Amare: Stagiair(e) Productie

Amare in Den Haag zoekt een Stagiair(e) Productie voor minimaal 32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenStel je eens een dag voor bij Amare: vanavond staat de meesterpianist Alexander Gavrylyuk in de Concertzaal en het is jouw productie. Je hebt hiervoor een concertvleugel ingehuurd en loopt even langs de Concertzaal om te kijken of de vleugel is geleverd en of de kleedkamers goed zijn voorbereid. Verder ben je alvast druk met de voorbereidingen voor Celui qui tombe, een waanzinnige voorstelling in het Danstheater. Hotelovernachtingen, een kleedster, vervoer: ze hebben van alles nodig en jij zorgt ervoor dat alles op tijd is geregeld. Aan het einde van de dag heb je nog een afspraak in de Nieuwe Kerk om de productie van een strijkkwartet door te nemen. Als kers op de taart kan je nog het concert van de meesterpianist bijwonen.

Eind 2021 is het nieuwe theater Amare aan het Spui in Den Haag geopend. Een splinternieuw gebouw met concertzalen, een theaterzaal, studio’s, les- en repetitieruimtes, horeca en nog veel meer. Stichting Amare is verantwoordelijk voor het beheer en de programmering van dit grootste cultuurgebouw van Nederland, dat ook het huis is voor het Residentie Orkest Den Haag, Nederlands Dans Theater en het Koninklijk Conservatorium. Een podium van, voor en door de stad. Naast de voorstellingen en concerten heeft Amare ook een belangrijke evenementen- en congresfunctie.

Bij Amare zijn we op zoek naar een Stagiair(e) Productie om onze afdeling Programma & Productie te komen versterken.

Stagiair(e) Productie

minimaal 32 uur · per september 2022 · Den Haag

Plek binnen de organisatie
Je maakt onderdeel uit van de afdeling Programma & Productie. Deze bestaat uit 3 programmeurs, een educatiemedewerker, een assistent programmeur en 3 producenten. Samen met de producenten ben je de brug tussen de programmering en de daadwerkelijke uitvoer.

Wat worden je taken?
Als stagiair(e) productie zal je de producenten ondersteunen bij verschillende interessante producties van voorstellingen, concerten en festivals in Amare en in de Nieuwe Kerk. Ook zal je zelfstandig producties gaan voorbereiden en bij een deel daarvan ook aanwezig zijn bij de uitvoer. De werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Het maken van de vertaalslag van de door Programma en bespeler aangeleverde informatie naar specifieke actiepunten voor eigen werkzaamheden en voor de afdelingen Horeca & Publieksservice, Kaartverkoop & Informatie en Techniek;
 • Het uitvoeren van standaard productionele taken en het voorbereiden van producties. Denk hierbij aan het regelen van instrumenten, catering, meubilair, hotelovernachtingen, transport en overige benodigdheden;
 • Het uitzoeken van uiteenlopende zaken voor evenementen en het meehelpen bij evenementen;
 • Het vastleggen van alle benodigde informatie voor de uitvoerende afdelingen in de evenementensoftware iTheatre;
 • Het meedenken hoe een programma nog sterker wordt in kwaliteit en/of een nog meer bijzondere ervaring bij de bezoeker oproept;
 • Ook is er ruimte om op basis van jouw wensen over wat je wilt leren bijpassende taken en projecten op te pakken.

Wat verwachten wij van jou?
Om bij ons te kunnen werken verwachten we dat je enkele kerncompetenties bezit:

 • Je bent zelfstandig, stressbestendig en je vindt het prima om af en toe in de avonden en weekenden te werken;
 • Je kunt goed overzicht houden, bent enthousiast en leergierig;
 • Je hebt affiniteit met cultuur en de maatschappij.

Daarnaast verwachten we dat je een relevante opleiding volgt zoals Leisure Management, Eventmanagement, Productie Podiumkunsten of Creative Business. Volg je een andere opleiding en denk je dat het passend is, twijfel dan niet om contact op te nemen. Je bent vanaf september 2022 beschikbaar voor een periode van minimaal 20 weken met een beschikbaarheid van minimaal 32 uur per week.

Wat hebben wij jou te bieden?
Naast het gezellige team en de schitterende nieuwe locatie in hartje centrum Den Haag, hebben wij jou het volgende te bieden:

 • Een afwisselende en leerzame stageplek;
 • Goede stagebegeleiding;
 • Ruimte voor zelfstandigheid en eigen inbreng;
 • Een marktconforme stagevergoeding: maximaal €300,00 op basis van een 36-urige werkweek.
 • Gratis toegang tot meerdere voorstellingen en concerten!

Interesse?
Herken jij jezelf in deze vacature en zou je graag bij ons aan de slag willen? Solliciteer dan door het sturen van je motivatiebrief en CV, uitsluitend via het sollicitatieformulier (klik op onderstaande solliciteer-button).

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Dorinda Hovenga via dorinda.hovenga@amare.nl of 070 88 00 386.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.