Opera Spanga: Productieleider

Opera Spanga in Spanga zoekt een Productieleider voor 24-40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: geenStichting Spanga het Verona van Weststellingwerf (OPERA SPANGA) produceert sinds 1989 op eigenzinnige wijze opera’s en operafilms in het Friese plaatsje Spanga. Het gezelschap zet zich in om het medium opera springlevend te houden; alleen de onvoorspelbaarheid is voorspelbaar. De locatie, het kleine dorpje Spanga (200 inwoners) en diens omgeving draagt bij aan het succes.

Opera Spanga is per direct op zoek naar een

Productieleider

24-40 uur per week

Opera Spanga zoekt een productieleider die zich het hele jaar aan de stichting wil verbinden en die zich gedurende de uitvoeringsperiodes (zomer en december) fulltime in kan zetten op locatie. Je leidt de producties in samenspraak met artistiek leider Corina van Eijk. Als productieleider ben je de schakel tussen de verschillende disciplines en externe betrokkenen. Denk hierbij aan contact tussen het cast, creatieve team, maar ook het op de hoogte houden van de Gemeente Weststellingwerf.

Samen met de artistiek leider stel je de begroting op, die je vervolgens het hele jaar bijhoudt. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de administratie van de financiën. Op eigen gelegenheid stel je een team samen om de producties mee uit te voeren. Hierbij zoek je naar technici, bouwers, assistenten en andere leden van het productionele team.

Gedurende de pre-productie en de post-productie werk je vanuit huis. Tijdens het werken in Spanga verblijf je op, en beheer je daarnaast, de zelf-opgebouwde camping.

Dit is geen 9-tot-5-baan. Het is een vereiste dat je flexibel met je werktijden om kan gaan en dat je deze kan aanpassen aan de werkzaamheden op locatie.

Profiel

 • Je kan goed organiseren en plannen en houd je hoofd koel
 • Je neemt makkelijk beslissingen en kan goed onder druk presteren
 • Je hebt een brede interesse in de theaterwereld
 • Je staat met beide benen op de grond
 • Je kan probleemoplossend en out-of-the-box denken
 • Je bent energiek en daadkrachtig
 • Je bent duidelijk in de communicatie en schroomt niet om zelf contact te leggen
 • Je hebt je rijbewijs B

Wat bieden wij?

 • Een flexibele, uitdagende baan
 • ’s Zomers een werkplek op een prachtige plek in Friesland
 • Een flexibel dienstverband voor een jaar met uitzicht op verlenging
 • Salaris conform cao Toneel en Dans
 • Mogelijkheid tot gebruik van productieauto
 • Reiskostenvergoeding

Neem bij interesse contact op met artistiek leider Sterre Bijl via info@operaspanga.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.