Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam (LJG): Directeur

De Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam (LJG) in Amsterdam zoekt een Directeur voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 26-01-2022De Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam (LJG) is een hechte en bloeiende liberaal joodse gemeente met een rijk aanbod aan activiteiten.

De LJG vormt samen met andere Liberaal Joodse Gemeenten het Nederlands Verbond voor Progressief Jodendom (NVPJ), dat is aangesloten bij de World Union for Progressive Judaism. De LJG is de plaatselijke gemeenschap van de liberale Joden in Amsterdam en omstreken, met een synagoge in Amsterdam-Zuid. Sinds 2010 heeft de LJG een nieuwe synagoge met cultureel (community) centrum.

De LJG is een hechte gemeenschap met een rijk aanbod aan activiteiten, die onder te verdelen zijn in

 1. Religieuze/Rabbinale functie. Er zijn twee rabbijnen en twee rabbinaatsecretaresses. In onze platte organisatie is er direct overleg tussen Bestuur, Rabbinaat en Directeur, het bestuur heeft een hiërarchische relatie met de rabbijnen. De rabbijnen sturen de rabbinaatssecretaresses functioneel aan.
 2. Jeugd Onderwijs, dat zondagochtend plaatsvindt. Het onderwijs wordt aangestuurd door een hoofd en adjunct-hoofd en een zelfstandige onderwijscommissie die verantwoordelijk is. Deze valt direct onder het bestuur.
 3. Cultureel-Joods Centrum met allerlei (educatieve) activiteiten, evenementen, feesten, debatten, lezingen etc. Dit valt rechtstreeks onder de verantwoordelijkheid van de directeur.

Wij zijn op korte termijn op zoek naar een

Directeur

32 uur per week

Een betrokken community builder, sterk organisator en planner.

Als spil van de organisatie ben je zowel verantwoordelijk voor community building als voor de operationele, personele en financiële zaken binnen de LJG.

Wij zoeken dan ook een betrokken, mensgerichte en energieke kandidaat, die in staat is de verschillende belangen en gezichtspunten binnen onze LJG te herkennen, met elkaar te verbinden en daardoor de organisatie mede richting te geven. De juiste kandidaat is tevens organisatie sensitief en heeft een doelmatige, resultaatgerichte instelling.

Je ondersteunt het bestuur van de LJG bij het realiseren van zijn toekomstplannen, draagt bij aan het vormgeven aan de ambities en werkt nauw samen met het rabbinaat op het snijvlak van organisatorische en religieuze zaken.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de organisatie en voor het trekken en verder versterken van ons rijke aanbod aan maatschappelijke, culturele, educatieve en sociale activiteiten. Hierbij word je ondersteund door een aantal professionele medewerkers op kantoor en een grote groep enthousiaste vrijwilligers, die verdeeld zijn over een aantal commissies.
Tevens behartigt de directeur de belangen van de LJG door het onderhouden en het versterken van een netwerk van externe contacten binnen en buiten de joodse gemeenschap.

Tot de taken behoren onder andere:

 • Leidinggeven aan de (circa 10) medewerkers op kantoor;
 • Zorgdragen voor werkgever gerelateerde zaken binnen de kaders door het bestuur gesteld;
 • Aansturen van de grote groep vrijwilligers (planning, aansporing, afstemming, waardering);
 • Beheren en bewaken van de door het bestuur ter beschikking gestelde financiële middelen en het verwerven van de benodigde financiële middelen via eigen inkomsten, projectmatige fondsenwerving en subsidieaanvragen;
 • Beheren en onderhouden van het gebouw in samenwerking met ter zake kundige medewerker;
 • Initiëren en organiseren van culturele, sociale, educatieve en maatschappelijke activiteiten;
 • Het onderhouden van interne en externe contacten met leden van de LJG, relaties en samenwerkingspartners, waaronder subsidiegevers, politici, de gemeente Amsterdam, de politie en andere (joodse) instellingen.

Vereisten:

 • Minimaal een relevante opleiding op HBO-niveau;
 • Affiniteit met progressief jodendom;
 • Relevante werkervaring.

Competenties:

 • Organisatie sensitief;
 • Organisatorisch sterk, maar ook hands on mentaliteit;
 • Weet hoofd- en bijzaken te scheiden;
 • Initiatiefrijk en ondernemend;
 • Strategisch inzicht;
 • Financieel vaardig;
 • Leidinggevende ervaring;
 • Netwerker;
 • Een gezicht naar buiten.

Wat wij bieden:

 • Wij bieden een boeiende, afwisselende en verantwoordelijke functie in een zich ontwikkelende organisatie;
 • Een dienstverband van 32 uur (werken buiten gebruikelijke tijden hoort bij deze functie);
 • Flexibele werkplek en werktijden;
 • Salaris afhankelijk van opleiding en ervaring.

Interesse?
Solliciteer dan voor 26 januari 2022 en richt je brief en cv aan EK Advies, t.a.v. Elvike Wevers, elvike@elvike.nl. Verdere informatie over deze vacature kan via hetzelfde email adres worden ingewonnen. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de tweede helft van januari.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.