Centraal Museum: Stagiair(e) Marketing en Communicatie

Het Centraal Museum in Utrecht zoekt een Stagiair(e) Marketing en Communicatie voor 32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geen



Als oudste stadsmuseum van Nederland willen we iedereen welkom heten. Van de grootste Rietveld-collectie ter wereld tot het originele Dick Bruna-atelier. Van de Utrechtse Caravaggisten tot Pyke Koch. Van Jan Taminiau, hedendaagse kunst en design tot het indrukwekkende 17e-eeuwse poppenhuis en het beroemde, eeuwenoude Utrechtse schip: wij willen met onze verhalen de blik van de bezoeker verruimen. Utrecht is daarbij onze basis, de wereld is ons speelveld.

Het nijntje museum, het allerleukste museum voor peuters en kleuters, en het Rietveld Schröderhuis maken deel uit van Centraal Museum Utrecht. In een regulier jaar trekken deze musea gemiddeld 350.000 bezoekers.

Voor het team marketing en communicatie van de afdeling Publiek en Informatie, vraagt het Centraal Museum vanaf september een enthousiaste en creatieve:

Stagiair(e) Marketing en Communicatie

32 uur per week

Wat ga je doen
Tijdens je stageperiode werk je mee aan de promotie van tentoonstellingen en activiteiten, zoals lezingen en workshops. Als onderdeel daarvan help je onder meer mee aan het ontwikkelen van content voor social media, e-mailnieuwsbrieven en de website. Je verzamelt beeldmateriaal en maakt aansprekende teksten.
Je denkt mee over creatieve manieren om de doelgroepen van het museum aan te spreken. Ook assisteer je bij het afhandelen van aanvragen via de pers-mailbox.

Wie zoeken we

  • Je doet een derde- of vierdejaars stage
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed in woord en geschrift.
  • Je hebt kennis van en ervaring met sociale media
  • Je hebt oog voor beeld. Fotografie- en/of video-ervaring is een pré.
  • Je steekt je handen uit de mouwen en bent zelfstandig.
  • Je kunt goed plannen en je werkzaamheden structureren.
  • Ervaring met het werken met CMS is een pré.
  • Affiniteit met het Centraal Museum en de culturele sector is een pré.

Het Centraal Museum wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking met al haar aanwezige verschillen.

Wij bieden
Het Centraal Museum biedt een inspirerende werkomgeving met de mogelijkheid om brede ervaring op te doen. Je functie is afwisselend, waardoor je van alle facetten van marketing en communicatie iets meekrijgt. Je krijgt goede begeleiding van je marketing-en-communicatiecollega’s, een prima stagevergoeding van maximaal bruto € 500,- (afhankelijk van aantal uren en opleiding) en er is ruimte voor afstudeeronderzoek.

Solliciteren
Schrijf je brief en cv naar stagemarketing@centraalmuseum.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met pers@centraalmuseum.nl.

Let op: voor deze stage moet je ingeschreven staan bij een opleiding.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.