LVWB Fundraising: Trainee Chassé Theater & Cinema

LVWB Fundraising in Utrecht zoekt voor Chassé Theater & Cinema in Breda een Trainee voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Traineeship | Sluitingsdatum: 01-06-2022LVWB Fundraising is een toonaangevend strategisch adviesbureau op gebied van fondsenwerving, sponsorwerving en mecenaat. We werken voor goede doelen, maatschappelijke en culturele organisatie op het gebied van natuur & milieu, kunst & cultuur, zorg & welzijn, onderwijs & wetenschap en mensenrechten & ontwikkelingssamenwerking. In de afgelopen jaren hebben we met succes circa 40 trainees opgeleid. Veel van hen zijn nu actief als fondsenwerver bij bijvoorbeeld Oerol en Parkstad Limburg Theaters. Op onze website lees je meer over de ervaringen van onze trainees en de organisaties waar zij hun traineeship hebben gedaan.

Jouw probleem
Weinig kennis van en praktijkervaring met fondsenwerving & marketing in een cultureel en maatschappelijk relevante organisatie.

Jouw uitdaging
Zinvol en betaald werk vinden dat ertoe doet.

Onze oplossing
Het LVWB Fundraising Traineeship. Werkervaring opdoen met intensieve begeleiding en een opleiding voor de perfecte start van je carrière.

Trainee Chassé Theater & Cinema

36 uur per week

Wat ga je doen en hoe werkt het?
Samen met een senior-adviseur van ons bureau ontwikkel je voor Chassé Theater & Cinema een strategisch fondsenwervingsplan en/of zorg je voor de uitvoering van dat plan. Afhankelijk van de intensiteit en omvang van het plan zal dit neerkomen op circa drie dagen werk per week gedurende een half jaar tot een jaar tegen een starterssalaris HBO-WO.

Het gaat om allerlei werkzaamheden: van het opzetten van een vriendencampagne, crowdfundingacties en loyaliteitscampagnes, tot het organiseren van wervende events of bijeenkomsten voor bedrijven en het ontwikkelen van fondsaanvragen. Geen dag is hetzelfde. Lees hier hoe een werkdag als trainee er uit kan zien.

Daarnaast volg je een interne opleiding van tien dagen om alle facetten van het vakgebied te leren kennen. We komen met de trainees bij elkaar om te leren van elkaars ervaringen, je kennis te verdiepen en te oefenen met de belangrijkste vaardigheden van een goede fondsenwerver. Je sluit de opleiding af met een werkstuk en een presentatie over jouw traineeship.

Uitgangspunt is dat je bij gebleken geschiktheid, en rendement en resultaat van de fondsenwerving, in dienst komt bij Chassé Theater & Cinema. Je bent dan klaar om het inmiddels lopende fondsenwervende programma zelfstandig te blijven uitvoeren en eventueel uit te bouwen.

Over Chassé Theater & Cinema en het Chassé Cultuurfonds
Met drie theaterzalen, drie cinemazalen en twee restaurants is het Chassé Theater het grootste culturele podium van Zuidwest-Nederland. Jaarlijks bezoeken zo’n 350.000 bezoekers uit Breda en van verder weg voorstellingen uit het brede theater- en filmaanbod. Niet alleen vooraanstaande artiesten en gezelschappen treden er op. Ook vrijetijdsspelers, jong talent en internationale acts staan er op de planken. Al meer dan 25 jaar is het Chassé Theater een inspirerende plek die gelukkig maakt. Daarnaast faciliteert het theater vele (zakelijke) evenementen en bijeenkomsten. Het Chassé Theater is een veelzijdige en unieke plek waar mensen elkaar ontmoeten, geïnspireerd raken en zich thuis voelen. Het Chassé Theater wil een vruchtbaar cultureel klimaat in Breda en omgeving stimuleren en versterken. Het heeft de ambitie om te investeren in makers, producties en publiek. Hiervoor is in 2006 het Chassé Cultuurfonds opgericht dat geld werft bij particuliere en zakelijke liefhebbers en daarmee bijdraagt aan projecten op het gebied van onder andere educatie, talentontwikkeling en cultureel-maatschappelijke activiteiten.

Past het LVWB Fundraising Traineeship bij Chassé Theater & Cinema bij jou?
Wij zoeken een pas afgestudeerde ‘doeners met verstand’, die zeer gemotiveerd is om in de fondsenwerving van een podiumorganisatie aan de slag te gaan. Bij voorkeur heb jij de volgende competenties:

 • Overtuigende sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Uitstekende beheersing van het Nederlands: je schrijft graag, vlot en foutloos.
 • Binnen- en buitenwereld met elkaar kunnen verbinden.
 • Zelfstandig en besluitvaardig.
 • Proactief, enthousiast, flexibel.
 • Organisatorisch sterk.
 • Analytisch, onderzoekend, goed met data.
 • Uitstekende studieresultaten.
 • Breed georiënteerd en ondernemend, actief naast de studie.
 • Maatschappelijk betrokken en interesse in kunst en cultuur.
 • En het liefste woon je in de regio Breda, op goed bereisbare afstand van Chassé Theater & Cinema.

Wat krijg je?

 • Een uitdagende werkplek bij een organisatie die ertoe doet.
 • Aansluitend een passend dienstverband bij de opdrachtgever bij gebleken geschiktheid.
 • Een traineevergoeding die overeenkomt met een maandsalaris van € 2.000,- bruto (op basis van fulltime).
 • Vergoeding van reiskosten.
 • Een intensieve opleiding en coaching op maat ter waarde van € 5.000,-.
 • Onze intensieve begeleiding on the job zorgt ervoor dat je snel leert.

We laten je niet los voordat je het goed genoeg kunt. De ervaren adviseur is eindverantwoordelijk en werkt in de praktijk on the job mee waar en zolang dat nodig is, totdat het LVWB Fundraising Traineeship over kan gaan in een dienstverband bij de opdrachtgever. Jij bent uiteraard verantwoordelijk voor het goed uitvoeren van alle fondsenwervende taken. We helpen je daarbij om je werk vanaf het begin goed en naar tevredenheid uit te voeren, voor de opdrachtgever en voor jezelf.

Solliciteren
Is je interesse gewekt en denk je dat dit traineeship bij jou past? Vul dan het sollicitatieformulier in op onze website en stuur dat met je CV op. Vermeld daarbij dat je solliciteert voor het traineeship in Breda.

Vragen?
Neem dan gerust contact op met: Brecht Janssen, brecht@lvwbfundraising.nl / 06-55392518.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.