Rotterdam Festivals: Manager Marketing & Communicatie

Rotterdam Festivals in Rotterdam zoekt een Manager Marketing & Communicatie voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 30-01-2022Wij hebben, denken we, de droombaan voor een doorgewinterde marketeer en superspecialist op het gebied van (marketing)communicatie. Als je voor ons komt werken, dan heb je invloed op het promoten en ontwikkelen van het cultuuraanbod van Rotterdam. Een uitdagende job bij een organisatie waar je veel ruimte krijgt voor je eigen creativiteit en ideeën op het gebied van branding, corporate communicatie, marketingcommunicatie en relatiemarketing.

Wie we zijn en met wie je gaat samenwerken
Rotterdam Festivals is een culturele organisatie die sinds 1993 iedere dag vol energie werkt aan het culturele aanbod van de stad. Wij zijn het team achter het merk Uitagenda Rotterdam. We zijn de organisatie welke zich sterk maakt bij bestuurders voor de belangen en behoeften van makers en publiek. En we ondersteunen aanbieders van culturele evenementen, festivals, kunst en cultuur bij het bereiken van hun doelgroepen en ontwikkelen van hun programmering. Een kleine greep uit de namen met wie je gaat samenwerken: Rotterdam Street Culture Week, de Rotterdamse Dakendagen, Art Week Rotterdam, Depot Boijmans Van Beuningen, Kunsthal Rotterdam, Podium Islemunda, Theater Walhalla en het Luxor Theater.

We zijn een stichting met een directeur/bestuurder en Raad van Toezicht. Rotterdam Festivals heeft voor meerdere jaren een subsidietoekenning vanuit de gemeente Rotterdam.

Manager Marketing & Communicatie

36 uur per week

Onze ambitie en waar je over gaat
Samen met makers van cultuur zorgen we voor levendigheid in de stad. Rotterdam Festivals maakt die momenten mogelijk. Niet alles hoeft voor iedereen te zijn, maar er moet wel voor iedereen iets zijn. Wij zorgen dat dit aanbod er is en vertellen erover tegen iedereen binnen en ver buiten Rotterdam.

Als je voor ons komt werken dan geef je richting aan onze publiekscommunicatie, zakelijke communicatie met onze cultuurpartners en bestuurders bij gemeenten, corporate communicatie over de eigen organisatie, en de positionering en branding van onze merken. Je krijgt de leiding over een team van negen vakspecialisten, freelancers die ons ondersteunen en bureaus met wie we campagnes opzetten en content maken. Jaarlijks manage je een budget van ruim 1 miljoen euro. Rotterdam onderscheidend positioneren als cultuurstad wordt jouw opgave.

Wat we zoeken
Onze deur staat wagenwijd open voor iemand die binnen de beperkingen van de coronamaatregelen blijft kijken naar wat er wel kan. Iemand voor wie ontdekken vanzelfsprekend is; over wat er speelt in de stad, de sector, doelgroepen en het eigen vakgebied. Je deelt wat je ziet, weet en ervaart. En je bent iemand die zich overduidelijk als eigenaar opstelt van de marketing en communicatie van de onze organisatie.

Positie in de organisatie en leiderschap
Je bent onderdeel van het managementteam en rapporteert direct aan de directeur, Renske Satijn. Je geeft leiding aan de collega’s van het team Marketing & Communicatie. Daarnaast worden voor specifieke projecten externen ingehuurd die jij inhoudelijk aanstuurt. Onze mensen hebben een ondernemende geest en ondernemende mensen hebben ruimte nodig. Jij bent de leider die uitgaat van vertrouwen, stuurt op resultaat en kwaliteit, en die een ‘how can I help’ -instelling heeft.

Wat ga je doen?
De kernactiviteiten van de manager Marketing & Communicatie zijn:

 • Je bent eindverantwoordelijk voor de inhoudelijke koers en invulling van de reputatie van de organisatie, hiërarchie en identiteit van de merken Uitagenda Rotterdam en Rotterdam Festivals, de branding van het cultuuraanbod en de communicatie met doel- en relatiegroepen.
 • Je vertaalt de doelstellingen in het meerjarenbeleidsplan naar concrete strategieën en (marketing)communicatieacties.
 • Je adviseert de directeur en managementleden over kansrijke en risicovolle issues en maakt in samenwerking met de persvoorlichter organisatieberichten, corporate stories en adviezen.
 • Je volgt de effecten van de corporate communicatie en de marketingcommunicatie op de voet en stuurt bij waar nodig.
 • Elk kwartaal stel je de contentkalender vast en evalueer je met de trekkers van de domeinen Publiek, Makers en Openbaar Bestuur of zij op schema liggen wat betreft de afgesproken doelstellingen.
 • Tenslotte initieer je en neem je in veel gevallen de leiding als het gaat om het moderniseren van de manier waarop het team samenwerkt, onze inspanningen monitoren, online en offline aanwezig zijn via (marketing)communicatie en ondersteunende systemen.

Wat breng je mee?

 • HBO werk- en denkniveau.
 • Zeer bekwaam op het gebied van positionering, branding, corporate communicatie, marketingcommunicatie en redactievoering.
 • Minimaal vijf jaar ervaring met het functioneel en operationeel aansturen van teams die bestaan uit teamleden met verschillende specialismes: tekstcreatie, (branded) contentcreatie, persvoorlichting, communicatieonderzoek, huisstijlontwikkeling, traffic, CMS en databasebeheer en marketing automation, exploitatie van brandend content, etc.
 • Je bent gewend om aan de slag te gaan met complexe vraagstukken en zorgt voor begrijpelijke, inspirerende, aansprekende en maakbare oplossingen en adviezen.
 • Het kunnen denken in concepten en proposities.

Wie ben jij?
Jij wordt blij van een breed takenpakket en van werken bij een organisatie in verandering. Je bent proactief en nieuwsgierig, je je denkt in kansen en weet wat er nodig is om zaken succesvol af te ronden. Samenwerken gaat met jou bijna vanzelf; je toont leiderschap en je zorgt voor een positieve sfeer in het team. Tot slot heb je een warm hart voor het festival- en cultuurlandschap en woon je bij voorkeur in Rotterdam.

Meer weten of direct solliciteren?
Op de website van Rotterdam Festivals kun je meer vinden over onze activiteiten. Geïnteresseerd, maar heb je nog vragen voordat je solliciteert? Neem dan contact op met Renske Satijn via 010 433 25 11.

Wil jij ons team komen versterken? Dan ontvangen wij graag jouw CV met schriftelijke motivatie voor deze functie. Stuur deze vóór 30 januari 2022 naar werken@rotterdamfestivals.nl t.a.v. Manon van der Velde.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.