samenleving in de gemeente Dijk en Waard.

Vanwege zwangerschapsverlof zijn wij per 15 augustus op zoek naar tijdelijke vervanging voor de functie:

Coördinator Cool voor School & Programmeur Jeugdtheater

30-36 uur per week

Over de functie
De Coördinator van de afdeling Cool voor School is zowel inhoudelijk en financieel verantwoordelijk voor de afdeling en de verschillende projecten, als leidinggevend aan de medewerkers. Samen met de Coördinator Vrijetijdsonderwijs bepaal je de koers voor de gehele afdeling Educatie. Tevens behoort het programmeren van de schoolvoorstellingen tot het takenpakket. Afdeling Cool voor School is verantwoordelijk voor verschillende projecten voor kinderen en jongeren, zoals Rondje Cultuur, naschoolse activiteiten en projecten op aanvraag. Daarnaast is Cool projectleider voor de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK3) in de gemeente Dijk en Waard. De werkzaamheden van Coördinator Cool voor School betreffen onder meer:

 • Projectcoördinatie en ontwikkeling van projecten:
  • Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK3) Dijk en Waard, voor zowel PO als VO. Coachen van scholen met betrekking tot cultuuronderwijs en aanspreekpunt subsidieverstrekkers;
  • Rondje Cultuur VO;
  • Naschools cursusaanbod in het PO;
  • Maatwerkprojecten PO en VO, aanvragen beoordelen, opdrachten uitzetten in team en/of zelf organiseren;
  • Jongerenbeleid/-activiteiten, in samenwerking met Cultuurverbinder Jongeren Dijk en Waard.
 • Beheer cultureel aanbod CultuurPrimair, in samenwerking met CultuurPrimair Alkmaar. Aanspreekpunt scholen Dijk en Waard, culturele aanbieders, verantwoordelijk voor facturatie activiteiten aan de scholen.
 • Programmeren schoolvoorstellingen (PO en VO) en jeugdvoorstellingen vrije verkoop in samenwerking met afdeling Programmering. Verwerken bestellingen scholen, veelal bij start nieuwe schooljaar.
 • Regiediensten bij schoolvoorstellingen in samenwerking met Medewerker Educatie & Projecten en reguliere voorstellingen ’s avonds en/of in het weekend.

Over jou
Wij zoeken een ‘Coollega’ die:

 • een relevante hbo- of wo-opleiding heeft gevolgd of vergelijkbare ervaring heeft met betrekking tot kunsteducatie en/of kunst en cultuur;
 • bij voorkeur al eerder in een leidinggevende functie heeft gewerkt;
 • affiniteit heeft met jeugdtheater;
 • snel kan schakelen, strategisch kan denken en altijd gaat voor het beste resultaat;
 • het fijn vindt om zelfstandig te werken maar ook goed in een team past;
 • in verband met projecten of evenementen, bereid is om zo nu en dan in de weekenden of avonduren aanwezig te zijn;
 • woonachtig is in (de omgeving van) Dijk en Waard.

Wij bieden
Een inspirerende omgeving die voortdurend in ontwikkeling is en waar je de ruimte krijgt om jouw talenten en die van anderen te ontplooien. De omvang van de functie is voor gemiddeld 36 uur per week, parttime en gedeeltelijk thuiswerken zijn bespreekbaar. De salariëring is conform salarisschaal 10 van de cao Kunsteducatie. De ingang van het dienstverband is per 15 augustus en duurt tot en met 30 december 2022. In week 27 en/of 28 worden enkele inwerk – en overdracht-dagen gepland.

Reageren?
Ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan vóór 27 mei je motivatie met cv en foto naar pz@coolkunstencultuur.nl ter attentie van Lineke Kortekaas. Eventuele vragen over deze functie zijn uitsluitend per mail te stellen via sanne@coolkunstencultuur.nl. De selectiegesprekken vinden plaats in week 24.

Jouw persoonlijke drive
Cool kunst en cultuur houdt van diversiteit. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten vergroten de denkkracht en handelingsperspectieven van onze organisatie waardoor we optimaal aansluiten bij de behoeften uit de samenleving. Het maakt niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft, hoe oud je bent en van wie je houdt. We zijn vooral nieuwsgierig naar jouw persoonlijke drive.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.