Cultuurhuis Heemskerk: Coördinator Cultuurparticipatie

Cultuurhuis Heemskerk in Heemskerk zoekt een Coördinator Cultuurparticipatie voor 0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 30-01-2022Cultuurhuis Heemskerk is een ambitieuze en veelzijdige cultuureducatie instelling in Noord-Holland. We organiseren cultuureducatie voor alle scholen in Heemskerk, faciliteren het cultuuraanbod voor de vrije tijd voor jeugd en volwassenen, zijn medeprogrammeur van Podium Laurentz en stimuleren de cultuurparticipatie met diverse projecten. Dit doen we in nauwe samenwerking onze partners in de regio.

We zijn op zoek naar een nieuwe enthousiaste collega voor een bestaande functie.

Coördinator Cultuurparticipatie

0,8 FTE

Wat ga je doen?
Als coördinator cultuurparticipatie ben je actief bezig met het realiseren van de doelstelling van Cultuurhuis Heemskerk: Cultuur toegankelijk en zichtbaar maken voor alle inwoners van Heemskerk.

Je ontwikkelt en coördineert diverse concepten, projecten en activiteiten en levert een bijdrage aan het beleid van het cultuurhuis. Dit doe je in samenwerking met het lokale en regionale cultuurnetwerk, de gemeente Heemskerk, samenwerkingspartners in het sociaal domein en collega-instellingen in de regio.

Dit doe je door:

 • het ontwikkelen en coördineren van activiteiten voor kwetsbare doelgroepen, zoals mensen met een verstandelijke beperking, mensen met een psychische kwetsbaarheid, kinderen en jongeren in armoede en ouderen.
 • het netwerk van (amateur) cultuurmakers in Heemskerk te faciliteren en met hen samen activiteiten te organiseren.
 • de organisatie van evenementen en projecten voor cultuurhuisleerlingen aan te sturen, zoals open dagen, concerten en extra lesaanbod.
 • het communicatieplan mede te ontwikkelen en uit te voeren en de publiciteit en social media van het cultuurhuis te coördineren (in samenwerking met een vormgever, tekstschrijver en collega’s).

Wie zoeken we?

 • Je versterkt de positionering en zichtbaarheid van het cultuurhuis en je levert een bijdrage aan de doorontwikkeling van ons doelgroepenbeleid.
 • Je kunt goed overzicht houden, prioriteiten stellen en op samenhang sturen.
 • Je hebt ervaring in het leiden van grotere projecten, je kunt een begroting maken en goed plannen, je stelt jezelf realistische doelen en communiceert rondom projecten.
 • Je bent in staat om snel een verbindend onderdeel van het lokale netwerk te worden.
 • Je werkt zelfstandig en bent een teamplayer.
 • Je bent flexibel in zowel je taken als uren en bereid om voor evenementen en projecten in de avonden, weekenden en schoolvakanties te werken.
 • Je bent is staat om zowel strategisch te denken als hands-on aan te pakken.
 • Je kunt goed en vlot schrijven en beheerst de Nederlandse taal uitstekend.

Wat bieden we?
Een fijne werkomgeving, leuke collega’s en een ambitieuze organisatie met veel vrijheid en ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling.

Het salaris is afhankelijk van je werkervaring conform cao Kunsteducatie schaal 8 (minimaal € 2.516 – maximaal € 3.945 op basis van een 36-urige werkweek) met doorgroeimogelijkheden naar schaal 10. De arbeidsvoorwaarden bevatten onder andere een goede verlofregeling, pensioenregeling, studiefaciliteiten en collectieve zorgverzekering.

We bieden je een jaarcontract met de mogelijkheid tot verlening naar een vast contract.

Stuur vóór 31 januari 2022 je motivatie en cv naar Mirjam du Cloo, directeur Cultuurhuis Heemskerk mirjam@cultuurhuisheemskerk.nl. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je ook contact opnemen met Mirjam via mail of telefoon 0251-836003.

De gesprekken vinden plaats in de laatste week van januari en de eerste week van februari 2022.

Ingangsdatum in overleg, maar uiterlijk 1 april met mogelijkheid tot een aantal uur inwerken en meelopen in maart.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.