Gemeente Hoeksche Waard: Adviseur Omgeving & Erfgoed

Gemeente Hoeksche Waard in Maasdam zoekt een Adviseur Omgeving & Erfgoed voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: geenAltijd al willen werken in een unieke streek waarbij jij het verschil kan maken voor 88.000 inwoners? Dan is gemeente Hoeksche Waard op zoek naar jou! Bij ons krijg jij alle ruimte om mee te werken aan een vernieuwende gemeentelijke organisatie. Daarnaast bieden wij volop kansen voor een persoonlijke en professionele ontwikkeling. Durf jij vanuit verschillende richtingen te kijken en wil je met jouw vakmanschap persoonlijke impact hebben op de ontwikkeling van de Hoeksche Waard? Kom dan werken bij gemeente Hoeksche Waard, een werkgever waar je trots op mag zijn!

Adviseur Omgeving & Erfgoed

36 uur per week

Maasdam | 36 uur | schaal 10 | HBO

Functieomschrijving
Je gaat als adviseur Omgeving & Erfgoed aan de slag in het team Omgeving dat bestaat uit 34 collega’s. Met een evenwichtig en gemotiveerd oordeel over de aanwezige cultuurhistorische waarden in de gemeente draag je bij aan de toekomstige ontwikkeling van de Hoeksche Waard. Je adviseert bij ruimtelijke plannen over cultuurhistorie en werkt samen met de gemeentelijk archeoloog om ook het archeologisch erfgoed goed te verankeren in bestemmingsplannen en vergunningen. Naast de advisering in het fysieke domein ben je verantwoordelijk voor de uitvoer van een aantal erfgoedprojecten zoals het aanwijzen van gemeentelijke monumenten (harmonisatieproject), het (laten) opstellen van een cultuurhistorische landschapsbiografie met waardenkaart en deelname aan de erfgoedtafel Historisch Haringvliet. Daarnaast heb je oog voor mogelijke domeinoverstijgende kansen bij bijvoorbeeld cultuur, recreatie en openbaar beheer en beleid.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor erfgoedinstanties van binnen en buiten de gemeente.
 • Je regelt de behandeling van subsidies van gemeentelijke monumenten.
 • Je bent accounthouder voor verschillende erfgoedorganisaties in de gemeente.
 • Je bent ambtelijk secretaris Commissie Cultureel Erfgoed.
 • Je biedt advisering aan de Omgevingstafel voor het domein erfgoed en archeologie.
 • Je stuurt de Open Monumentendag aan.
 • Je bent verantwoordelijk voor de uitvoer en evaluatie van het huidige erfgoedbeleid.
 • Algemene advisering over erfgoed.

Functie-eisen

 • Afgeronde hbo/wo opleiding – raakvlak op het gebied van bouwhistorie of architectuurhistorie.
 • Je hebt drie jaar ervaring in een vergelijkbare functie en een bijdrage geleverd aan een aantal projecten met betrekking tot erfgoed en ruimte.
 • Je bent op de hoogte van de trends en ontwikkelingen in het ruimtelijk domein en je beschikt over kennis van de relevante en actuele wet- en regelgeving op het gebied van erfgoed en de omgevingswet.
 • Wie ben jij? Je hebt affiniteit met erfgoed, bent creatief en bent volwaardig gesprekspartner. Je komt overtuigend over, weet waar je over praat en trekt dit door in je advisering. Ook neem je het voortouw in projecten, kan je adequaat handelen en ben je digitaal- en systeemvaardig (MS365 / Teams).

Wat bieden wij?
Naast een uitdagende baan met veel ontwikkelmogelijkheden, bieden wij jou ook een vernieuwende organisatie die constant in ontwikkeling is. Gemeente Hoeksche Waard hanteert drie kernwaarden: persoonlijk, vakmanschap en durf. Deze kernwaarden zeggen iets over het karakter en de ambities van gemeente Hoeksche Waard. Ook in onzekere tijden durven wij met jouw persoonlijke situatie mee te denken om jouw vakmanschap het beste tot zijn recht te laten komen. Daarnaast bieden wij jou:

 • Een functie voor 36 uur per week met uitzicht op een vast dienstverband na 1 jaar.
 • Een salaris dat minimaal € 3.017,- en maximaal € 4.562,- (schaal 10) bruto per maand bedraagt bij een 36-urige werkweek.
 • Een informele sfeer met sociale en gedreven collega’s die samenwerken belangrijk vinden;.
 • Goede thuiswerkfaciliteiten en werk-privé balans.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een goed geregeld pensioen bij het ABP, reiskostenvergoeding, flexibel werken en een Individueel Keuzebudget (IKB). Je kunt dit budget uit laten betalen, gebruiken om extra verlof te kopen of natuurlijk inzetten voor een opleiding voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

De HR21 normfunctie is Medewerker ontwikkeling III. Deze titel gebruiken we in formele documenten zoals de arbeidsovereenkomst bij indiensttreding.

Vragen?
Heb je nog vragen over deze vacature, dan kan je contact opnemen met de Hoeksche Campus, telefoonnummer 088-647 1868.

Reageren op deze leuke vacature?
Dat kan! Solliciteer dan via onderstaande sollicitatiebutton.

Wil je meer lezen over werken bij de gemeente Hoeksche Waard? Kijk op: www.werkenbijdehw.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.