Festival Spoffin: Zakelijk Directeur

Festival Spoffin in Amersfoort zoekt een Zakelijk Directeur voor 40% | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 10-02-2022Stichting Zomertheater Amersfoort is de paraplu waaronder twee, jaarlijks terugkerende culturele activiteiten plaatsvinden: Festival Spoffin, een driedaags internationaal straattheaterfestival en Amersfoorts Theater Terras, een serie van bijzondere voorstellingen op verrassende locaties. Wij organiseren vernieuwende en kwalitatief hoogwaardige professionele voorstellingen uit binnen- en buitenland op het gebied van theater, dans, muziek, beeldende kunst en mengvormen hiervan. Dat doen we op straten, pleinen en bijzondere locaties in Amersfoort en de regio.

Stichting Zomertheater Amersfoort zoekt op korte termijn een freelance zakelijk directeur, voor gemiddeld 16-20 uur per week die samen met de artistiek directeur de koers van Stichting Zomertheater Amersfoort vormgeeft.

Zakelijk Directeur

40%

Profiel
Je bent verantwoordelijk voor de inrichting en aansturing van de organisatie en je stelt een slim en ambitieus financieel meerjarenbeleid op. De dagelijkse administratie behoort bij jouw taak.
Je bent iemand die zich niet alleen gemakkelijk beweegt in de wereld van cultuur en evenementen maar net zo makkelijk contacten legt met het bedrijfsleven. Iemand die zich niet alleen bewust is van de verwantschap tussen cultuur en commercie maar daar ook een goed gevoel voor heeft. Je beschikt over een combinatie van ondernemerschap en vakmanschap. Je hebt ervaring in het opstellen van ondernemingsplannen en meerjarige begrotingen. Je bent in staat om een financieel beleid voor de organisatie te ontwikkelen en concreet uit te voeren. Van de zakelijk directeur verwachten we een daadkrachtige sturende hand in de dagelijkse, operationele taken, maar ook visie, organisatietalent en de vaardigheid om fondsen te werven. We zijn als stichting bezig om een aantal instrumenten te ontwikkelen waarmee de organisatie beter kan worden ingericht en aangestuurd. Dat stelt ons ook in staat om onze activiteiten in de komende jaren kwalitatief verder te ontwikkelen.
Wat vragen wij?
Samen met de artistiek directeur ben je het gezicht van de organisatie. Niet alleen naar het bedrijfsleven maar ook voor culturele instanties, collega-festivals, fondsverstrekkers, overheden en andere belanghebbenden. Goede communicatieve en sociale vaardigheden zijn dan ook een basisvoorwaarde.
Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Kennis van andere talen is een voordeel.
Je hebt bij voorkeur een hbo/wo opleiding, ongeveer vijf jaar relevante zakelijke ervaring in de theaterwereld en een flinke dosis enthousiasme en flexibiliteit. Je woont in (de buurt van) Amersfoort.
Wat bieden wij?
Naast een passende freelance vergoeding bieden wij je de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van straattheater.  Je krijgt de ruimte om initiatieven te ontplooien en de kans om je netwerk in de theater- en fondsenwereld maar ook in het Amersfoortse bedrijfsleven te verstevigen.
Takenpakket
 • stelt begrotingen op, bewaakt de hieruit voortvloeiende budgetten en stelt deze zo nodig bij;
 • werft proactief partners, fondsen en subsidies en onderhoudt warme contacten met deze relaties;
 • sluit overeenkomsten af met door de artistiek directeur geselecteerde artiesten, door de productieleider geselecteerde leveranciers, verzekeringen en medewerkers en wikkelt deze zorgvuldig af;
 • draagt zorg voor de actualiteit en compleetheid van de administratie;
 • draagt zorg voor inkomende en uitgaande betalingen en monitort de liquiditeit;
 • stuurt het administratiekantoor en vrijwillige medewerkers op het festivalkantoor aan;
 • stelt in samenwerking met de artistiek directeur het jaarverslag op;
 • onderhoudt nauw contact met de penningmeester, het administratiekantoor en de accountant;
 • is verantwoordelijk voor aansturing van de kaartverkoop/-controle en de organisatie van het mansen;
 • is verantwoordelijk voor alle betalingen en communicatie hieromtrent;
 • is verantwoordelijk voor het indienen en monitoren van aanvragen bij overheden, fondsen en partners waarbij het artistiek-inhoudelijke deel in nauwe samenwerking met de artistiek directeur tot stand komt;
 • representeert Spoffin als het (in hoofdzaak) om zakelijke/financiële kwesties gaat;
 • vervangt waar mogelijk de artistiek directeur bij afwezigheid;
 • vervult samen met de artistiek directeur een actieve rol waar het gaat om participatie in netwerken zoals het Amersfoorts Cultureel Festival Overleg (lokaal), het Utrechts Festival Overleg (regionaal), de Vereniging van Buitentheater Festivals (nationaal), Circostrada (internationaal) en internationale samenwerkingsprojecten. De werkzaamheden worden uitgevoerd in nauw overleg met de artistiek directeur en met het bestuur van Stichting Zomertheater Amersfoort, aan wie opdrachtnemer ook verantwoording aflegt.

Graag zien we een uitgebreide motivatie, voorzien van je cv, tegemoet. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen via telefoonnummer (033) 451 92 92.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.