Amsterdam Klezmer Band: Zakelijk Leider

De Amsterdam Klezmer Band in Amsterdam zoekt een Zakelijk Leider voor ca. 16 uur, variabele werktijden in overleg | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 29-05-2022De Amsterdam Klezmer Band is een van de meest succesvolle en onderscheidende wereldmuziekbands van Nederland. De band, opgericht in 1996, speelt nieuwe, originele klezmer en Balkan muziek en geeft gemiddeld 70 concerten per jaar in clubs, theaters en op festivals in binnen- en buitenland.

De Amsterdam Klezmer Band bestaat ruim 25 jaar en heeft met haar oorspronkelijke visie op klezmer een formidabele staat van dienst verworven. De band ontvangt sinds 2013 meerjarige activiteitensubsidie van het Fonds Podiumkunsten en sinds 2017 ook ondersteuning van het Amsterdams Fonds voor de Kunst. De artistieke leiding bestaat uit de musici Janfie van Strien, Job Chajes, Gijs Levelt, Joop van der Linden, Theo van Tol, Jasper de Beer en Alec Kopyt.

De Amsterdam Klezmer Band is op zoek naar een

Zakelijk Leider

ca. 16 uur, variabele werktijden in overleg

De zakelijk leider ondersteunt de Amsterdam Klezmer Band bij het vormgeven, uitwerken en realiseren van haar artistieke en commerciële ambities. De zakelijk leider formuleert in samenspraak met de band beleid voor de korte en de lange termijn en zorgt voor een efficiënte en productieve organisatie. Hiermee schept de zakelijk leider de ruimte voor de musici om zich optimaal te wijden aan hun artistieke werk.

De zakelijk leider werkt samen met het volgende team: Rob van den Bosch – boekingen, Ernestien Lammen – financiële administratie, Tinus Pauw – productionele ondersteuning, Sonja Heimann en Amy Heineman – publiciteit. Verder werkt de band samen met freelance muzikanten, ontwerpers, regisseurs, technici, etc. Bestuurlijk wordt de Amsterdam Klezmer Band ondersteund door Stichting Amsterdam Klezmer. Het huidige bestuur wordt gevormd door Emilie Randoe, voorzitter, Nicole Witjes, penningmeester, Hans van Rijsbergen, secretaris en Natascha van Weezel, bestuurslid.

Taken en verantwoordelijkheden
De zakelijk leider:

 • is centraal aanspreekpunt voor organisatorische zaken; houdt contact met de band, het bestuur, het boekingskantoor en andere medewerkers
 • coördineert projectmanagement en stemt planning en taakverdeling af met het team
 • is verantwoordelijk voor subsidieaanvragen en rapportage aan fondsen
 • boort andere mogelijke geldbronnen aan: sponsoring, crowdfunding, etc.
 • is verantwoordelijk voor het inhoudelijk en financieel jaarverslag inclusief analyse van financiën en publiekscijfers
 • stuurt het proces van de ontwikkeling van de toekomstvisie aan
 • stuurt het proces van de ontwikkeling van een nieuw marketingplan en de uitvoering ervan aan
 • is verantwoordelijk voor financieel beheer (begrotingen, prognoses, realisaties, controle, aansturing financiële administratie)
 • stuurt de publiciteit aan
 • trekt en stuurt desgewenst nieuwe medewerkers, stagiair(e)s en vrijwilligers aan en maakt prijsafspraken
 • woont minimaal vier bestuursvergaderingen per jaar bij.

Prioritering van taken en verantwoordelijkheden wordt in overleg vastgesteld.

Profiel

 • affiniteit met de Amsterdam Klezmer Band
 • creatief oplossend kunnen denken, communicatief, representatief en met gevoel voor humor
 • minimaal HBO denkniveau
 • minimaal 5 jaar ervaring in de culturele sector, bij voorkeur muziek
 • ervaring met het schrijven van subsidieaanvragen en verantwoording
 • ervaring met sponsoring is een pré
 • goed kunnen schrijven; beheersing van de Engelse taal; beheersing van Excel
 • woonachtig in Amsterdam of omstreken
 • eigen werkruimte
 • bezit van rijbewijs is een pré
 • werken op zelfstandige basis

Aanbod
Wij bieden uitdagend werk aan, een prachtig product met een superleuk team. Voor de uitvoering van bovengenoemd takenpakket hebben we een passende honorering beschikbaar.

Interesse? Stuur je motivatiebrief, CV en twee referenties tot en met uiterlijk 29 mei 2022, o.v.v. vacature zakelijke leiding naar info@amsterdamklezmerband.com t.a.v. Gijs Levelt. Mogelijke gesprekken met sollicitanten vinden plaats op 7, 8 of 9 juni.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.