Slagwerk Den Haag: Zakelijk Directeur

Slagwerk Den Haag in Amsterdam zoekt een Zakelijk Directeur voor circa 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 31-01-2022Slagwerk Den Haag (SDH) is een toonaangevend muziekgezelschap dat sinds 1977 (slagwerk)muziek in de meest uiteenlopende vormen uitvoert en (co)creërt. We zijn gefascineerd door alles wat te maken heeft met geluid, puls en materialen als klankbron. Daarom spelen we op traditionele instrumenten maar ook op porselein, paardenkaken, glas of 3D-geprinte objecten. We willen samen met kunstenaars en makers van nu een bijdrage leveren aan de speurtocht naar het onontdekte.

Dat resulteert in jaarlijks circa 150 presentaties in binnen- en buitenland. Hierbij worden genre- en discipline-afbakeningen vaak en graag overschreden, bijvoorbeeld in interdisciplinaire theaterproducties (samen met o.a. Club Guy& Roni en NITE), projecten met ReWire en Dekmantel, digitale geluidservaringen als Hacking with Rhythm of tijdens kinderconcerten. 
Met concepten als de videoserie Loading Dock Sessions en het meerjarig traject Inviting The Producer timmert SDH verder aan de weg. We zijn daarnaast actief op gebied van talentontwikkeling en educatie, vooral in de regio Den Haag, met partners als het Koninklijk Conservatorium, Haags Hiphop Centrum en Kunst Onderwijs Organisatie (KOO).

Slagwerk Den Haag heeft een artistieke kern onder leiding van artistiek directeur Fedor Teunisse, bijgestaan door een groep aanvullende spelers die op freelancebasis worden ingezet. De bezetting van het kantoor van de groep is met minder dan 2,5 fte bescheiden in omvang. SDH hanteert een Raad van Toezicht-model met twee directeur-bestuurders, die respectievelijk de artistieke en de zakelijke taken vertegenwoordigen.

SDH wordt structureel gefinancierd door het Fonds Podiumkunsten en de Gemeente Den Haag.

Slagwerk Den Haag zoekt een

Zakelijk Directeur

32 uur per week (nader te bepalen)

Wat houdt de functie in:

 • Je bent de constante factor van een gezelschap dat zich manifesteert in uiteenlopende bezettingen en uiteenlopende presentatievormen (concerten, onlinepresentaties, totaaltheaterstukken, digitale producties, etc.) in binnen en buitenland.
 • Je bent aanspreekpunt voor de buitenwereld, spin in het web: jij bent vaak de eerste waar een verzoek/vraagstuk binnenkomt, en je vertaalt dat naar de juiste persoon in de organisatie.
 • Je hebt te maken met uiteenlopende culturele contexten, van wijktheater tot Concertgebouw, van elektronisch muziekfestival tot cultuurambtenaar; daarbij weet je elke gesprekspartner in de juiste ‘taal’ te benaderen.
 • Je weet van subsidievraagstuk tot onderhandeling op de vrije markt de belangen van SDH te borgen.
 • Er is veel creativiteit en ideeënrijkdom in de groep; je helpt met filteren/ aansturen/ vormgeven hiervan en vindt er vervolgens businessmodellen bij om het te realiseren.

We horen graag van je als je jezelf herkent in de volgende aspecten:

 • Het standaardtakenpakket van een zakelijk leider bij een culturele instelling is bekend terrein voor je.
 • Je weet je weg te vinden in de (gesubsidieerde) cultuurwereld.
 • Je bent een enthousiaste teamplayer en je kunt zelfstandig werken.
 • Je vindt het leuk om te werken aan de versterking van de organisatie en de opbouw van het team.
 • Je versterkt de diversiteit van het team.

Belangrijkste competenties die we op het oog hebben:

 • strategisch-inhoudelijk inzicht
 • een open blik die over de grenzen van de podiumkunsten reikt en voorbij afgebakende percepties over (hedendaagse) muziek of een gesubsidieerd gezelschap kan denken
 • verbindend (zowel intern als naar de uiteenlopende speelpraktijken van SDH)

Nadere informatie en reacties:
Het gaat om een functie van circa 4 dagen per week, met een marktconforme beloning. Startdatum is in overleg, met een streefdatum van 1 april 2022.

Stuur voor 31 januari 2022 een motivatiebrief en curriculum vitae naar Paul Nap, voorzitter RvT, via paul@lachard.com.

Geïnteresseerde kandidaten worden na een eerste selectie uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek op maandagavond 14 februari 2021.

Voor praktische vragen over de functie kun je terecht bij interim zakelijk directeur Lodewijk Reijs (lodewijk@slagwerkdenhaag.nl, 06-5050 2464). Overige vragen kun je stellen aan de voorzitter van de Raad van Toezicht, Paul Nap (paul@lachard.com, 06-233 688 45).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.