Nederlandse Bachvereniging: Hoofd Marketing, Communicatie en Verkoop

De Nederlandse Bachvereniging in Utrecht zoekt een Hoofd Marketing, Communicatie en Verkoop voor 32 tot 38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 24-01-2022Al honderd jaar zet de Nederlandse Bachvereniging zich ervoor in de muziek van Johann Sebastian Bach toegankelijk te maken voor iedereen. Aan de vooravond van een ambitieuze koerswijziging die ons nog beter in staat stelt onze doelstelling te realiseren, zoeken wij een ondernemend hoofd marketing, communicatie en verkoop die staat te popelen om samen met ons een avontuurlijk, nieuw tijdperk in te stappen.

Ons vocaal-instrumentale barokensemble geeft ruim zestig concerten per jaar, in binnen- en buitenland, waaronder jaarlijks de Matthäus-Passion in Naarden. Daarnaast is de Nederlandse Bachvereniging eigenaar van All of Bach (youtube.com/bach) waarop wekelijks een eigen opname in beeld en geluid van een werk van Bach online wordt geplaatst. Maar ook met activiteiten op het gebied van educatie, talentontwikkeling, kennisoverdracht en innovatie streven we ernaar huidige en toekomstige generaties overal ter wereld kennis te laten maken met de relevantie van Bachs muziek.

De Bachvereniging heeft een kernbezetting van ongeveer dertig professionele musici; op kantoor zijn momenteel vijftien mensen werkzaam.

Per 1 februari 2022 hebben wij een vacature voor een

Hoofd Marketing, Communicatie en Verkoop

32 tot 38 uur per week

Het hoofd mcv rapporteert aan de directeur-bestuurder, is lid van het management team en geeft leiding aan de afdeling mcv (in totaal vijf personen). Als gevolg van de coronacrisis nemen in de hele sector de publieksaantallen af; daarom is – zodra het weer kan – bevordering van kaartverkoop een belangrijke opdracht. Maar ook in algemene zin is toekomstbestendigheid van de organisatie én van de sector een urgent thema.

Anders dan veel andere ensembles organiseert de Nederlandse Bachvereniging aardig wat concerten in eigen beheer. Daarom heeft ze een eigen ticketingsysteem (TIX) en zijn de werkzaamheden rondom concerten soms zeer omvangrijk, zowel in voorbereiding als ter plaatse. De Nederlandse Bachvereniging is aangesloten bij het Digitale Informatieplatform Podiumkunsten (DIP).

Het hoofd mcv is zelf verantwoordelijk voor

 • strategie en beleid op het gebied van marketing, communicatie en verkoop;
 • branding van de Nederlandse Bachvereniging;
 • de marketingbegroting en pricing;
 • concertmarketing;
 • ticketing (TIX);
 • onderzoek en data-analyse bezoekers;
 • inkoop media online en radio;
 • campagnes;
 • (Joint) promotions;
 • merchandise;

en stuurt (vier) medewerkers aan op het gebied van onder meer pers, programmaboekjes, huisstijl, de seriebrochure, vriendenmagazines, nieuwsbrieven, CMS website, klantcontact, concertvoorbereiding, -afhandeling en –begeleiding, vriendenadministratie, beheer verkoopstanden en bezoekersaantallen, concert informatiemails, seizoenvoorbereiding en -verkoop, inzet vrijwilligers, educatie, concertafrekeningen, webredactie All of Bach en Bachvereniging.nl, publiceren van All of Bach-video’s en beheer sociale-mediakanalen.

Wie zoeken wij?
Onze ideale collega is een inspirerende teamleider, sterk in marketing en kent de culturele sector uitstekend.

We zoeken jou, als jij…

 • substantiële ervaring hebt in een vergelijkbare functie;
 • visie en strategisch inzicht hebt, maar net zo graag hands-on werkt;
 • ambitieus, pro-actief en resultaatgericht bent;
 • affiniteit hebt met de podiumkunsten, bij voorkeur met (klassieke) muziek;
 • bereid bent om je werktijden zo nodig flexibel in te delen (soms ook in avonden en weekends);
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal hebt.

Wij bieden

 • Een inspirerende werkomgeving in het hart van de klassieke muziek.
 • Een enthousiast, betrokken team.
 • Gelegenheid om eigen inbreng om te zetten in resultaat.
 • Salaris conform schaal IX van de CAO Muziekensembles die op 1 maart 2022 ingaat en voor wat betreft het loongebouw vergelijkbaar is met de huidige CAO Toneel en Dans.

Herken jij je in dit profiel, stuur je sollicitatie dan vóór 24 januari 2022 aan Sara Pleyte, sara.pleyte@bachvereniging.nl.

Wij vinden diversiteit in het team van grote waarde en nodigen daarom nadrukkelijk mensen van alle oriëntaties en achtergronden uit om op deze vacature te reageren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.