Nederlandse Bachvereniging: Producent All of Bach

De Nederlandse Bachvereniging in Utrecht zoekt een Producent All of Bach voor 28 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 01-02-2022Al honderd jaar zet de Nederlandse Bachvereniging zich ervoor in de muziek van Johann Sebastian Bach toegankelijk te maken voor iedereen. Ons vocaal-instrumentale barokensemble geeft ruim zestig concerten per jaar, in binnen- en buitenland, waaronder jaarlijks de Matthäus-Passion in Naarden. Daarnaast is de Nederlandse Bachvereniging eigenaar van All of Bach (youtube.com/bach) waarop wekelijks een eigen opname in beeld en geluid van een werk van Bach online wordt geplaatst. Maar ook met activiteiten op het gebied van educatie, talentontwikkeling, kennisoverdracht en innovatie streven we ernaar huidige en toekomstige generaties overal ter wereld kennis te laten maken met de relevantie van Bachs muziek.

De Bachvereniging heeft een kernbezetting van ongeveer dertig professionele musici; op kantoor zijn momenteel vijftien mensen werkzaam.

Per direct hebben wij een vacature voor een

Producent All of Bach

28 tot 32 uur per week

Functie
Producent van alle opnames voor All of Bach door de Nederlandse Bachvereniging. Voor All of Bach maken wij zowel concertregistraties als stand alone opnames. De Nederlandse Bachvereniging bereikt via All of Bach over de hele wereld een toenemende schare fans; belangrijk in het kader van onze missie Bach voor iedereen. Als producent All of Bach werk je intern nauw samen met o.m. de concertproducenten, de artistiek medewerker en de redacteur All of Bach. Je rapporteert aan het hoofd financiën en productie. De functie betreft géén negen-tot-vijf-baan: werktijden zijn ook vaak ’s avonds en in het weekend, soms zelfs ‘s nachts. Een flexibele houding ten opzichte van werktijden is dus belangrijk.

Hoofdtaken

 • Planning, voorbereiding en productie opnames en specials / documentaires.
 • Boeken locaties, opnamecrew en materiaal, incidenteel ook musici.
 • Budgetbeheer opnames (begrotingen / afrekeningen).
 • Maken en bewaken postproductieplanning.
 • Viewen en becommentariëren materiaal.
 • Aanleveren materiaal voor langetermijnopslag.

Profiel
Als producent All of Bach combineer je een helicopterview met een hands-on mentaliteit: je coördineert het hele proces van idee tot video, maar hebt ook heel concrete productietaken zoals het afplakken van kabels, klaarzetten van stoelen en bestellen van broodjes. De producent All of Bach is bij een opname aanspreekpunt voor alle betrokken partijen, intern en extern; zoekt bij elke productie in overleg met het artistieke team een geschikte locatie, een passend opnameteam en de benodigde faciliteiten; maakt en bewaakt de planning van zowel de opnames als het post-productieproces. Ook budgettering, bewaking van de financiën en rapportage over de financiële status van de opnames horen bij de functie. In samenwerking met de artistiek leider, de artistiek medewerker en de redacteur All of Bach ben je als producent All of Bach betrokken bij de beoordeling van het eindproduct (de video’s).

Wie zoeken wij?
Onze ideale collega is een kordate en ondernemende producent, die de wereld van film/televisie kent en het als een uitdaging ziet om met zeer verschillende types mensen om te gaan. Het is in deze functie minstens zo belangrijk dat je zelf de handen uit de mouwen steekt als dat je de productie coördineert. Heb je bovendien werkervaring in een vergelijkbare baan, dan zijn we misschien wel op zoek naar jou!

Jij…

 • bent een kei in plannen en aansturen;
 • staat stevig in je schoenen en bent stressbestendig;
 • begrijpt dat de functie van producent (ook) een faciliterende is;
 • hebt de ervaring en het netwerk van een film- / videoproducent;
 • hebt oog voor goede regisseurs en bent op de hoogte van ontwikkelingen in het vakgebied;
 • hebt affiniteit met de culturele sector (klassieke muziek is een pre);
 • hebt minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • spreekt goed Nederlands en Engels;
 • beschikt over rijbewijs B.

Wij bieden

 • Een inspirerende werkomgeving in het hart van de klassieke muziek.
 • Een enthousiast, betrokken team.
 • Gelegenheid om eigen inbreng om te zetten in resultaat.
 • Salaris conform schaal VII van de CAO Muziekensembles die op 1 maart 2022 ingaat en voor wat betreft het loongebouw vergelijkbaar is met de huidige CAO Toneel en Dans.

Herken jij je in dit profiel, stuur je sollicitatie dan voor 1 februari 2022 aan Sara Pleyte, sara.pleyte@bachvereniging.nl.

Voor inhoudelijke vragen met betrekking tot de functie kun je terecht bij Chris van de Ven, chris.vandeven@bachvereniging.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.