Nationaal Archief: Gastvrouwen/-heren

Het Nationaal Archief in Den Haag zoekt Gastvrouwen/-heren voor een nader te bepalen aantal uur per week | Vacature voor een Vrijwillige functie | Sluitingsdatum: geenWij zijn het Nationaal Archief. Bij ons vind je antwoorden op vragen over jouw leven, onze geschiedenis en onze samenleving. Hier ontdek je hoe het recente en verre verleden ons dagelijks bestaan beïnvloeden. Eén van onze belangrijkste taken is het bewaren van (overheids)archieven. In de 137 kilometer aan papieren archieven, 15 miljoen foto’s, 300.000 kaarten en 1,2 petabyte aan digitale bestanden, wordt 1000 jaar geschiedenis tastbaar.

Burgers, journalisten, onderzoekers, historici en vele anderen raadplegen en gebruiken onze stukken op de studiezaal. Voor scholen hebben we speciale educatieve interactieve programma’s samengesteld. En in steeds wisselende tentoonstellingen presenteren wij onze topstukken.

Recht op informatie is ons uitgangspunt. Iedereen mag in onze collectie opzoeken wat er in ons verleden is gebeurd of gezegd. Dat geldt niet alleen voor papieren archief. Ook digitaal archief moet je in de toekomst nog kunnen raadplegen. Daarom inspireren en stimuleren we overheden hun informatie slim te verzamelen en duurzaam te beheren. We zetten specialistische kennis en innovatieve technologie in om alle data toekomstbestendig te bewaren en toegankelijk te maken. Hiervoor werken we nauw samen binnen de overheid en met Regionale Historische Centra, nationale en ook internationale instellingen. Zo houden we onze collectie voor iedereen bereikbaar. Niet alleen vandaag, maar ook morgen en tot in de verre toekomst.

De transitie naar een digitale samenleving maakt dat ons werkterrein ingrijpende veranderingen ondergaat. Archivering bevindt zich middenin de dynamiek van technologische en maatschappelijke ontwikkelingen. Wil jij deel uitmaken van het mooie, veelzijdige werk dat wij doen? Reageer dan op de vacature. Wij bieden jou een interessante omgeving waarin je de ruimte krijgt om jouw kennis en kunde in te zetten en je verder persoonlijk te ontwikkelen.

Wij zoeken per direct vrijwillige

Gastvrouwen/-heren

in overleg

Vind je het leuk om anderen wegwijs te maken, heb je een open houding, ben je klantgericht en kun je goed contact leggen? Dan kunnen we je hulp goed gebruiken. Het Nationaal Archief is op zoek naar vrijwilligers die als gastvrouw of gastheer aanspreekpunt zijn in de tentoonstelling, een goede kop koffie maken in de koffiebar voor onze bezoekers en personeel én actief zijn in de Museumwinkel. Ook vragen we je begeleiding/inzet bij speciale activiteiten zoals lezingen en rondleidingen door het depot.

Wij bieden een aantrekkelijke werkomgeving. Je gaat deel uit maken van een enthousiast, gevarieerd team vrijwilligers, jong en oud. Jaarlijks hebben we een gezellig dagje uit. Voor het Nationaal Archief is de vrijwilliger net zo belangrijk als het overig personeel en ben je van harte welkom op kerstborrels en andere personeelsaangelegenheden en activiteiten. Vanzelfsprekend ontvang je een
ov-reiskostenvergoeding evenals 20% korting op artikelen uit de Museumwinkel. Bovendien ontvang je een gratis lidmaatschap van de Vrienden van het Nationaal Archief.

Woon je in Den Haag of omgeving, en ben je beschikbaar voor een ochtend of middag in de week? Dan zou dit wel eens de ideale vrijwilligersbaan kunnen zijn voor je. Het is een pré als je interesse hebt in vaderlandse geschiedenis.

Zie de uitgebreide vacaturetekst op onze website:
https://www.nationaalarchief.nl/werkenbij

Heb je interesse of misschien nog vragen neem dan contact op met de floormanagers. Bereikbaar per telefoon 06 55 26 78 63 of per mail floormanagement@nationaalarchief.nl.

Wij nodigen je graag uit voor een kennismakingsgesprek.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.