Codarts Rotterdam: Docent Gitaar

Codarts Rotterdam in Rotterdam zoekt een Docent Gitaar voor 0,4 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 29-05-2022PLAY.MOVE.EXPLORE.BECOME.CODARTS

Codarts is een stevig in de Rotterdamse samenleving gewortelde internationale hogeschool die kwalitatief hoogwaardige bachelor- en masteropleidingen aanbiedt op het gebied van muziek, muziektheater, dans, circus, muziek- en danseducatie en muziek- en danstherapie.

Diversiteit, interdisciplinariteit en duurzaamheid zitten in de genen van Codarts verankerd. We maken deel uit van nationale en internationale netwerken. Het innovatieve onderwijs- en onderzoeksprogramma Rotterdam Arts & Sciences Lab – een samenwerkingsverband tussen Erasmus Universiteit Rotterdam, Willem de Kooning Academie (Hogeschool Rotterdam) en Codarts – getuigt hiervan.

Codarts telt ruim 1.000 studenten, met circa 65 nationaliteiten, en ongeveer 420 medewerkers.

Wij zoeken voor de afdeling Docent Muziek een Docent Gitaar!

Docent Gitaar

0,4 fte

De werkzaamheden:
Je geeft les aan de diverse en dynamische groep studenten van de afdeling Docent Muziek. Je geeft individuele lessen aan studenten primair gitaar in jaar 1 t/m 4 en de vooropleiding. Verder geef je groeps- en individuele lessen gitaar aan alle studenten in jaar 1 t/m 3. Indien van toepassing lever je een bijdrage aan de invulling van muzikale projecten van de afdeling die buiten de lessen plaatsvinden, zoals projectweken en concerten. Je functioneert binnen het team van gitaardocenten waarmee in overleg de genoemde werkzaamheden verdeeld worden. Je denkt mee over de lesinhoud, organisatie en de vernieuwing van het curriculum.

De kandidaat:
Onze ideale kandidaat beschikt over een afgeronde conservatorium gitaaropleiding, heeft ruime ervaring als podiumkunstenaar en als docent en heeft een brede repertoirekennis en gedegen kennis van de uitvoeringspraktijk van diverse muziekstijlen zoals pop, jazz, wereldmuziek (specialisatie in meerdere van deze stijlen is een meerwaarde).

Uiteraard beschik je ook over goede pedagogische en didactische vaardigheden om studentgericht en inspirerend les te kunnen geven. Reflectief vermogen en empathische vaardigheden om de ontwikkeling van de student te kunnen volgen en hem/haar hierin te kunnen begeleiden zij hierbij van grote toegevoegde waarde.
Daarnaast beheers je de vaardigheid om met de studenten aan hun ontwikkeling te werken vanuit meerdere stijlen, scholen, technieken en invalshoeken en ben je bereid om actief samen te werken met het team van instrument docenten en met de andere teams binnen de opleiding.

Een eigen, uitgebreid netwerk binnen de muziek(educatieve) wereld is een pluspunt. Je vindt het een uitdaging om een waardevolle, inhoudelijke bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van het curriculum.

Naast bovengenoemde eigenschappen heb je belangstelling voor de opleiding als
geheel en het DNA van de opleiding Docent Muziek in het bijzonder en verdiep je jezelf hierin door voorstellingen, presentaties, etc. te bezoeken.

Geboden wordt:

  • Salariëring conform CAO HBO in schaal 11 afhankelijk van opleiding, ervaring en leeftijd (min. € 3.731,81 en max. € 5.127,39 op basis van een 36-urige werkweek);
  • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao hbo, waaronder een goede verlofregeling, een eindejaarsuitkering, fietsenplan, pensioenregeling (ABP), studiefaciliteiten, collectieve zorgverzekering;
  • Een dienstverband van 1 jaar, met uitzicht op verlenging.

Informatie:
Voor meer informatie over de functie kan contact opgenomen worden Coördinator Docent Muziek, Leo Molendijk via ljmolendijk@codarts.nl
Wil je meer informatie over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Helen Vermeer via bureaupo@codarts.nl.

Sollicitatie:
Je sollicitatie met CV en motivatiebrief je tot en met 29 mei 2022 mailen aan bureaupo@codarts.nl o.v.v. sollicitatie docent gitaar.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.