ICK Dans Amsterdam: Stagiair(e) Marketing & Communicatie

ICK Dans Amsterdam in Amsterdam zoekt een Stagiair(e) Marketing & Communicatie voor 24 uur per week of meer | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geen


ICK Dans Amsterdam is een internationaal gezelschap voor hedendaagse dans. Met een divers team maken we dansvoorstellingen, ondersteunen we jonge makers, organiseren we educatie en doen we onderzoek naar dans. Het gezelschap ontving prestigieuze prijzen en heeft de afgelopen twintig jaar over de hele wereld getoerd.

Wij zijn op zoek naar een marketingstagiair(e) voor sociale media & communicatie op korte termijn (in overleg).

Stagiair(e) Marketing & Communicatie

24 uur per week of meer

We zoeken een enthousiaste Stagiair(e) Marketing & Communicatie die kennis wil maken met de danssector. We bieden je een afwisselende werkstage met vergoeding. Je wordt een-op-een begeleidt door onze marketing- en communicatiecoördinator. Jullie overleggen tweewekelijks en komen samen tot besluiten over social media en marketing komt waardoor je een goede indruk krijgt van het opzetten en uitvoeren van een communicatieplan die rekening houdt met de diversiteit in dans. Vanaf de zomer 2021 neemt ICK het iconische gebouw Westbeat in gebruik, waarmee we als ‘Space for dance art’ aanwezig zijn in de stad. In het gebouw heb je een eigen (Coronaproof) werkplek naast die van de dansers, het productiehuis voor jonge makers en de academie (educatie en research). Ook is het mogelijk om (beperkt) onderzoek te doen naar de bezoekers van ICK met als doel het vergroten en intensiveren van het contact met dit geïnteresseerde publiek.

De werkzaamheden

 • Ondersteunen van de afdeling marketing in dagelijkse werkzaamheden
 • Het maken van content voor online en offlinemiddelen, zoals nieuwsbrieven en website
 • De inzet (en ontwerpen) van social media als verbindend communicatiemiddel
 • (Onder begeleiding) opzetten en uitvoeren van promotiecampagnes
 • Samenstellen en verspreiden van persmateriaal.
 • Meedenken over creatieve communicatie-uitingen (podcasts, vlogs, behind-the-scenes-acties etc.).
 • Bijwerken van CRM-systeem.

We bieden je een gevarieerde stage in een inspirerende omgeving met bevlogen, gezellige en betrokken collega’s. Door de studie naar het Intuïtieve Lichaam is binnen ICK veel kennis vergaard over het doormaken van creatieve processen en transformaties, in de kunsten maar ook in de samenleving. ICK gebruikt die kennis zelf en deelt haar met de buitenwereld. Vanuit Westbeat werken we aan de opbouw van een inclusieve community van kunstenaars, partners en medewerkers, die zich verbonden voelen met ICK. Door stage te lopen bij ICK geef je je over aan een positieve en creatieve werkomgeving. Je bent nieuwsgierig, leergierig en ondernemend.

Goed om te weten

 • We hebben alleen plaats voor hbo- en WO-studenten.
 • We bieden alleen praktijkstages aan, met ruimte voor een onderzoek.
 • Het kan zijn dat je af en toe buiten kantoortijden moet werken (Voorstellingen, evenementen en festivals).
 • Je ontvangt een stagevergoeding van € 300 bruto per maand bij een fulltime stage (38 uur per week).
 • Je krijgt de mogelijkheid om onze voorstellingen te bezoeken.
 • De stages duren minimaal drie maanden, voor minstens 3 dagen per week.

Stuur je brief met motivatie en curriculum vitae per e-mail naar marketing- en communicatiecoördinator Jaimy Stregels: jaimy@ickamsterdam.nl

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.