Ricciotti ensemble: Zakelijk Leider

Het Ricciotti ensemble tijdens een spontaan optreden in een winkelstraat in Tbilisi, Georgië. Fotograaf: Wout Nooitgedagt

Het Ricciotti ensemble in Amsterdam zoekt een Zakelijk Leider voor 38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 03-02-2022Het Ricciotti ensemble is een straatsymfonieorkest dat bestaat uit 43 jonge, geestdriftige musici. Het brengt live symfonische muziek op plekken waar die normaliter niet klinkt. De mobiliteit van het orkest is uniek: het Ricciotti heeft geen podium nodig en kan zich opstellen in minder dan twee minuten. Het speelt op straat, in het asielzoekerscentrum, het weeshuis en de gevangenis, in het oude centrum van Havana, de Schotse Hooglanden of in het vliegtuig.

Een groot deel van de leden van het Ricciotti studeert aan het conservatorium; anderen zijn vergevorderde amateurs. Het orkest gaat drie keer per jaar op tournee; een deel van de zomertournee speelt zich af in het buitenland. Jaarlijks geeft het Ricciotti minstens honderd optredens, die altijd gratis toegankelijk zijn. Het management van het Ricciotti bestaat uit de directie (artistiek en zakelijk leider), tourneeplanner, orkestmanager, een medewerker marketing en communicatie en medewerker artistieke zaken.

Het Ricciotti ensemble zoekt een

Zakelijk Leider

38 uur per week

Ben jij een geschikte kandidaat voor deze functie? Dan ben je maatschappelijk betrokken en heb je een passie voor cultuur, bij voorkeur voor muziek. Je bent een creatieve denker én een slimme doener die zowel in staat is een langetermijnvisie te ontwikkelen als mooie tournees te produceren. Je hebt zakelijk talent, waardoor je bijvoorbeeld in staat bent een jaarverslag te schrijven, fondsen te werven en leiding te geven aan de organisatie. Je bent pragmatisch en stressbestendig en beschikt over een uitstekende schrijfvaardigheid.

De zakelijk leider draagt samen met de artistiek leider de verantwoordelijkheid voor de bedrijfsvoering. De zakelijk leider geeft leiding aan de medewerkers productie en marketing & communicatie en is verantwoordelijk voor het realiseren van de prestatieafspraken met de structurele subsidieverstrekkers en voor de financiële gezondheid van de organisatie als geheel. In de komende periode ligt de aandacht in het bijzonder bij het uitvoeren van het meerjarenbeleid 2021-2024, het verder tot ontwikkeling brengen van het diversiteitsbeleid, het opvangen van de gevolgen van corona voor de organisatie en talentontwikkeling.

Meer concreet heeft de zakelijk leider onder andere de volgende taken

Algemeen

 • Voert de dagelijkse leiding over de organisatie.
 • Ontwikkelt, formuleert en effectueert het beleid.
 • Onderhoudt nauw contact met de artistiek leider, voor wie de zakelijk leider een belangrijke gesprekspartner is.

Organisatie

 • Is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en realiseren van de tournees en de losse projecten.
 • Is verantwoordelijk voor het goed functioneren van het kantoor.
 • Legt verantwoording af aan het bestuur door middel van financiële rapportages en prognoses omtrent prestatieafspraken en financiële doelstellingen.

Financiën

 • Is verantwoordelijk voor de werving van fondsen, donateurs en sponsoren, inclusief de relaties met subsidiënten en particuliere donateurs.
 • Stelt jaarlijks, in samenspraak met de artistiek leider, een activiteitenplan, begroting en jaarverslag op.
 • Stelt de projectplannen en bijbehorende begrotingen op en legt middels projectverslagen verantwoording af aan betrokken partijen.
 • Is verantwoordelijk voor de financiële- en personeelsadministratie van de organisatie, in samenwerking met een boekhouder.

Marketing en communicatie

 • Is verantwoordelijk voor de marketing- en communicatiestrategie en werkt voor de uitvoering samen met de medewerker marketing en communicatie

De functie van zakelijk leider bij het Ricciotti ensemble betreft een baan voor gemiddeld 38 uur per week (fulltime). De zakelijk leider gaat mee op alle tournees. Er wordt een contract geboden voor een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling. Het salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring en bedraagt tussen € 3.279 en € 4.848 bruto per maand bij een fulltime dienstverband, exclusief vakantiegeld (schaal IX CAO Toneel en Dans). Er is een pensioenregeling.

Ben jij geknipt voor deze functie?
Dan ontvangen wij graag jouw cv en een filmpje van maximaal drie minuten waarin je ons ervan overtuigt dat we voor jou moeten kiezen. Stuur je cv met het filmpje naar sollicitatie@ricciotti.nl en vermeld in de onderwerp-regel ‘Sollicitatie zakelijk leider’.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.