Prins Bernhard Cultuurfonds: Leden Adviescommissie

Het Prins Bernhard Cultuurfonds in Utrecht zoekt Leden Adviescommissie voor vier vergaderingen per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 31-01-2022Het Prins Bernhard Cultuurfonds is het grootste particuliere cultuurfonds in Nederland en investeert in kunst, cultuur, erfgoed en natuur. Naast het landelijk bureau zijn er 12 afdelingen, in elke provincie één, die met een eigen budget bijdragen aan projecten met impact op de samenleving.

Wij zoeken voor de afdeling Utrecht per maart 2022

Leden Adviescommissie

Een lid adviescommissie ‘Beeldende Kunst’ en een lid adviescommissie ‘Podiumkunsten’

Wat ga je doen?
De adviescommissie bestaat momenteel uit 8 leden en komt viermaal per jaar een avond bijeen. Tijdens de adviescommissievergadering beoordelen de leden aanvragen voor financiële bijdragen en adviseren daarover aan het bestuur. Je kijkt mee met de adviezen op alle terreinen, brengt je expertise in op de gevraagde disciplines en denkt mee over de provinciale en landelijke strategie van het fonds. Daarnaast ben je ‘ambassadeur’ en bezoek je op uitnodiging af en toe bijeenkomsten en ondersteunde projecten.

Wat neem jij mee?
Als adviescommissielid ‘beeldende kunst’ verwachten we dat je de benodigde expertise hebt op het gebied van beeldende kunst, bij voorkeur met een specialisme in hedendaagse kunst en technologie en multimediaprojecten. Kortom: een frisse blik op het werkterrein.

Als adviescommissielid ‘podiumkunsten’, verwachten we dat je de benodigde expertise hebt op het gebied van podiumkunsten, bij voorkeur met een specialisme op het gebied van theater en dans. Daarnaast heb je affiniteit met de Utrechtse culturele sector en heb je een relevant netwerk binnen je discipline, het liefst gericht op de provincie Utrecht.

Wat bieden wij jou?

  • Vrijwilligerswerk met een geweldig doel – het stimuleren van meer kunst, cultuur en natuur in de provincie Utrecht;
  • Bijeenkomsten met inspirerende cultuur -en natuurliefhebbers;
  • Meedenken met en meedoen aan de strategie van de afdeling Utrecht en het landelijk fonds op het gebied van diversiteit & inclusie, cultuurbeleid, samenwerkingspartners etc.;
  • Uitnodigingen voor openingen van projecten die met steun van het fonds tot stand zijn gekomen.

De functie is onbezoldigd, maar relevante reiskosten worden vergoed. Je wordt benoemd voor vier jaar en dat kan eenmaal met nog eens vier jaar worden verlengd.

Wie ben jij?
Het maakt niet uit wie of wat je bent, maar wat je meebrengt voor het Cultuurfonds. Wij kijken uit naar een kandidaat die onze organisatie in alle opzichten meer divers maakt.

Enthousiast geworden?
Stuur dan uiterlijk vrijdag 31 januari 2022 je motivatiebrief met CV naar utrecht@cultuurfonds.nl. De gesprekken vinden plaats op 8 en 14 februari 2022. Voor vragen kun je bellen en mailen met Myrte Voormolen, tel. 06-25735981 en e-mail: utrecht@cultuurfonds.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.