Melkweg: Operationeel Directeur

De Melkweg in Amsterdam zoekt een Operationeel Directeur voor 38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 30-01-2022De Melkweg is een multidisciplinair podium, gehuisvest in een uniek pand in Amsterdam bij het Leidseplein. Melkweg kent meerdere concertzalen, een multidisciplinaire zaal, filmzaal, talentonwikkelingsplaats en expositieruimte. Met het gevarieerde programma wordt een breed publiek bereikt uit Amsterdam, de rest van Nederland en het buitenland. De Melkweg is – onder normale omstandigheden – dagelijks geopend en trekt jaarlijks ± 500.000 bezoekers. Zo’n 200 betrokken medewerkers zetten zich in om het publiek een onvergetelijke tijd te bezorgen. De programmering loopt uiteen van pop, hiphop en metal tot elektronica en techno, in de vorm van concerten en clubnachten tot uniek muziekdocumentaires- en films, dagelijkse foto exposities en thematische festivals op sociaal maatschappelijk gebied. Daarnaast programmeert de Melkweg ook op externe locaties. Diversiteit is een gegeven in de dagelijkse praktijk. De organisatie hecht aan optimale inclusie en sociale veiligheid en wil de divers samengestelde bevolking van de stad Amsterdam representeren in zijn programmering, medewerkers, partners en publiek. De Code Diversiteit en Inclusie is daarbij richtinggevend.

Melkweg zoekt een goede people- en procesmanager met financieel inzicht.

Operationeel Directeur

38 uur per week

Innovatie en organisatieontwikkeling zijn binnen de Melkweg belangrijke doelstellingen voor de komende jaren. Het continu versterken van inclusie binnen de organisatie en het geven van maximale support voor nieuw talent zijn belangrijke kernwaarden voor de Melkweg. Daarnaast staat het ontwikkelen van een financieel rendabel café-restaurant dat aansluit op de waarden van de Melkweg op het programma en dienen er plannen voor het realiseren van derde geldstromen te worden gemaakt. De Melkweg richt zich met een veelzijdig en divers programma op de toekomst en wil zich als multidisciplinair podium verder ontwikkelen en verbeteren. Om de ambities waar te maken en te borgen is besloten om een Operationeel Directeur aan te trekken die samen met de Algemeen Directeur deze koers gaat realiseren. De Operationeel Directeur speelt een belangrijke rol in het waarmaken van de strategische doelen door de complete bedrijfsvoering te managen en heeft het vermogen om verschillende afdelingen mee te nemen in nieuwe ontwikkelingen. Samen met de Algemeen Directeur is de Operationeel Directeur verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Melkweg als toekomstbestendige organisatie. De Operationeel Directeur is besluitvaardig en beschikt over de kwaliteiten om bedrijfsprocessen, project-, talent- en kwaliteitsmanagement verder te brengen. Een sterke people manager die vanuit intrinsieke overtuiging teams optimaal laat samenwerken, initiatief en ontwikkeling stimuleert en er plezier in schept processen te verbeteren.

Plaats in de organisatie:
De Operationeel Directeur valt onder de verantwoordelijkheid van de Algemeen Directeur, draagt zorg voor een optimale bedrijfsvoering en heeft een kwaliteitsbewakende rol ten aanzien van de operationele uitvoering van de organisatie. De directie streeft samen met de stafafdelingen naar het strategisch optimaliseren van besluitvorming en werkprocessen binnen de organisatie om haar vastgestelde doelen en innovatieve ambities te bereiken.

De Operationeel Directeur stuurt verschillende afdelingshoofden direct aan waaronder Bedrijfsleiding, Publieksservice, Horeca , Productie en Techniek en is een sparringpartner voor zowel de Algemeen Directeur als de Manager Financieel & Facilitair.

Doel van de functie:
Als Operationeel Directeur ontwikkel en implementeer je het zakelijk organisatorisch beleid en ben je procesbewaker van de interne organisatie. Je implementeert projectmatig werken en je optimaliseert de daarbij behorende processen. Voorts ben je verantwoordelijk voor de operationele organisatie van de Melkweg met het oog op en ter versterking van de serviceverlening en de bedrijfsvoering van de Melkweg. Je stuurt en controleert alle serviceverlening rondom programmering volgens het Melkweg beleid, zodanig dat deze op het gewenste niveau komt en blijft. Tot slot bewerkstellig je de synergie tussen verschillende afdelingen en je hebt oog voor kostenbeheersing en denkt ondernemend.

Wat neem je mee:

 • Ervaring met bedrijfsvoering, project- en verandermanagement;
 • Ervaring met het managen van operationele processen;
 • Ervaring als leidinggevende die weet te verbinden, inspireert en goed communiceert met een sterk gevoel voor intermenselijke relaties;
 • Je bent innovatief, besluitvaardig, flexibel, zakelijk, proactief en resultaatgericht;
 • Je bent goed benaderbaar voor alle Melkweg medewerkers en zet je graag in voor het welzijn en de ontwikkeling van medewerkers;
 • Je stimuleert sociaal veilige, open en professionele communicatie;
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met het publiek van de Melkweg, met name jongere bezoekersgroepen;
 • Ervaring in de culturele sector is een pre.

Wat krijg je ervoor terug:

 • Een sleutelpositie bij de Melkweg, één van de mooiste multidisciplinaire culturele podia van Nederland;
 • De kans om de organisatie vanuit eigen ervaring en kennis verder te ontwikkelen en professionaliseren;
 • Een dynamische, vaak gezellige werkomgeving, een professioneel team en een bruisende programmering;
 • Inschaling geschiedt in schaal 9 conform bijlage 10 van de CAO/NPF. Ook bieden we marktconforme secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals telefoon, laptop, pensioen en opleidingsmogelijkheden.

Reageren
Stuur je motivatie en CV via de solliciteerknop uiterlijk 30 januari 2022. Als je eerst meer wilt weten kun je contact opnemen met de Algemeen Directeur Laura Vogelsang via laura@melkweg.nl.

De Melkweg selecteert sollicitanten op basis van capaciteiten. Jij brengt jouw kwaliteiten, ervaring, achtergrond, leeftijd, geaardheid of arbeidsbeperking mee. Diversiteit verwelkomen we. Een online screening kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.