De Kargadoor: Penningmeester Bestuur

De Kargadoor in Utrecht zoekt een Penningmeester Bestuur voor 1 à 2 uur per week | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 01-02-2022De Kargadoor is een eigenzinnig cultureel en maatschappelijk podium voor een nieuwsgierig publiek. Een podium in Utrecht om naar elkaar te luisteren en elkaar te begrijpen. Om maatschappelijke verschillen in de samenleving te overbruggen en om samen verandering teweeg te brengen.

In ons pand aan de Oudegracht in Utrecht ontwikkelt, ondersteunt en stimuleert onze stichting al meer dan zestig jaar culturele en maatschappelijke initiatieven die de dialoog in de samenleving bevorderen. Je vindt bij ons muziek, debat, lezing, stand-up comedy, theater en nog veel meer.

Bij De Kargadoor werken ruim dertig vrijwilligers, drie betaalde coördinatoren en een directeur. De stichting is financieel onafhankelijk van structurele subsidie.

Vanwege het aflopen van de bestuurstermijn van een bestuurslid zoekt De Kargadoor een

Penningmeester Bestuur

1 à 2 uur per week

Het bestuur
Het bestuur van De Kargadoor is een beleidsbepalend bestuur met vijf leden. Het bestuur ziet erop toe dat de directeur de doelstellingen van de organisatie realiseert. Zij is werkgever, toezichthouder en adviseur voor de directeur en de organisatie. We schrijven mee aan het beleid en stellen het vast. Proactief meedenken en werken aan beleid stellen we zeer op prijs.

De functie van penningmeester is voor een periode van vier jaar, met eenmaal mogelijkheid tot verlenging. Het bestuur vergadert tien keer per jaar, inclusief bijzondere vergaderingen. Uitgangspunt bij de samenstelling van het bestuur is naast vakkundigheid ook diversiteit, om zoveel mogelijk verschillende achtergronden vertegenwoordigd te hebben.

De functie van penningmeester
Het huidig bestuur is een divers bestuur, met verschillende opleidingen, werkachtergronden en interesses. We zoeken een bestuurslid die er plezier in heeft om mee te besturen en te adviseren. Waarbij de nadruk van jouw functie ligt op het de financiële kant van De Kargadoor. De huidige penningmeester heeft daarnaast ook Huisvesting en Relatie Gemeente in zijn portefeuille. Als dit bij jou past, graag, anders neemt een ander bestuurslid dit op zich.

Als penningmeester maak je samen met de directeur de begroting, je accordeert de uitgaven en volgt de financiële verantwoording. Jij bespreekt de jaarrekening met de directeur voor en kan in het bestuur uitleggen hoe De Kargadoor er financieel voorstaat.

Daarnaast vragen wij:

  • Affiniteit met (de doelstellingen van) De Kargadoor
  • Inzet; naast vergaderingen circa 1 à 2 uur per week
  • Een constructieve en positief-kritische instelling
  • Inwonerschap van Utrecht

Wij bieden:

  • Je bent onderdeel van een maatschappelijk betrokken cultureel podium
  • Je maakt deel uit van een enthousiaste en diverse groep mensen
  • Er is altijd ruimte voor nieuwe ideeën en initiatieven
  • Meebouwen aan een van de leukste podia van Utrecht

Meer informatie
Meer informatie over de stichting vind je op www.kargadoor.nl. Wil je meer informatie over de functie en/of De Kargadoor, bel dan de huidige penningmeester Twan Zeegers 06 215 182 81 of de voorzitter Jeroen Schmaal 06 192 063 07.

Reageren
Als je interesse hebt om penningmeester te worden bij De Kargadoor ontvangen wij graag uiterlijk 1 februari 2022 je korte motivatie en cv. Je kunt je reactie sturen naar Jeroen Schmaal via schmaal@xs4all.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.