Cultuurmarketing: Stagiair(e) Webredactie

Cultuurmarketing in Amsterdam zoekt een Stagiair(e) Webredactie voor minimaal 24 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 31-05-2022Cultuurmarketing is een community van 1200 leden die werkzaam zijn bij de grootste en kleinste culturele organisaties in Nederland en België. Zij vinden elkaar in hun gezamenlijke doel om zoveel mogelijk mensen in aanraking te brengen met kunst, cultuur en erfgoed.

Cultuurmarketing ondersteunt de culturele sector door professionals op te leiden en met elkaar te verbinden, nieuwe vakkennis te ontwikkelen, positieve verandering in de sector in gang te zetten en onderzoek te doen. Zo informeren wij cultuurmarketeers via events, trainingen en artikelen over trends en ontwikkelingen, leerzame cases uit de praktijk en relevante vakkennis.

Stagiair(e) Webredactie

minimaal 24 uur per week

Dit is wat wij bieden
Wij bieden een leerzame ervaring voor mensen die een marketing- of communicatiefunctie in de culturele sector ambiëren. Omdat Cultuurmarketing er is voor de gehele culturele sector, krijg je tijdens deze stage inzicht in de marketing- en communicatiepraktijk van veel verschillende culturele instellingen.

In 5 maanden doe je ervaring op met alle aspecten van online redactie, leer je veel culturele organisaties en de mensen die daar werkzaam zijn kennen en vergroot je je kennis over marketingcommunicatie. Er is ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling op de vlakken die jij belangrijk vindt.

De werkzaamheden
Onder begeleiding van collega’s werk je aan de webredactie. Dit betreft onder andere:

  • Uitwerken van artikelen zoals interviews met marketeers in de culturele sector, praktijkcases van culturele organisaties en verslagen van Cultuurmarketing bijeenkomsten.
  • Redactie van tekst en beeld in Canva en het CMS (WordPress).
  • Publicatie van artikelen en vacatures.
  • Meedenken over nieuwe content ideeën.
  • Op creatieve wijze invulling geven aan ons Facebook, Linkedin, Twitter en Instagram kanaal.

Het is belangrijk dat je plezier hebt in schrijven en jouw creativiteit wilt laten botvieren op onze contentverspreiding. Ervaring met grafische vormgeving of fotobewerking is een pre, maar geen vereiste.

Dit levert de stage jou op

  • Diepgaand inzicht in de marketing- en communicatiepraktijk van de culturele sector.
  • Het leren omgaan met eigen verantwoordelijkheid binnen een jonge en ambitieuze organisatie.
  • Je werkt op een prettige werkplek in de leukste creatieve broedplaats van de Pijp in Amsterdam: Cinetol, waar we samen werken, lunchen en borrelen met de Cinetol community. In overleg behoort deels thuiswerken tot de mogelijkheden.

Over het Cultuurmarketing team
Het Cultuurmarketing team bestaat uit vijf medewerkers en is toegewijd, betrokken en toegankelijk. We vinden het belangrijk om vanuit gelijkwaardigheid te handelen en ruimte te maken voor verschillende perspectieven en talenten. Ieder van ons onderschrijft dan ook het belang van een divers team en draagt actief bij aan een inclusieve bedrijfscultuur waar ieder gelijke kansen krijgt ondanks verschillen in geaardheid, fysieke en mentale mogelijkheden, achtergrond en geloofsovertuiging.

Cultuurmarketing is een kleine organisatie met grote teamspirit dat waarde hecht aan zelfontplooiing en professionele ontwikkeling. Samen hebben we de energie om Cultuurmarketing uit te bouwen tot een van de meest inspirerende communities van Nederland en België. Ieder die diens kwaliteiten en talenten wil inzetten om daaraan bij te dragen is welkom.

Dit is onze ideale kandidaat
Onze ideale kandidaat is leergierig, heeft goede sociale vaardigheden en de ambitie om zich onder te dompelen in de marketing en communicatie van culturele instellingen in heel Nederland en België. Je beheerst de Nederlandse taal (mondeling en schriftelijk). Bij voorkeur zit je in het 3e of 4e jaar van een relevante HBO of universitaire opleiding.

Praktisch
Periode: per september 2022, voor de duur van minimaal 5 maanden.
Aantal dagen: 3 of 4 dagen per week.
Niveau: HBO/WO (vanaf derde studiejaar).
Vergoeding: stagevergoeding en reiskostenvergoeding.

Meer informatie kan je opvragen via 020-2614727 (vraag naar Hilde Smetsers).

Wil je solliciteren?
Stuur dan voor dinsdag 31 mei een korte motivatie en CV naar: hilde@cultuurmarketing.nl.

Je bent niet verplicht om je geslacht en geboortedatum in je CV en motivatie te vermelden.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.