Probiblio: Adviseur Educatie

Probiblio in Hoofddorp zoekt een Adviseur Educatie voor 32-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 29-01-2022Wil jij 39 bibliotheekorganisaties helpen met het verbeteren van hun dienstverlening op het gebied van geletterdheid in het voortgezet onderwijs? Dan zoekt Probiblio jou.

  • 32-36 uur per week
  • Jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
  • Salaris afhankelijk van opleiding en ervaring (indicatie: schaal 9 cao Openbare Bibliotheken)
  • Standplaats Hoofddorp; je bent regelmatig op pad in Noord- en Zuid-Holland

Wat doen we bij Probiblio?
Probiblio werkt voor en mét de openbare bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland. Dat zijn 39 organisaties met samen 378 vestigingen in 98 gemeentes. De openbare bibliotheek is een toegankelijke plek waar iedereen terecht kan voor cultuur, kennis en studie. Wij willen ervoor zorgen dat de bibliotheken er morgen sterker voorstaan dan vandaag. Daarom kunnen zij bij ons terecht voor ondersteuning en advies op het gebied van geletterdheid. Praktisch, tactisch én strategisch. Of het nu gaat om digitalisering, de medewerkers en vrijwilligers, marketing, of om de collectie of programma’s voor mediawijsheid en educatie.

Omdat de bibliotheekbranche volop in beweging is, bewegen wij mee. De branche werkt met ingang van 2021 op basis van de Netwerkagenda. De Netwerkagenda is bedoeld om te zorgen voor versterking en verbinding en om de gezamenlijke focus richting te geven. Probiblio heeft dit vormgegeven in vijf opgaven, waaronder de opgave Geletterdheid. De komende tijd groeit Probiblio verder door naar een ondernemende en innovatieve kennis- en netwerkpartner. Wil jij daaraan bijdragen?

Adviseur Educatie

expertise geletterdheid vo

32-36 uur per week

Jouw rol
Als adviseur Educatie adviseer je bibliotheken hoe zij in samenwerking met het onderwijs (vooral vo, maar zeker ook po en mbo) kunnen inzetten op leesbevordering en leesvaardigheid. Je werkt samen met bibliotheken aan het versterken van de verbinding tussen leesbevordering en digitale geletterdheid. Je signaleert kansen voor de ontwikkeling van de dienstverlening, zowel intern bij Probiblio als bij de bibliotheken. Je onderhoudt het netwerk van educatiespecialisten en treedt voor hen op als een vraagbaak.

Je komt in het team Educatie. We ondersteunen bibliotheken bij hun dienstverlening aan het onderwijs en kinderopvang en wij dragen er aan bij dat bibliotheken succesvol zijn in het bevorderen van (digitale) geletterdheid bij kinderen (en volwassenen). Daarnaast ondersteunen wij vanuit het team educatie de bibliotheken ook op het gebied van de basisvaardigheden.

Wat vragen we van jou?
Je wil een bijdrage leveren aan het succes en de toekomst van openbaar bibliotheekwerk. Dat kan je omdat je een enthousiasmerende persoonlijkheid bent, je een zelfstandige werker bent, maar tegelijk een goede teamspeler.

Jij hebt:

  • een opleiding en werk-/ denkniveau op ten minste hbo-niveau
  • minimaal 2 jaar ervaring als adviseur
  • bent op de hoogte van het vo-veld en de laatste ontwikkelingen in dit veld
  • ervaring in het geven van trainingen en presentaties voor diverse doelgroepen

Werken bij Probiblio
Midden in de Randstad werkt ons brede team van adviseurs en specialisten samen. Ieder vanuit zijn eigen expertise en ervaring, maar elk met dezelfde drive: bouwen aan sterke bibliotheken. Werken in zo’n sector is dynamischer dan je misschien zou denken. De bibliotheek ontwikkelt zich, en dat maakt onze activiteiten heel divers.

Wat vinden we belangrijk in ons werk? Vrijheid om je eigen werk in te richten en flexibel te werken. Een gezonde privé-werk-balans. Kansen om je te blijven ontwikkelen, goede opleidingsmogelijkheden. En tot slot, onze open en vriendelijke sfeer – zélfs nu we vanuit huis werken.

Bibliotheken maken programma’s en collecties voor iedereen, dat doen wij ook – ongeacht leeftijd, geaardheid, afkomst of fysieke gesteldheid. Die diversiteit zien we graag in onze organisatie terug. Daarom nodigen we ook iedereen uit te reageren.

Reageren
We zien je reactie graag vóór 30 januari aanstaande. Stuur je cv en motivatiebrief naar vacature@probiblio.nl, ter attentie van Erica Vos-Meijer, met vermelding van de functietitel. Het eerste gesprek zal plaatsvinden in week 6 en het tweede in week 7.

Vragen? Bel dan Erica Vos-Meijer, manager Educatie: 023 – 55 46 213.

Gelijktijdig in- en extern.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.