Het Concertgebouw: Accountmanager Culturele Verhuur

Het Concertgebouw in Amsterdam zoekt een Accountmanager Culturele Verhuur voor 38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 27-05-2022Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot een van de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau, van klassiek tot pop, jazz en filmmuziek. Met een steeds diverser aanbod bereiken we ook een steeds diverser publiek. Dat is een van de focuspunten voor de komende jaren. Het Concertgebouw behoort tot de drukstbezochte concertzalen ter wereld met meer dan 900 activiteiten en ruim 730.000 bezoekers per jaar. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw voor 95% zelf verantwoordelijk voor zijn inkomsten. Met een bevlogen en hechte organisatie streven we naar de allerbeste ervaring voor onze bezoekers.

Op korte termijn zijn we opzoek naar een:

Accountmanager Culturele Verhuur

38 uur per week

Wat ga je doen?
Je bent het aanspreekpunt voor organisaties die zalen binnen Het Concertgebouw willen huren om concerten te geven of evenementen te organiseren (organisatoren). Je adviseert organisatoren op het gebied van de haalbaarheid van plannen en je maakt de contracten. Je zorgt ervoor dat concerten in de verkoop kunnen en dat iedereen binnen Het Concertgebouw toegang heeft tot alle informatie rondom de concerten. Je bent het aanspreekpunt voor organisatoren op het gebied van de marketing van hun concerten, zoals de concerttekst op de website, het meenemen van hun concert in nieuwsbrieven en marketingacties. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor de planning van de verschillende zalen.

Met je enthousiasme en zorgvuldigheid bouw je een langdurige relatie op met de organisatoren zodat zij concerten en evenementen blijven organiseren en draag je bij aan de ambitie van Het Concertgebouw om voor onze bezoekers een diverse programmering aan te bieden van hoge kwaliteit.

Jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn

 • Je verzorgt de productionele voorbereiding van de concerten en evenementen van een aantal organisatoren: je kijkt naar de haalbaarheid van plannen (organisatorisch, inhoudelijk en financieel) en legt de gemaakte afspraken vast voor de uitvoerende afdelingen.
 • Je maakt kostenopstellingen en contracten.
 • Je zorgt voor een optimale begeleiding van en daarmee een goede relatie met de organisatoren.
 • Je beheert de planning van het gebouw en de verschillende ruimtes.
 • Je verwerkt alle concertgegevens in het verkoopsysteem Tix en planningssysteem iConcert.
 • Je adviseert huurders op het gebied van marketingacties, rangindelingen en prijzen.

Hoe ziet je team eruit?
Je maakt onderdeel uit van de afdeling Zaalverhuur, een betrokken en belangrijk team van negen collega’s. Het team is verantwoordelijk voor de verhuur en planning van de verschillende zalen en aanspreekpunt voor de organisatoren in de voorbereiding van concerten en evenementen. De afdeling Zaalverhuur valt onder de afdeling Productie, Zaalverhuur en Events.

Wij zoeken iemand met

 • Kennis en ervaring op het gebied van het organiseren/voorbereiden van concerten en/of evenementen (liefst minimaal twee jaar).
 • Je kunt goed organiseren en plannen, bent proactief en probleemoplossend.
 • Je hebt inzicht in logistiek en processen en je verzorgt je werk graag tot in de puntjes.
 • Je werkt graag samen, zowel met klanten als collega’s, en bent besluitvaardig én flexibel.
 • Je kunt je goed uitdrukken in zowel het Nederlands als het Engels.
 • Als je affiniteit hebt met muziek is dat een pre.

Wat bieden wij?

 • Een salaris tussen €2.126 en €2.955 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (38 uur per week), een contract voor 30,4 uur behoort tot de mogelijkheden.
 • Je gaat aan de slag in een veelzijdige, zelfstandige functie in een uitdagende sector.
 • Je kunt concerten bezoeken in de (naar onze bescheiden mening) mooiste concertzaal van Nederland.
 • Je kunt trainingen volgen om je kennis up-to-date te houden en te groeien.
 • Je kunt deels vanuit huis werken als je dat wilt.
 • Je bouwt pensioen op.
 • En last but not least: je maakt onderdeel uit van een betrokken, enthousiast en gezellig team met een informele werksfeer.

Zie je jezelf in deze functie, stuur dan vóór vrijdag 27 mei 2022 je cv en motivatie naar vacature@concertgebouw.nl. Voor meer informatie over deze vacature kan je contact opnemen met Lize Musch (l.musch@concertgebouw.nl, 020 5730 542).

Iedereen is welkom bij Het Concertgebouw. Wij nodigen iedereen die aan de voorgenoemde kwalificaties voldoet van harte uit om te solliciteren ongeacht achtergrond, afkomst of religie.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.