Facet: HR Adviseur

Facet in Emmen zoekt een HR Adviseur voor 24-32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenFacet (voorheen De Bibliotheek Emmen en De Kunstweging) werkt in de gemeente Emmen (ruim 107.000 inwoners), staat midden in de samenleving en is volop in ontwikkeling.

Wij zijn er voor iedereen die zich wil ontwikkelen, wil (blijven) leren, kunst, cultuur en informatie wil opdoen of anderen wil ontmoeten.

Wij werken met vele organisaties samen en maken deel uit van provinciale en landelijke netwerken.

De organisatie omvat onder meer vier bibliotheekvestigingen, twee bibliobussen, vier mediatheken in het voortgezet onderwijs en diverse servicepunten.

In gezamenlijkheid werken er ca. 180 betaalde medewerkers en vrijwilligers.

Houd je van afwisseling en wil je bijdragen aan een organisatie in verandering? Haal je voldoening uit zowel operationele, tactische als strategische vraagstukken? Dan gaan wij graag in gesprek met jou. Facet (voorheen De Bibliotheek Emmen en De Kunstbeweging is namelijk op zoek naar een:

HR Adviseur

24-32 uur per week

Facet is volop bezig om haar maatschappelijke rol in te vullen in de gemeente Emmen en past haar organisatie hierop aan.
Relevante thema’s en ontwikkelingen voor de komende jaren betreffen de strategische koers in relatie tot de dienstverlening en daarbij passende organisatieontwikkelingen. Tegelijkertijd speelt de transitie naar zelforganiserende teams een belangrijke rol.

De functie
De HR adviseur ontwikkelt en initieert beleid op een breed gebied en ‘Verandermanagement’, ‘Projecten’ en ‘Organisatieontwikkeling’ zijn de kernbegrippen bij de invulling van deze functie. De HR adviseur valt rechtstreeks onder de directeur en werkt nauw samen met de teammanagers. Naast beleid, ontwikkeling en advies wordt er ook een rol in de uitvoering verwacht. De personeels- en salarisadministratie is uitbesteed.

Wat ga je doen?
In deze functie lever je een bijdrage aan het ontwikkelen van het HR-beleid binnen de organisatie en vakinhoudelijke managementinformatie. Je hebt hiervoor een duidelijke visie op personeels- en organisatiebeleid. Je pakt zelfstandig een aantal belangrijke HR-projecten op, zoals zelforganisatie, functiewaardering en duurzame inzetbaarheid.

Voor alle HR-werkzaamheden schakel je makkelijk tussen operationeel, tactisch en strategisch-adviserend niveau. Je bent het aanspreekpunt en gesprekspartner voor de directeur, leidinggevenden en medewerkers. Je adviseert over o.a. het personeelsbeleid, duurzame inzetbaarheid, opleidingsbeleid en personeelsontwikkeling. Je signaleert eventuele knelpunten in de uitvoering van het HR-beleid en komt met oplossingen.

Als HR adviseur lever je een bijdrage aan (organisatie brede) veranderinitiatieven, projecten en/of werkgroepen. Jij bent degene die de strategische visie weet om te zetten in tactisch beleid. Veelal doe je dit vanuit jouw rol als beleidsadviseur, soms krijg je hierin de rol van projectleider, waarbij je gevoel hebt voor de verschillende belangen die spelen in een veranderende organisatie.

Wat vragen wij van jou?

  • Relevante werkervaring en relevante opleiding op minimaal HBO niveau;
  • Affiniteit met de cultuursector;
  • Zelfstandig projecten kunnen oppakken en tegelijk een teamspeler zijn;
  • Communicatief sterk, integer, organisatie- en omgevingsgericht zijn;
  • Proactief verbindend en flexibel zijn;
  • Oog hebben voor resultaat en kostenbewust zijn.

Wat bieden wij?
We bieden een afwisselende functie voor 24-32 uur per week voor de duur van een jaar, met perspectief op een vast contract. De ingangsdatum is in overleg te bepalen. Je salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 4158,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 9). De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Openbare Bibliotheken.

Bij ons staat mensen een stap verder helpen voorop, geldt dit ook voor jou?
Stuur dan snel je CV en motivatie naar vacatures@bibliotheekemmen.nl. Voor vragen over de inhoud van de functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Nicole Stiekema, directeur-bestuurder, tel. nr. 06 21390617

We hanteren geen sluitingstermijn, als deze leuke functie vervuld is halen we de vacature offline.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.