Theater Film Café De Lieve Vrouw: Onderwijscoördinator Voortgezet Onderwijs

Theater Film Café De Lieve Vrouw in Amersfoort en Utrecht zoekt een Onderwijscoördinator Voortgezet Onderwijs voor 16 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 31-01-2022De Filmhub Midden, is een projectorganisatie onder penvoerderschap van Stichting Theater de Lieve Vrouw. Filmhub Midden maakt zich sterk voor filmeducatie in het primair en voortgezet onderwijs in de provincie Utrecht en Flevoland. Wij geloven erin dat het in deze tijd van essentieel belang is om kritisch te leren kijken, om film te duiden én creatief zelf met film aan de slag te gaan. Wij werken aan deskundigheidsbevordering, het delen van kennis en het uitwisselen hiervan. Daarnaast verbinden wij vraag en aanbod. Wij inspireren leraren om aan de slag te gaan met film in de klas, adviseren en trainen (aankomende) leraren en ondersteunen aanbieders in de regio bij hun filmeducatieve programma. Als een spin in het educatieve web weten wij wat er speelt in de regio.

De Filmhub Midden zoekt per direct een

Onderwijscoördinator Voortgezet onderwijs

16 uur per week

De functie:
De onderwijscoördinator voortgezet onderwijs (vo) is de schakel tussen het voortgezet onderwijs en de filmhub. Als coördinator onderwijs inventariseer je de behoefte van het vo op het gebied van filmeducatie in Utrecht en Flevoland. Je gaat in gesprek met leraren over kansen en mogelijkheden die zij zien om filmeducatie te integreren in het vo. Op basis van de opgedane kennis geef je input voor een te ontwikkelen plan van aanpak “filmeducatie in het vo” voor filmhub Midden. Je adviseert scholen, ontwikkelt trainingen en voert trainingen uit voor (aankomend) leraren, filmeducatief aanbieders en cultuurbemiddelaars Je werkt daarbij nauw samen met de onderwijscoördinator primair onderwijs.

Profiel

 • Je roots liggen in het voortgezet onderwijs en je hebt zicht op de actuele ontwikkelingen binnen het onderwijs
 • Je hebt praktische ervaring met film (maken) in het onderwijs en het trainen van leraren(teams)
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen van onderwijs en trainingen
 • Je krijgt er energie van als meerdere trajecten naast elkaar lopen
 • Je bent een zelfstarter, je legt gemakkelijk contact en vindt het leuk te werken met veel verschillende mensen.
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in de provincie Flevoland of Utrecht en je hebt daar een (onderwijs)netwerk.
 • Je bent natuurlijk dol op film!

Wij bieden

 • Je gaat werken in een klein gepassioneerd en informeel team
 • We werken afwisselend op kantoor in Amersfoort, Utrecht en thuis.
 • Je wordt gevraagd mee te denken over de ontwikkeling van de filmhub en filmeducatie in het algemeen
 • We bieden een tijdelijke (zzp) opdracht voor 16 uur per week tot juli 2022 (met uitzicht op verlenging)

Film is van, en voor iedereen. Daarom zoeken we actief collega’s met een verscheidenheid in afkomst en achtergrond. Ongeacht waar je bent geboren, waar je in gelooft, hoe je eruit ziet en van wie je houdt: we horen graag van jou!

Je reactie
Wij willen jou graag aan het werk zien! Stuur ons daarom je beste les met/over film (op papier, video of een andere presentatiewijze). Daarbij ontvangen we graag een korte toelichting en je cv.

Stuur je sollicitatie voor 1 februari 2022 naar info@filmhubmidden.nl. De kennismakingsgesprekken vinden plaats op 9 februari, eventuele tweede gesprekken worden gepland op 23 februari. Voor vragen kun je terecht bij: Merel Gilsing via merel@filmhubmidden.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.