Museum Tot Zover: Suppoost

Museum Tot Zover in Amsterdam zoekt een Suppoost voor 4 tot 8 uur per week | Vacature voor een Vrijwillige functie | Sluitingsdatum: geenHoe gaan we om met de dood? Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover informeert over uitvaartrituelen en biedt reflectie op sterfelijkheid in brede zin. Het is gevestigd op het prachtige gedenkpark De Nieuwe Ooster in Amsterdam Oost. Leven en dood komen letterlijk samen in ons museum. Exposities op het gebied van hedendaagse kunst, fotografie en geschiedenis vormen een verdieping van het bezoek en worden gewaardeerd door publiek en pers.

Museum Tot Zover wordt draaiende gehouden dankzij een kleine vaste staf en een team fantastische vrijwilligers. Rondleiders, cafémedewerkers en collectiespecialisten: iedereen draagt een (graf)steentje bij!

Museum Tot Zover is op zoek naar een Suppoost (4 tot 8 uur per week, in overleg)

Suppoost

4 tot 8 uur per week

Functieomschrijving
Als suppoost ben je hét gezicht van Museum Tot Zover. Je ontvangt de bezoekers en staat ze te woord. Je hebt een algemene kennis van de vaste collectie en de tijdelijke tentoonstellingen.

We rekenen ook op jou om de museale presentaties dagelijks draaiende te houden: je ontvangt de bezoekers en geeft ze uitleg over museum en audiotour, je opent en sluit de deuren en weet hoe de lampen en beeldschermen werken. Je houdt het museumklimaat in de gaten en zorgt dat het museum er piekfijn uit ziet. Uiteraard let je ook op de veiligheid van de bezoekers en de tentoongestelde objecten.

Lichte schoonmaakwerkzaamheden (vingerafdrukken verwijderen van touchscreens en het schoonhouden van de vloeren) horen ook bij de taken. Af en toe zullen we je vragen om te helpen met de op- en afbouw van tentoonstellingen en andere (kleine) klusjes om de expositieruimtes pico bello in orde te houden.

Wij zoeken iemand die

  • Affiniteit heeft met ons museum en ons thema.
  • In staat is de vragen van bezoekers te beantwoorden op een attente, vriendelijke en behulpzame manier.
  • Geen twee linkerhanden heeft: jij bent handig met techniek en kan je redden met een schroevendraaier.

Wil jij ook als vrijwilliger werken bij Museum Tot Zover en ons doodleuke team komen versterken?

Wij bieden

  • Een reiskostenvergoeding.
  • Training in het vak van suppoost en de inhoud van het museum.
  • Korting op artikelen uit de museumwinkel.
  • Regelmatige vrijwilligersbijeenkomsten en uitjes.
  • Maar bovenal een fijne werkomgeving met veel leuke collega’s!

Voor vragen kan je contact opnemen met Hanita Koopmans, hoofd Interne Zaken. Als je gelijk je motivatiebrief en CV wil mailen dan kan dat natuurlijk ook, stuur deze naar h.koopmans@totzover.nl. Vermeld daarbij dat het om de vacature vrijwilliger als suppoost gaat.

Tot Zo(ver)!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.