RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis: Service Manager

Het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis in Den Haag zoekt een Service Manager voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: geenHet RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis maakt de beeldende kunsten van de Nederlanden in internationale context wereldwijd toegankelijk voor musea, wetenschap en publiek. Als ondernemend kennisinstituut bouwen wij aan de realisatie van een nieuw Huis voor de Kunstgeschiedenis, ook digitaal. De afdeling Digitaal Informatiemanagement is verantwoordelijk voor een effectieve, efficiënte en veilige informatievoorziening van het RKD. Binnen het RKD werken ongeveer 70 medewerkers.

Om de digitale transitie te versnellen en versterken breiden we uit met een voor het RKD nieuwe rol, namelijk een

Service Manager (m/v)

32 tot 36 uur per week

Het RKD ondergaat momenteel een transformatie op IT-gebied, waarbij de uitvoering steeds meer bij leveranciers van (cloud-)diensten komt te liggen en de rol van de afdeling DIM verandert van uitvoerder naar regisseur.

Een belangrijk onderdeel van deze transformatie is grip krijgen en houden op de betrokken leveranciers en het inhoudelijk aansturen van hen op basis van contracten met service level agreements (SLA’s) en procesafspraken (DAP). Naast het beheren van een aantal bestaande ICT-contracten, ligt het zwaartepunt van de functie op het aanbesteden/contracteren en beheren van de contracten voor ‘managed ICT-services’ die het RKD heeft afgesloten en gaat afsluiten met leveranciers.

Na de evaluatie lever je een belangrijke bijdrage aan de aanbesteding van deze service en zorg je voor de inrichting en uitvoering van de regievoering hiervoor. Soortgelijke activiteiten voer je ook voor lopende en nieuwe SaaS-trajecten. Dit zijn nieuwe activiteiten van de afdeling DIM. Er zal dus moet nog veel worden uitgewerkt en ingericht. Daarnaast pak je intern de rol van projectleider rondom IT- gerelateerde implementaties en verbetertrajecten.

Je profiel
Het netwerk waarin het RKD zich bevindt en de dynamiek hierbinnen is een vertrouwde omgeving voor je. Je hebt ruime ervaring met servicemanagement, weet wat er speelt in de markt en bent gewend te acteren in het IT-landschap met zowel interne als externe stakeholders.

Verder heb je

  • Een HBO werk- en denkniveau.
  • Voldoende technische kennis om deze IT-processen te beheren en coördineren.
  • Een zelfstartende en initiatiefrijke persoonlijkheid.
  • Een analytische blik naar binnen en buiten en beschik je over een organisatie-sensitieve houding.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden en een heldere schrijfstijl.

Wij bieden
Een nieuwe functie in een zich ontwikkelende afdeling en organisatie. De functie is gewaardeerd in schaal 11 of 12, afhankelijk van ervaring (€ 3.439,- tot € 5.266,-) van de Museum CAO, afhankelijk van kennis en ervaring. Het betreft in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.