Mister Motley: Directeur / Hoofdredacteur

Mister Motley in Amsterdam zoekt een Directeur / Hoofdredacteur voor 32-40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 27-01-2022Wat is Mister Motley?
Het woord Motley betekent: geschakeerd, bont, veelzijdig. Met dat begrip in het achterhoofd heeft de redactie van Mister Motley sinds 2003 duizenden artikelen gepubliceerd. In eerste instantie in een papieren kwartaalblad en vanaf 2012 als online platform. Onze verhalen verbinden de beeldende kunst met het dagelijks leven en vice versa. We doen dat altijd in heldere taal en zorgvuldig gekozen beelden.

Naast geschreven artikelen brengt Mister Motley podcasts uit, organiseert live events voor publiek, en stelt in samenwerking met verschillende opleidingen lesprogramma’s samen. Inhoudelijk is bij Mister Motley vaak een hoofdrol weggelegd voor de blik van de kunstenaar. Dit kan verschillende vormen aannemen: een interview, het schrijven van een stuk of het maken van een online tentoonstelling.

Het doel is om onze lezers inzicht geven in het ontstaansproces dat aan het werk ten grondslag ligt. We willen de drempel van de hedendaagse kunst verlagen zonder de inhoud te versimpelen. Daarvoor werken we met meer en minder gevestigde kunstenaars van alle generaties. We hebben bewust een breed perspectief op wat de kunstwereld behelst. Daarbij kijken we naar de rol van professionals en relatieve outsiders. De stemmen die we een podium geven zijn net als de kunstenaars veelkleurig, toegankelijk en eigen.

Al deze activiteiten komen voort uit het verlangen om zowel online als offline de verbinding tussen beeldende kunst uit heel Nederland en het dagelijks leven te maken, verkennen en bestendigen, in de hoop te laten zien hoe concreet, toegankelijk en persoonlijk de ontmoeting met hedendaagse kunst kan zijn.

We zoeken een

Directeur / Hoofdredacteur

32-40 uur per week

Als directeur/hoofdredacteur van Mister Motley ben je enthousiast over de manier waarop het werk van hedendaagse kunstenaars onze blik op de werkelijkheid kan doen kantelen. Je ziet het belang van het bereiken van een groep geïnteresseerden die voorbij alleen professionals gaat. Je houdt actuele ontwikkelingen binnen en buiten de kunstwereld nauwlettend in de gaten en kunt verschillende uitgangsposities op genuanceerde wijze bij elkaar brengen.

Mister Motley zoekt een directeur die de wendbaarheid en potentie van het vernieuwde digitale platform verder kan uitbouwen, en krijgt de ruimte om daarin ondernemerschap te tonen. Je bent in staat om op fijnzinnige wijze leiding te geven en samen te werken met verschillende medewerkers en partners.

 • Start medio maart 2022
 • 32 tot 40 uur per week

Functieomschrijving:
Als directeur/hoofdredacteur ben je eindverantwoordelijk voor;

 • de inhoudelijke koers, het uitzetten van (inhoudelijke) samenwerkingen, projecten en publicaties.
 • de redactie van de dagelijkse content.
 • beleidsplan & meerjarenplan.
 • financiën: jaarbegroting en het realiseren daarvan, aanvragen en verantwoording van subsidies, fondsen, (financiële) samenwerkingen, donaties en het werven van sponsoren, publieksinkomsten.
 • externe communicatie: ambassadeur van Mister Motley, de tone of voice , het overdragen van de content aan een passend, gericht publiek en relatiebeheer met partners en instituten.
 • aansturen team van redacteuren, schrijvers en stagiaires.
 • rapportage & verantwoording aan het bestuur van Mister Motley.

Profiel

 • Een grote affiniteit met de hedendaagse beeldende kunst en alle relevante en uitzonderlijke verhalen die daarbij horen.
 • Overtuigende inhoudelijke en zakelijke ideeën over de strategie en duurzame toekomst van Mister Motley. Gevoel voor ondernemerschap is een dikke pre.
 • Een hbo-/wo-opleiding-denkniveau.
 • Netwerker, sociaal vaardig.
 • Leidinggevende kwaliteiten en communicatief sterk.
 • Ervaring met schrijven en redigeren, zowel interviews als essays en verhalen (uitstekende Nederlands en Engels taal- en schrijfvaardigheid).
 • Zelfstandig en proactief.
 • Inspirerend, empathisch; kan verschillende mensen, ideeën en overtuigingen samenbrengen op een veilige manier.
 • Stressbestendig en kan goed werken onder druk.

We bieden
Een aanstelling in eerste instantie op freelance-basis voor 32-40 uren in de week, conform de ‘Richtlijn functie- en loongebouw presentatie-instellingen voor beeldende kunst’ van de Zaak Nu, met zicht op een vaste aanstelling. Je werkt op kantoor in Amsterdam, in hechte samenwerking met een vaste redacteur. Een poule aan schrijvers, kunstenaars-gastredacteuren en andere partners biedt de infrastructuur om de komende jaren door te bouwen aan de bestendiging van Mister Motley. Je wordt daarin gesteund door het bestuur dat de rol van betrokken sparringpartner en werkgever heeft.

Heb je interesse?
Stuur dan voor 27 januari een brief met je motivatie en je cv aan het bestuur van Mister Motley – vacature@mistermotley.nl.

Voor vragen of opmerkingen kun je je richten aan het bestuur via vacature@mistermotley.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.