Digital Playground: Directeur-Bestuurder

Digital Playground in Rotterdam zoekt een Directeur-Bestuurder voor 28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 01-06-2022Digital Playground is een educatief medialab voor kinderen en jongeren (8 – 18 jaar) in het centrum van Rotterdam. In ons medialab ontvangen we vooral VO scholen uit Rotterdam en omgeving voor workshops en lesprogramma’s waarin het zelf creatief aan de slag gaan met digitale media altijd een onderdeel is. Denk aan film, fotografie, animatie, gamedesign en programmeren. Wij zetten deze media in om kinderen en jongeren te laten leren over kunst, cultuur, persoonlijke en maatschappelijke thema’s en over media zelf. We werken met passie aan het vergroten van kansen en het verkleinen van ongelijkheid. Cultuuronderwijs is daarvoor het perfecte middel.

Door vertrek van de huidige directeur-bestuurder zijn we op zoek naar een nieuw en inspirerend boegbeeld die onze organisatie future-proof maakt. Het betreft een aanstelling voor minimaal 28 uur per week. Digital Playground bestaat volgend jaar 25 jaar, is onderdeel van het Cultuurplan in Rotterdam en is een stichting met een raad van toezicht model.

Directeur-Bestuurder

28 uur per week

De organisatie
Digital Playground is geheel ingericht op het organiseren van kortlopende workshops en lesprogramma’s die we zelf ontwikkelen. Het is een sterk op uitvoerende werkzaamheden gerichte organisatie. Ons kantoor zit in ons medialab, dus je zit bovenop de actie. De medewerkers educatie, teamleider en projectleider kennen de doelgroep en het werkveld als geen ander. Het is een klein, maar flexibel team dat jaarlijks ruim 200 activiteiten organiseert in het medialab en daarbuiten.

Waar zijn we naar op zoek?
We zoeken een directeur met hart voor en ervaring in cultuuronderwijs. Je hebt een visie op wat cultuuronderwijs kan zijn en weet dat uit te werken in een strategie voor de organisatie. We zoeken een directeur-bestuurder die met veel energie en enthousiasme nieuwe wegen, kansen en mogelijkheden in Rotterdam en omgeving weet te vinden. Een netwerker die weet voort te zetten wat succesvol is, maar ook even een stap terug kan zetten en weet te vernieuwen en te groeien. De directeur-bestuurder is in staat om de missie van Digital Playground met passie uit te dragen bij lokale, regionale en nationale partners.

Je bent de direct leidinggevende voor alle medewerkers, met uitzondering van de freelance workshopleiders, die worden aangestuurd door de teamleider.

De werkzaamheden

 • Het bepalen en realiseren van beleid door strategisch keuzes te durven maken;
 • Het behouden en bewaken van de bijzondere positie in het culturele veld in Rotterdam;
 • Het mee opzetten van educatieve projecten, hier de financiering bij zoeken en aansturing van de uitvoering;
  Financieel beheer en afstemming met boekhouder en accountant;
 • Personeelsbeleid;
  Het verder vorm en inhoud geven aan het culturele ondernemerschap;
  Verantwoording afleggen aan de raad van toezicht van de stichting.

Functie-eisen

 • Je hebt ervaring met leiding geven aan een team en het ontwikkelen van inhoudelijk, financieel en strategisch beleid;
 • Je bent toegankelijk, open en samenwerkingsgericht, zowel intern als extern en bent in staat medewerkers te stimuleren en te enthousiasmeren;
 • Je bent oplossingsgericht, pragmatisch, taakgericht zonder de relaties uit het oog te verliezen;
 • Je hebt aantoonbaar affiniteit met kunst, cultuur en onderwijs;
 • Je hebt ervaring met subsidieaanvragen en bijbehorende begrotingen;
 • Kennis en interesse in marketing en communicatie is een pre;
 • Je hebt een HBO of WO denkniveau en minstens drie jaar relevante ervaring;
 • Je hoeft niet in Rotterdam te wonen, maar hebt daar wel een goed netwerk.

Wij bieden:
Een overeenkomst voor minimaal 28 uur. Digital Playground is aangesloten bij de CAO Kunsteducatie en de salariëring is gebaseerd op de beloningsleidraad voor directeur-bestuurders van kunsteducatie instellingen.

Geïnteresseerd?
Mail je motivatie met CV voor 1 juni a.s. naar Brenda Dirkse (voorzitter raad van toezicht), vacature@digitalplayground.nl. Voor informatie kun je bellen met 06 4524 0296 (Brenda).

Digital Playground streeft er naar een afspiegeling van de stad Rotterdam te zijn. Dus Rotterdammers van allerlei vorm en kleur worden nadrukkelijk verzocht te reageren.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.