Westland Cultuurweb: Projectleider & Projectmedewerker

Westland Cultuurweb in Naaldwijk zoekt een Projectleider & Projectmedewerker Expeditie Westland (zomerschool) voor totaal 40 uur, te verdelen over twee personen | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 25-01-2022Bibliotheek Westland, WNTweb (Westland Natuur- en Techniekweb) en Westland Cultuurweb slaan de handen ineen. In het kader van het Nationaal Programma Onderwijs willen de drie partners, met ondersteuning van de gemeente Westland, een uitgebreide zomerschool voor de Westlandse basisschoolleerlingen organiseren. Met deze ‘Expeditie Westland’ krijgen de kinderen die minder kans hebben gehad zich te ontwikkelen, de kans om zich in rijke ervaringen onder te dompelen. Met een prachtige vakantieweek vol sport, kunst, cultuur, natuur, techniek, programmeren, lezen en duurzaamheid geven we de kinderen volop kansen. Kansen om interesses en talenten te ontdekken, nieuwe vriendschappen te sluiten, plezier te hebben, nieuwe ervaringen op te doen en hun eigenwaarde te vergroten. In totaal zijn er zes vakantieweken op zes verschillende locaties. Aan elke vakantieweek kunnen 90 kinderen van groep 3 t/m 8 deelnemen.

Projectleider & Projectmedewerker Expeditie Westland (zomerschool)

totaal 40 uur, te verdelen over twee personen

De weken worden in de zomer van 2022 voor het eerst georganiseerd. De volledige infrastructuur moet hiervoor nog worden opgetuigd. Dit gaat zowel over de inhoudelijke, zakelijke als praktische planvorming en organisatie van Expeditie Westland. In deze vacature zoeken we twee medewerkers die dit project van A tot Z gaan organiseren. Er wordt een team opgetuigd bestaande uit een projectleider en een projectmedewerker (totaal veertig uur per week, te verdelen) en vertegenwoordiging van de drie organisaties. De voorbereidingen lopen van februari t/m juni, in juli en augustus worden de vakantieweken uitgevoerd. Het is van belang dat je in deze twee maanden (grotendeels) beschikbaar bent.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Meenemen van alle partijen in het proces, toewerken naar een gedragen projectplan.
 • Uitwerken van de opzet incl. faciliteiten en randvoorwaarden, van gezonde lunches en locaties tot verzekeringen.
 • Samenstellen van de programmering op basis van de input van de drie partners en lokale sportverenigingen,
 • Werven van en afstemming met scholen, bestuurders en directeuren, en via hen het werven van deelnemers.
 • Werven van zzp-locatieleiders en groepsbegeleiders. Uitvoerders van de workshops worden via de partners geworven.
 • Afsluiten van overeenkomsten met alle betrokkenen, briefing en communicatie.
 • Budgetbewaking.
 • Verantwoordelijk voor de uitvoering van de zes vakantieweken in de zomervakantie.
 • Verslaglegging na afloop van het project. De projectmedewerker ondersteunt de projectleider bij de uitvoering van bovenstaande taken en verantwoordelijkheden.

Wat wij vragen:

 • Je hebt affiniteit met onze doelstelling en visie op de brede ontwikkeling van kinderen.
 • Tenminste HBO werk- en denkniveau voor de projectleider, tenminste MBO+ werk- en denkniveau voor de projectmedewerker. De functie kan ook door een projectleidersduo worden vervuld.
 • Ervaring in het organiseren van projecten in of rondom het onderwijs.
 • Ervaring in het vormgeven van samenwerkingsprojecten.
 • Ervaring en lol in begroten en het beheren van budgetten.
 • Goede mondelinge en schriftelijke taalvaardigheden.
 • Digitaal vaardig met het office-pakket (Word, Excel, Outlook, Powerpoint).
 • Zelfstandig en daadkrachtig kunnen werken.
 • Sterk organisatorisch vermogen.
 • Innovatief vermogen en creativiteit.
 • Sterk in verbinden en enthousiasmeren.

Wat wij bieden:

 • Een inspirerende werkplek in een kleine, flexibele organisatie die volop in ontwikkeling is.
 • Een tijdelijke freelance opdracht voor een overeen te komen aantal uur per week van februari t/m augustus 2022. Een tijdelijk dienstverband is ook bespreekbaar.
 • De inschaling danwel het uurtarief wordt gebaseerd op de CAO Kunsteducatie: schaal 10 voor de projectleider (€2.884 tot €4.361) en schaal 7 voor de projectmedewerker (€2.261 tot €3.312). De genoemde bedragen gelden voor een fulltime dienstverband, inschaling is afhankelijk van ervaring.
 • Inhoudelijke en organisatorische ondersteuning vanuit de drie partnerorganisaties.

Doorgang van dit project is nog onder voorbehoud van het definitieve besluit van de gemeente i.s.m. het Westlandse onderwijs in de loop van januari 2022.

Mail uiterlijk dinsdag 25 januari je (creatieve) sollicitatie en cv naar info@westlandcultuurweb.nl onder vermelding van ‘Sollicitatie Expeditie Westland’. Je kunt je sollicitatie adresseren aan Ilona Rozenboom. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Ilona Rozenboom (irozenboom@westlandcultuurweb.nl) of Ariane van Heijningen (avanheijningen@bibliotheekwestland.nl). Je hoort uiterlijk 28 januari of je voor een gesprek wordt uitgenodigd. De eerste gespreksronde vindt plaats op maandag 31 januari of woensdag 2 februari. De tweede gespreksronde vindt plaats op maandag 7 februari.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.