DOMunder: Publieksbegeleider

DOMunder in Utrecht zoekt Publieksbegeleiders voor een zelfgekozen aantal uur | Vacature voor een Vrijwillige functie | Sluitingsdatum: geenDOMunder maakt het verborgen erfgoed van 2000 jaar Domplein via historische attracties toegankelijk en beleefbaar voor bewoners en bezoekers van Utrecht. DOMunder ontwikkelt en exploiteert de historische attracties, producten en projecten voor en mét iedereen. Het stimuleren van erfgoedparticipatie en -fascinatie staat daarbij centraal, evenals het werken met vrijwilligers.

In de historische attractie DOMunder kun je onder het Domplein op een Ontdekkingstocht door de archeologie en verhalen van 2000 jaar Utrecht. Op 2 juni 2022 opent de nieuwste historische attractie van Utrecht: Paleis Lofen, een Tijdreis naar het Utrecht van de 12e eeuw en je bent er bij op 2 juni 1122, de dag waarop Utrecht 900 jaar geleden stad werd.

DOMunder in Utrecht is op zoek naar Publieksbegeleiders voor DOMunder en Paleis Lofen. Elke tour – de Ontdekkingstocht DOMunder en de Tijdreis Paleis Lofen – wordt begeleid door twee vrijwillige publieksbegeleiders.

Kom jij dit team van 75 enthousiastelingen versterken?

Publieksbegeleider

uren naar eigen indeling

Wat doe je dan als vrijwilliger bij DOMunder?
Op speelse wijze laat je de bezoekers de fascinerende historie van 2000 jaar Domplein ontdekken en ervaren, onder begeleiding van jou als vrijwillige publieksbegeleider. Je neemt de bezoekers mee naar de archeologie onder het Domplein of naar het rijksmonument Paleis Lofen. Jouw enthousiasme en vermogen om contact te kunnen leggen met bezoekers zijn van doorslaggevend belang voor de beleving tijdens het bezoek. Voorkennis van de Utrechts geschiedenis is niet nodig, iedereen is welkom en we begeleiden je graag in het leerproces. Onder de bezoekers bevinden zich ook internationale gasten. Engels spreken is een daarom wel een voorwaarde.

Wat biedt DOMunder jou?

  • Een unieke plek om je vaardigheden uit te breiden, zoals het begeleiden en in contact komen met groepen mensen
  • De mogelijkheid om (meer) te weten te komen over de bijzonder geschiedenis van Utrecht en de verhalen van 2000 jaar Domplein
  • De kans om wekelijks belangrijke erfgoed-plekken (UNESCO werelderfgoed!) toegankelijk te maken voor iedereen
  • Een eigen tijdsindeling, een Ontdekkingstocht DOMunder of een Tijdreis Paleis Lofen duurt 75 minuten en jij kiest zelf in dag in de week om je op 1 of meer van de 5 tours per dag in te plannen
  • Een passievol en enthousiast team met regelmatige borrels, bijeenkomsten, excursies en vooral plezier met z’n allen
  • Paleis Lofen opent op 2 juni 2022. Je kunt aan bijdrage leveren aan het succesvol maken van de nieuwste historische attractie van Utrecht door bezoekers mee te nemen naar het Utrecht van de 12e eeuw en de plek waar Utrecht stad is geworden.

Interesse?
Lijkt het jou leuk om publieksbegeleider bij DOMunder te worden? Laat het weten via vrijwilligers@domunder.nl. We hebben je er graag bij!

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.