Fonds voor Cultuurparticipatie: Interim Communicatiemanager

Het Fonds voor Cultuurparticipatie in Utrecht zoekt een Interim Communicatiemanager voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: geenHet Fonds voor Cultuurparticipatie is een Rijkscultuurfonds dat actieve cultuurdeelname in het Koninkrijk der Nederlanden stimuleert. We maken culturele projecten mogelijk door het verstrekken van subsidies. Bijvoorbeeld voor het verstevigen van cultuuronderwijs op scholen, het organiseren van een theaterfestival in de wijk, of voor een creatieve aanpak van nieuwe media en erfgoed. We zijn actief op het terrein van cultuureducatie, cultuurparticipatie, erfgoed en talentontwikkeling. We dragen bij aan een gelijk speelveld voor verschillende cultuurmakers, vormen van cultuur en manieren van cultuur maken. We werken daarbij intensief samen met landelijke en lokale partners.

De organisatie van en de opdracht aan het Fonds zijn in korte tijd fors gegroeid. Om duurzaam grote impact te blijven maken zijn wij momenteel actief onze organisatiestructuur en -cultuur aan het versterken. De exacte uitkomsten van dit gedragen en door extern deskundigen begeleide traject zijn aankomend najaar helder. Zodoende zoeken wij nu nog iemand die de huidige functie tijdelijk kan invullen, totdat er meer duidelijk is over de verdere vorm.

Wij zoeken voor team communicatie een

Interim Communicatiemanager

32 tot 36 uur per week

Het communicatieteam
Als interim-communicatiemanager ga jij werken met een gedreven team dat momenteel bestaat uit twee communicatie-adviseurs en een (online) communicatiemedewerker. Het beleidsplan kent drie programmalijnen die de basis vormen van negen subsidieregelingen. De hoofdfocus van het team is de communicatie en werving rondom deze regelingen. Daarbij is de uitdaging om álle mogelijke cultuurmakers te bereiken. Daarnaast maakt het team de impact van het Fonds zichtbaar door verhalen te vertellen; wat doen en bereiken we.

Functie
De functie is verdeeld in vier aandachtsgebieden:

Ontwikkelen, bewaken en uitvoeren van communicatiebeleid en het adviseren van MT en de directeur-bestuurder daarover.

 • Het samen met het team ontwikkelen, produceren en inzetten van communicatie-instrumenten.
 • (Coachend) leidinggeven aan het communicatieteam en de schakel vormen richting MT
 • Netwerken en vertegenwoordigen van het FCP en ondersteuning bij woordvoering
 • Vanuit het MT actief deelnemen aan en adviseren over de (implementatie van de) organisatieversterking.

Profiel
Jij hebt oog voor het grotere verhaal en weet prioriteiten te stellen. Werkprocessen evalueren, ontwikkelen en verdiepen is iets dat jij graag doet. Ook weet je draagvlak te creëren voor de implementatie van nieuw communicatiebeleid en hoe mensen in beweging te krijgen. Je staat stevig in je schoenen en brengt deskundig advies uit. Verder zoeken wij iemand met:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 7 jaar relevante werkervaring;
 • Strategische denkkracht die tot daden overgaat en ook uitvoerend meewerkt;
 • Kennis van en ervaring met online-strategie en het doorontwikkelen van een website;
 • Ervaring als (coachend) leidinggevende, die oog heeft voor individuele kwaliteiten en het beste uit het team haalt;
 • Politieke/bestuurlijke sensitiviteit (ervaring bij een fonds of overheid is een pre);
 • Ervaring met relatiemanagement;
 • Ervaring in het positioneren van organisaties en als woordvoerder.

Wat bieden wij?
Het Fonds voor Cultuurparticipatie biedt een uitdagende werkomgeving met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. En ook:

 • Ervaren, leuke professionals als collega’s en korte lijnen;
 • Een contract (32 uur) tot in ieder geval november 2022;
 • De functie is gewaardeerd in functieschaal 12 van de CAO Rijk. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris minimaal €3.919 en maximaal €5.825 bruto per maand bij een 36-urige werkweek;
 • 25 vakantiedagen op basis van een contract voor 36 uur;
 • Een informele sfeer, een prettig kantoor en de mogelijkheid tot hybride werken;
 • Een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden.

Invulling op zzp-basis is bespreekbaar.

Voor deze functie is het noodzakelijk dat je een verklaring omtrent gedrag (VOG) kunt overleggen bij indiensttreding.

Solliciteer
Kun jij je vinden in bovenstaand profiel? Dan zien we jouw reactie graag zo snel mogelijk tegemoet via de link. Zou je daarin ook willen aangeven per wanneer je zou kunnen starten?

Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met HR-adviseur Hanneke Hulshof via 06-21682395 of hrm@cultuurparticipatie.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.